به گزارش خبرگزاري مهر ، خبرگزاري فرانسه در گزارشي در خصوص انتخابات روز گذشته در منطقه جنوب كه با پيروزي قاطع ائتلاف حزب الله و امل موسوم به ليست مقاومت وتوسعه و آزادي توام شد را تاكيدي بر حفظ سلاح مقاومت تلقي كرد.
اين خبرگزاري نوشت : پيروزي قاطع اين ائتلاف در راستاي حفظ سلاح مقاومت بر ضد اسرائيل صورت گرفت كه سازمان ملل خواستار خلع آن است .
اين ائتلاف تمام 23 كرسي اختصاص يافته به جنوب لبنان را به خود اختصاص داد اكثريت جمعيت اين منطقه را شيعيان تشكيل مي دهند.
ميزان مشاركت در انتخابات مرحله دوم 47 درصد اعلام شده است در حالي كه در مرحله اول كه در بيروت برگزار شد ميزان مشاركت تنها 28 درصد بود.
نبيه بري رئيس مجلس لبنان و رهبر جنبش امل راي مردم جنوب را پاسخ منفي آنها به هر گونه تلاشي دانست كه در جهت خلع سلاح مقاومت انجام مي شود.
وي گفت : مردم جنوب در مقابل ناظران بين المللي با صراحت و اجماع نظر وابستگي خود را به مقاومت به عنوان يك انديشه و شيوه اعلام كرد.
محمد رعد نماينده عضو حزب الله نيز گفت : مردم جنوب به طور گسترده مخالفت خود را با قطعنامه 1559 شوراي امنيت و تمام تلاشهايي كه با هدف اعمال قيموميت و وابستگي لبنان دنبال مي شود، اعلام كرده و بر پايبندي خود به سلاح و خط مشي مقاومت تاكيد كردند.
ائتلاف حزب الله و امل به عنوان دو حزب اصلي شيعيان لبنان با شعار حفظ مقاومت و مخالفت با قطعنامه 1559 خواست تا پايگاه مردمي خود را در صندوق هاي راي نشان دهد كه نتايج آرا از نسبت مشاركت بالاي مردمي خبر مي دهد كه تاكيدي بر محبوبيت جنبش امل و حزب الله است كه مشروعيت خود را از پايبندي به دفاع از خاك لبنان در مقابل اسرائيل گرفته است.
خبرگزاري فرانسه در ادامه گزارش خود نوشت : حزب الله كه تاكيد كرده است با مقاومت سخت خود در مقابل اشغالگري اسرائيل در جنوب لبنان در نهايت اين رژيم را به خروج از خاك لبنان در مي 2000 مجبور كرده است، مخالفت خود را با تسليم سلاح خود تا زماني كه ارتش اسرائيل به اشغال مزارع شبعا و نقض حاكميت لبنان ادامه دهد، اعلام كرده است.
اين خبرگزاري نوشت : پيروزي ائتلاف حزب الله و امل در حقيقت يك سيلي به صورت آمريكا تلقي مي شود كه حزب الله را يك سازمان تروريستي كه بايد خلع سلاح شود، تلقي كرده است اگر چه واشنگتن اخيرا از شدت موضع خود در قبال اين حزب كاسته است.
ائتلاف ميان اين دو جنبش در انتخابات روز گذشته اولين ائتلاف ميان آن دو تلقي نمي شود و اين دو جنبش در دوره هاي سه گانه گذشته كه از زمان توافقنامه طائف در سال 1989 برگزار شد با هم پيمانان سني و مسيحي خود ائتلاف كردند و توانستند تمام كرسي هاي جنوب و منطقه بعلبك و هرمل در شرق را به خود اختصاص دهند.