يكي از مقامات رسمي انجمن مسلمانان در جهت پيشرفت علم در هندوستان گفت : مادامي كه دين برتري داشته باشد، علم و دين هيچ تعارضي با يكديگر ندارند ، علم مسلمانان بايد در چارچوب ارزشهاي ديني بسط يابد .

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، "ام. زكي كرماني" ، دبير افتخاري "انجمن مسلمانان در جهت پيشرفت علم" در عليگره هندوستان گفت : زماني كه علم به مشاهده محض محدود شود، هيچ مخالفتي با دين ندارد، اما به محض اينكه علم در اين مشاهدات افراط كند زمينه هاي آن مرتعش مي شود.

"كرماني" گفت : اين انجمن كه در سال 1984 در ديدار دانشمندان مسلمان تأسيس شد، براي پيشرفت علم در ميان مسلمانان هندي فعاليت مي كند تا آگاهي و اشتياق كار در چارچوب ارزشهاي اسلامي را فراهم كرده و آن را بسط و توسعه دهد. اين انجمن اعتقاد دارد كه در برخي از عرصه هاي زندگي، علم نمي تواند در تمام زمينه ها انسان را راهنمايي كند ، اما در زمينه دين مي تواند پاسخگوي انسان باشد.

"كرماني" افزود : مؤسسان اين گروه ضرورت تشكيل چنين سازماني را به دليل تعارض ديدگاههايي كه به فقدان پيشرفتهاي علمي در جوامع اسلامي ارتباط دارد حس كردند ، بسياري از مسلمانان احساس مي كنند علم مدرن براساس ارزشهاي غربي است و بنابراين اين ارزشها در مقابل ارزشهاي اسلامي قرار مي گيرد. قرآن، مسلمانان را ترغيب كرده تا درباره طبيعت و غيره مطالعه كنند و بسياري از مسلمانان احساس مي كنند وظيفه به آنها حكم كرده مطالعات علمي را دنبال كنند.

دبير "انجمن مسلمانان در جهت پيشرفت علم" خاطر نشان كرد: اگر مسلمانان نخواهند الگوهاي غربي را در پيش بگيرند تنها راهي كه در اين ميان باقي مي ماند اين است كه با چشم انداز فرهنگي اسلامي  در اين عرصه فعاليت كنند و به آن اجازه رشد دهند. قدرت در حال افزايش ديگر كشورها اين امر را واضحتر كرده است كه تأخير در اين عرصه ها از سوي جامعه مسلمان باعث تضعيف جامعه اسلامي خواهد شد.

پايگاه اينترنتي علم و الهيات گزارش داد، "ام زكي كرماني" در ادامه عنوان كرد : اين انجمن با جمع كردن علماي ديني و دانشمندان به دور هم ؛ فضايي آكنده از تساهل را ايجاد كرده و تنشهاي فكري را ميان پيروان دين و علم از بين برده است.

اين انجمن كه از طريق شوراي 15 نفره اداره مي شود حمايت مالي  براي تحقيقات علمي فراهم كرده و دانشمندان جوان را مورد تشويق قرار مي دهد.

اين انجمن همچنين براي دانشمندان جوان برنامه هايي ترتيب داده است كه ارزشهاي ديني آنها را در تفكر علمي تقويت مي كند، علاوه براين گروههاي مباحثه اي تشكيل داده و مجله "علم اسلامي" و همچنين كتابهايي را منتشر مي كند.

"انجمن مسلمانان در جهت پيشرفت علم" اميدوار است در آينده برنامه هايي  آموزشي و همايشي براي زنان مدرس علوم ايجاد كند تا پيشرفت جامعه و كيفيت آموزش را بهبود بخشد. اين انجمن همچنين در نظر دارد برنامه هايي تشكيل دهد كه دروس پايه علمي را تدريس كند.

"كرماني" گفت: اين انجمن اسلامي بواسطه يكي كردن تمام اين ابعاد تلاش مي كند به اين امر پي ببرد كه چگونه مي تواند جامعه مسلمان را با علم تقويت كرد و با جامعه بين المللي تعامل داشت.