دکتر غلامرضا علیزاده در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: در کشور ما برخلاف سایر کشورها خانه داری شغل محسوب نمی شود به همین دلیل زنان پس از سالها کار امکان بازنشستگی و دریافت حقوق ندارند و این موضوع اصلا به نفع این افراد نیست.
وی با اشاره به اینکه بیمه زنان خانه دار می تواند راهکاری برای کاهش مشکلات این قشر از مردم باشد ، گفت: براساس آمارهای موجود در حال حاضرحدود 18 میلیون زن خانه دار در کشور وجود دارد که بیش از ساعات کاری در ادارات در خانه کار می کنند بدون اینکه مزدی دریافت کنند. بیمه زنان خانه دار باعث افزایش امنیت و بهداشت روانی و همچنین افزایش انگیزه تلاش برای بهبود سطح رفاه زندگی و خانواده و فرزندان می شود و البته در کاهش طلاق نیز موثر است.
این جامعه شناس تاکید کرد: بسیاری از پدیده های آسیب شناختی با وجود مادران در خانه کاهش پیدا می کند و از سوی دیگر هزینه های اجتماعی دولت نیز با کار زنان در خانه کم می شود. هیچ فردی مانند مادر نمی تواند در تعدیل رفتارهای نابهنجار فرزندان موثر باشد بنابراین کمک کردن به اجرای طرح بیمه زنان خانه دار به معنای کاهش بزهکاری و پدیده های آسیب شناختی در جامعه است.
وی گفت: هرچه بتوانیم زنان را برای آینده امیدوار تر کرده و اعتماد به نفس آنان را افزایش دهیم اثر بیشتری در پرورش و تربیت فرزندان و در عین حال قانون مداری آنان خواهد داشت که این امر نیز با بیمه زنان خانه دار موثر خواهد شد.
به گفته وی ، بیمه زنان خانه دار برای تقویت بنیان خانواده و ایجاد شرایط مطلوب یک نوع سرمایه گذاری است و دولت باید برای کاهش آسیبهای اجتماعی و بزهکاری و .... درخصوص بیمه زنان خانه دار اقدامات لازم را انجام دهد.
علیزاده با اشاره به اینکه برای اجرایی شدن طرح بیمه زنان خانه دار پس از حدود یک دهه ، مشکل اعتباری وجود ندارد ، افزود: در ردیفهای بودجه ای می توان اعتباری برای اجرای این طرح اختصاص داد و همچنین راه دیگر نیز این است که تبصره و یا بندی در ردیفهای دریافت مالیات در نظر گرفته و آن را در صندوق بیمه ای کشور ویژه بیمه زنان خانه دار بگنجاند.
وی اظهار داشت: ضرورت موضوع بیمه زنان خانه دار ایجاب می کند که زمینه اجرایی شدن آن فراهم شود و دولت اگر بخواهد می تواند این زمینه را در جامعه ایجاد کند . از سوی دیگر در بسیاری از سازمانها بودجه ای خارج از شمول وجوددارد که می توان از آن در صورت کمبود بوجه برای بیمه زنان خانه دار استفاده کرد.
وی گفت: همچنین چنانچه مسئولان عنوان می کنند که باید برای اجرایی کردن بیمه زنان خانه دار قانونی وجود داشته باشد می توان این موضوع را بصورت لایحه و یا طرح در دولت به تصویب رسانده و سپس به مجلس ارسال شود و اینگونه نیز بیمه زنان خانه دار قانونی شده و به راحتی قابل اجرا خواهد شد. اما نکته مهم اینجاست که باید این موضوع به عنوان یک ضرورت در دولت پذیرفته شود و در غیر اینصورت مشکلی از زنان حل نخواهد شد.