وزير كشور گفت: تمامي كاركنان نيروهاي نظامي و انتظامي اعم از ارتش، سپاه، نيروي انتظامي و بسيج حق ندارند وارد عرصه فعاليت انتخابات، به جز تامين امنيت انتخابات كه آن هم مسووليت مستقيم نيروي انتظامي است، وارد شوند.

به گزارش خبرگزاري "مهر"، حجت الاسلام موسوي لاري در شوراي اداري استان فارس تصريح كرد: براساس وصيت نامه حضرت امام (ره)، قوانين موضوعه كشور و رهنمودهاي فرماندهي كل قوا، به خصوص بخشنامه اخير ستاد فرماندهي كل قوا، فرمانداران مكلفند ليست اعضاي هيأت هاي اجرايي و نظارت را بازبيني نموده و از افرادي كه تخلف مي نمايند گزارش تهيه كنند.

وي گفت: با هماهنگي قوه قضائيه و اختصاص يك دادگاه ويژه به مسؤوليت قاضي زرگر، اختيارات سازمان قضايي نيروهاي مسلح به ايشان محول شده است تا تخلفات انتخاباتي نيروهاي نظامي و انتظامي پيگيري شود.

وزير كشور خاطرنشان كرد: فرماندهان نيروهاي نظامي و انتظامي به منظور دفاع از آرمان هاي جمهوري اسلامي و امام راحل به ضابطه مند شدن اين امر كمك نمايند.

موسوي لاري در ادامه تصريح كرد: نيروهاي نظامي حق ندارند در ستادهاي انتخاباتي كانديداها، حتي در ساعات فراغت تردد نمايند، حضورشان در هيأت هاي نظارت، اجرا و بازرسي و حضورشان به عنوان نماينده كانديدا نيز ممنوع است و اين موارد براساس قوانين سازمان قضايي نيروهاي مسلح مي باشد.

وي، گفت: دغدغه ما بهره گيري از امكانات عمومي و دولتي در جهت كانديداي خاص مي باشد كه براساس قانون، هر نوع استفاده از امكانات عمومي و دولتي جرم محسوب مي شود و مديران دستگاه هاي دولتي كه اين امكانات را در اختيار فعاليت هاي تبليغاتي كانديداها قرار دهند، تحت تعقيب قرار مي دهيم.

وزير كشور، با تأكيد بر اينكه در امر برگزاري سالم انتخابات مصمم هستيم خاطرنشان كرد: تمامي ساز و كار قانوني برگزاري سالم انتخابات با تعيين نمايندگان فرمانداران، برگزاري جلسات آموزشي و تعيين هيأت هاي بازرسي فراهم گرديده است.

موسوي لاري، در ادامه ستادهاي تبليغاتي كانديداها و هواداران آنها را به رعايت و اهتمام بيشتر به قانون مداري و اخلاق سياسي توصيه كرد و اظهارداشت: با هماهنگي ستاد انتخابات كشور، دادستان كل كشور و رياست سازمان صدا و سيما چارچوب هاي تبليغات انتخاباتي تعيين و موارد استثنايي نيز لحاظ شده است كه رعايت مساوات در بهره برداري كانديداها از امكانات عمومي و دولتي، به عمل آيد.

وزير كشور افزود: دولت با اعتماد به نفس بيشتري يك قدم در دفاع از حقوق شهروندان عقب نشيني نمي كند و اگر در مواردي به علت برخي هنجارشكني ها به موانعي برخورد كرده است ولي جهت گيري هاي اصلي دولت همچنان پا برجاست.

وي، تلاش هاي انجام گرفته را در جهت ايجاد مشاركت همگاني مردم دانست و گفت: ما مردم را صغير نمي دانيم، ما معتقديم رشد و بلوغ سياسي مردم به حدي است كه مي تواند تصميمات منطقي بگيرند و خرد جمعي مردم كمترين اشتباه را داشته است.

وزير كشور گفت: اگر گروهي از مردم از گردونه تصميم سازي ها خارج شده اند، نتيجه اي نامطلوب گرفته ايم و با ايجاد فضاي گفت و گو و رقابت، حضور سلايق مختلف در عرصه ها باز مي شود.

موسوي لاري در ادامه به شعار توسعه سياسي دولت اصلاحات اشاره و خاطرنشان كرد: اگر به مشاركت و توسعه سياسي تأكيد گرديده به اين اعتبار بوده است كه با مردم و در كنار و همراهي آنان موانع توسعه متوازن كشور مرتفع مي گردد.

وي با اشاره به برخي سياه نمايي ها كه مي كوشند كارنامه دولت را به منظور بهره برداري تبليغاتي مخدوش نمايند، گفت: با كم رنگ كردن تلاش ها به نقطه مطلوب نمي رسند.

وي گفت: كارنامه دولت در عرصه هاي مختلف كارنامه اي قابل قبول است، دولت توسعه را با محور قرار دادن مردم به پيش برده و اگر در زمينه از مسائل جامعه و سياست خارجي گره گشايي صورت گرفته با حضور مردم بوده است.

وزير كشور تصريح كرد: اگر با يك منطق بين المللي جهان را با آنچه واقعيت كشور بوده، آشنا نموده ايم، به اعتبار اين بوده كه نگاه ما به توسعه واقعي بوده است.

وي، با اشاره به پذيرفته شدن درخواست ايران در سازمان تجارت جهاني، اين حركت را نتيجه تلاش هاي دولت و مردم در تاثيرگذاري هاي سياست خارجي دانست و تصريح كرد: اين نشان مي دهد در عرصه بين المللي باب مفاهمه و گفت و گو باز شده و ايران سهم خود را از آينده جهان خواهد داشت و از سوي ديگر نشان دهنده اين است كه در اين سال ها مسير را اشتباه نرفته ايم و در چارچوبي قانونمند و ضابطه مند گام برداشته ايم.

وزير كشور سرمايه اصلي كشور را سرمايه انساني دانست و گفت: هر دولتي كه در آينده بيايد از سرمايه عظيم كارشناسي و مديريتي كه در سال هاي اخير به وجود آمده است استفاده خواهد كرد.