مصطفي معين نامزد نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري رقيب اصلي خود را در اين انتخابات هاشمي رفسنجاني دانست و از سردرگمي و آشفتگي در آنچه طيف محافظه كاران ناميد، خبر داد.

به گزارش خبرگزاري "مهر" ، مصطفي معين در گفتگو با روزنامه الحيات گفت : موضع نظام بين المللي در انتخابات به نفع محافظه كاران نيست .

الحيات معين را نامزد احزاب اصلاح طلب راديكال ( حزب مشاركت به رياست محمد رضا خاتمي و سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ) معرفي كرد .

معين به الحيات گفت  : برنامه هسته اي ايران و موضوع غني سازي اورانيوم از حقوق طبيعي ايران است .

وي اين نكته را كه ايران تحت فشارهاي غرب و آمريكا برنامه هسته اي خود را كنار بگذارد در سايه موضع مردمي ايران كه از اين برنامه حمايت مي كنند، بعيد دانست .

معين مصوبه اخير مجلس شوراي اسلامي ايران را درباره ضرورت ادامه برنامه هسته اي مسالمت آميز در چارچوب تاكيدي بر اين حق تلقي كرد.

وي ابراز عقيده كرد كه حل پرونده هسته اي ايران از طريق گفتگو با اروپا و آمريكا امكان دارد.

   ايران بازيگر اساسي در تحولات منطقه تلقي مي شود اما موضوع اسرائيل براي ما خط قرمز تلقي مي شود و اگر آمريكايي ها بخواهند مساله اسرائيل را در اين چارچوب به عنوان پيش شرط قرار دهند اين نشان خواهد داد كه آنها براي حل مشكلات و كاستن از شدت تنش تلاش نمي كنند. 

نامزد نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري ايران بر ضرورت ادامه مذاكرات با همه طرف هاي ذيربط و متقاعد كردن آنها به مسالمت آميز بودن اهداف ايران و برحق بودن آن تاكيد كرد.

معين درپاسخ به اين سوال كه آيا ممكن است پرونده هسته اي ايران با روند صلح درخاورميانه و موضع ايران در قبال اسرائيل ارتباط مستقيم داشته باشد، ابراز عقيده كرد كه ايران بازيگر اساسي در تحولات منطقه تلقي مي شود اما موضوع اسرائيل براي ما خط قرمز تلقي مي شود و اگر آمريكايي ها بخواهند مساله اسرائيل را در اين چارچوب به عنوان پيش شرط قرار دهند اين نشان خواهد داد كه آنها براي حل مشكلات و كاستن از شدت تنش تلاش نمي كنند.

به گفته وي افزايش مشاركت مردمي در انتخابات رياست جمهوري بر موضع اروپا وآمريكا در قبال ايران تاثير خواهد گذاشت.

نامزد نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري روند صلح خاورميانه و اسرائيل و روابط با آمريكا و تحولات عراق وافغانستان را به عنوان چالش هايي دانست كه رئيس جمهور بعدي ايران با آن در سطح بين المللي روبرو خواهد شد، گفت : در صورت پيروزي ، دولت اصلاح طلب قدرتمندي را با حمايت مردم تشكيل خواهد داد و بر حقوق ملي خود اصرار خواهيم كرد و اين از طريق برقراري گفتگو با جهان امكان خواهد داشت و دولت هاي همسايه براي دولت من اولويت خواهند داشت.

به گزارش مهر، معين اظهار داشت : معضل و مشكل اساسي كه سياست خارجي ايران با آن روبرو است مساله رابطه با آمريكا است و بحران واقعي براي آمريكا نيز ايران است اين موضوع نيز اولويت را در گفتگوها به خود اختصاص خواهد داد.

وي درباره اينكه آيا در صورت انتخاب به رياست جمهوري آماده برقراري روابط با آمريكا يا ورود به مذكرات با كاخ سفيد خواهد بود، گفت : اساس در اين موضوع ميزان مفيد و موثر بودن اين مذاكرات است اگر طرفين در سطحي برابر و متعادل وارد مذاكرات شوند و مذاكرات منافع ملي ايران و منافع هر دو كشور را تضمين كند كه اين مساله مستلزم گفتگوي بيشتر و ارزيابي گذشته روابط ميان دو كشور است و اينكه آمريكايي ها با واقع گرايي به مشكلات گذشته بنگرند و خسارت هاي گذشته را جبران كنند كه اين مساله به پيشبرد روابط به شكل جدي تر كمك خواهد كرد.

معين درباره موضوع اسرائيل كه اصل مهمي را در موضع آمريكا در منطقه به خود اختصاص مي دهد، تاكيد كرد : اين مساله نيز براي افكار عمومي ايران و طبقه حزبي و فرهيخته وانديشمند خط قرمز تلقي مي شود و اعتقادي به اين ندارم كه در صورتي كه مذاكرات ما با آمريكا بر محور اسرائيل قرار بگيرد مذاكرات به نتيجه اي برسد در صورتي كه آمريكا در مذاكرات بر موضوع اسرائيل پافشاري كند اين مساله بر مذاكرات تاثير منفي خواهد گذاشت .

نامزد نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري گفت : من به ضرورت باز كردن باب گفتگو با آمريكا و مشخص كردن نكات و منافع مشترك و پيشبرد آن اعتقاد دارم.

  من به ضرورت باز كردن باب گفتگو با آمريكا و مشخص كردن نكات و منافع مشترك و پيشبرد آن اعتقاد دارم.

معين گفت : در صورت رئيس جمهور شدن، سياست اصلاحات را دنبال خواهم كرد اما با شيوه و تعاملي متفاوت از گذشته يعني با انديشه جديد ، تفكر گروهي به جاي تفكر فردي را سرلوحه كار خود قرار خواهم داد، از حمايت شماري از احزاب اصلاح طلب برخوردار هستم ، در حالي كه خاتمي به شكل فردي وارد انتخابات شد.

به گزارش مهر، وي با متفاوت دانستن خود نسبت به خاتمي گفت : هر يك از ما شخصيت خاص خودش را دارد من شخص عملگرا هستم و حمايت مردمي مي تواند قدرتي به مراتب بيشتر از آنچه خاتمي از آن برخوردار بود برايم بوجود آورد لذا امكان اينكه دولت من با موانع و مشكلات مقابله كند بيشتر خواهد بود و موضع بين المللي هم از اين گرايش اصلاح طلبي حمايت مي كند كه اين گرايش به نفع محافظه كاران نيست .

معين در خصوص مساله حجاب درايران گفت : ايراني ها مخالف آن نيستند اما خواهان آزادي انتخاب هستند يعني اينكه آنها خواهان آن هستند كه دخالت دولت در زندگي شخصي آنها به حداقل برسد .

  من شخص عملگرا هستم و حمايت مردمي مي تواند قدرتي به مراتب بيشتر از آنچه خاتمي از آن برخوردار بود برايم بوجود آورد لذا امكان اينكه دولت من با موانع و مشكلات مقابله كند بيشتر خواهد بود و موضع بين المللي هم از اين گرايش اصلاح طلبي حمايت مي كند كه اين گرايش به نفع محافظه كاران نيست .

نامزد مورد حمايت جبهه مشاركت و سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ابراز عقيده كرد بحران اساسي در اين موضوع تنگ نظري و افراط گري حاكم بر سياستهاي فرهنگي است و وجود چنين مواضعي كه خواهان لغو ملزم بودن حجاب و قانونمند كردن آن نتيجه واكنش به شيوه هاي اجرايي قدرت است لذا بايد در تعامل با اين مساله تغييراتي ايجاد كرد و آزادي هاي بيشتري به مردم داد.

 معين اين نكته را كه جنبش دانشجويي داخل دانشگاه ها تابع تنها يك گرايش ليبرالي نزديك به جريان ملي گرايي ديني باشد، تكذيب كرد و به اين اشاره كرد كه ليبرال ها ممكن است در دفتر تقويت وحدت دانشجويي حضوري پررنگ تر داشته باشند اما آنها نماينده تمام و كامل كالبد دانشجويي نيستند زيرا دو ميليون و سيصد هزار دانشجو وجود دارند كه در ميان آنها گرايش هاي سياسي و فكري متنوعي وجود دارد اما همه آنها در مورد حفظ ايران واستقلال و پيشرفت آن اتفاق نظر دارند و مواضع دانشجويي يك مواضع اعتراض آميز است و دانشجويان از حضور مخالف در ميان خود نگران نيستند.

به گزارش مهر ، وي درباره شانس پيروزي خود در انتخابات آتي و اينكه رقيب اصلي اش چه كسي است، گفت : رقيب اصلي عدم مشاركت مردمي است در ميان نامزدها رقيبي در ميان محافظه كاران براي خود نمي بينم اما در ميان عموم نامزدها اعتقاد دارم كه آقاي هاشمي رفسنجاني رقيب اصلي من است.

نامزد نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري تاكيد كرد اگر مشاركت گسترده باشد نامزد اصلاح طلبان پيروز خواهد شد اما اگر انتخابات به دور دوم كشيده شود اوضاع اصلاح طلبان بهتر از دور اول خواهد شد.

  رقيب اصلي عدم مشاركت مردمي است در ميان نامزدها رقيبي در ميان محافظه كاران براي خود نمي بيند اما در ميان عموم نامزدها اعتقاد دارد كه آقاي هاشمي رفسنجاني رقيب اصلي وي است.

به گزارش مهر به نقل از الحيات، معين ابراز عقيده كرد كه جريان محافظه كار با نامزدي رفسنجاني وارد يك حالت آشفتگي و سردگمي واقعي شده است و تلاش مي كند درون خود را ساماندهي كند و احتمال اينكه برخي از نامزدهاي اين طيف از رقابت كناره گيري كنند بويژه آنها اين نكته را درك مي كنند كه بخش مهمي كه قرار بود به آنها راي دهند راي خود را به رفسنجاني خواهند داد.

معين معتقد است ناهماهنگي در ميان محافظه كاران وجود دارد كه اظهارات نامزدهاي آنها اين اعتقاد را تقويت مي كند و اين اعتقاد را به اينكه آنها هنوز به توافق داخلي دست نيافته اند يا توان تشكيل دولت ائتلاف را ندارند و در حالت سردگمي بسر مي برند، تقويت مي كند.

الحيات نوشت : معين در خصوص حمايت رهبر انقلاب اسلامي ايران از يكي از نامزدهاي جريان محافظه كار به اين اشاره كرد كه رهبر انقلاب موضع خود را در خصوص اينكه از هيچ يك از نامزدها حمايت نخواهد كرد، اعلام كرده است و معتقد است كه نامزد مورد نظر رهبري ضرورتا از جريان محافظه كار نخواهد بود اما وي تلاش نامزدهاي اين طيف را براي اين القاء اينكه آنها نزديك به رهبري هستند و منتسب به او يا مرتبط با او هستند، تكذيب نكرد.