وزير سابق صنايع به خبرنگار"مهر"گفت: براي نخستين بارضرورت حضور ايران در WTO ( گات- نام قديمي اين سازمان ) در دولت هاشمي رفسنجاني حدود 14 سال قبل مطرح شد اما متاسفانه در آن زمان شرايط طرفداران اقنصاد دولتي مانع از فعاليت ايران در آن شد.

حسين محلوجي در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي مهر با بيان اين مطلب گفت: عضويت ايران بعنوان ناظربرسازمان تجارت جهاني براي تمام كساني كه معتقد به اقتصاد رقابتي هستند از پيامد خوبي برخوردار است.

وي افزود: در حال حاضردنيا به يك دهكده جهاني تبديل شده است و نمي توان  اقتصاد يك كشور را بدون در نظر گرفتن قواعد و مقررات حاكم بر اقتصاد آزاد در دنيا توسعه داد.

محلوجي تصريح كرد: براي نخستين بارضرورت حضور ايران در WTO ( گات- نام قديمي اين سازمان ) در دولت هاشمي 14 سال قبل مطرح شد اما متاسفانه در آن زمان شرايط طرفداران اقنصاد دولتي مانع از فعاليت ايران در آن شد.

به گفته وي، با توجه به واقعيتهاي حاكم براقتصاد آزاد در دنيا كه موجب هدايت تمام كشورها به اين سمت شده است ، ايران نيزراه گريزي براي ورود به سازمان تجارت جهاني ندارد.

معاون مركز تحقيقات استراتژي با اشاره به آمادگي زير ساختارهاي ايران براي پيوستن به الحاق به سازمان تجارت جهاني، خاطر نشان كرد: تمامي مواردي كه با قوانين و مقررات تجارت جهاني مغايرت دارد البته با حفظ منافع ملي بايد به گونه اي طراحي شود كه بستر مناسب براي اين الحاق مهيا شود.

وي گفت: در اين ميان حتي اتحاديه اروپا از ساده ترين كارها از جمله برداشتن موانع گمركي و ايجاد ويزاي شينگن بايد مقررات خود را با مقررات سازمان تجارت جهاني مطابقت دهند.

وي افزود: در راستاي توسعه و پيشرفت اقتصاد ايران بايد قواعد و مقررات تجارت ما را با فرآيند جهاني شدن تطبيق دهيم و چاره اي جز اين نيست.