به گزارش گروه حوزه و دانشگاه "مهر" به نقل از رايزن فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران در مسكو، در جريان سفرخانم پروفسورپلتنيكوا رئيس اين انستيتو به مسكو و ديدار با مهدي ايماني پور رايزن فرهنگي در سفارت ايران، در محل اين رايزني به امضا رسيد.
طرفين، همكاري هاي في مابين در زمينه زبان و ادبيات فارسي و ايرانشناسي در منطقه سيبري را در محور هاي مبادله استاد و دانشجو، حمايت از مطالعات و پژوهش هاي ايرانشناسي و زبان و ادبيات فارسي، برگزاري كنفرانس ها و نشست هاي علمي مشترك، ترجمه و چاپ آثار برجسته و برگزاري دوره هاي آموزشي مورد تاكيد قرار دادند.
رئيس انستيتو روابط بين الملل و منطقه شناسي سيبري در اين ديدار به تشريح ظرفيت هاي گسترده علمي، صنعتي و تجاري منطقه سيبري به عنوان يكي از مهمترين قطب هاي علمي فني فدراسيون روسيه و اشاره به وجود 36 موسسه آموزش عالي و مطالعه و بكارگيري جديدترين فناوري هاي روز دنيا در اين منطقه پرداخت.
وي اظهار داشت : بيش از 10 درصد دانشجويان انستيتو روابط بين الملل و منطقه شناسي سيبري در وزات خارجه و دوماي روسيه اشتغال به كار دارند و ما به عنوان پيشگامان معرفي فرهنگ و تمدن ايران در منطقه سيبري آمادگي خود را براي گسترش همكاري ها و ايجاد مركز فرهنگي تجاري ايران در منطقه اعلام مي نمائيم.
مهدي ايماني پور نيز با اشاره به وجود ظرفيت هاي گسترده براي همكاري، عدم شناخت مردم ايران و سيبري را نقيصه اي بزرگ دانسته و رفع اين نارسايي را مسئوليتي بزرگ براي مراكز علمي فرهنگي دو كشور شمرد و اظهار داشت: امروزديگرنقش روابط فرهنگي در توسعه همه جانبه روابط كشورها مورد ترديد هيچكس نيست.
رايزن فرهنگي كشورمان در ادامه عزم رايزني را براي تقويت زبان و ادبيات فارسي و ايرانشناسي در منطقه سيبري مورد تاكيد قرارداد.
گفتني است آموزش زبان و ادبيات فارسي از چهار سال پيش در انستيتو روابط بين الملل و منطقه شناسي سيبري به عنوان تنها مركز آموزش زبان فارسي در اين منطقه آغاز شده و هم اكنون در حدود 20 دانشجو در اين انستيتو به آموزش زبان و ادبيات فارسي اشتغال دارند.