به گزارش خبرنگار مهر، سازمان میراث فرهنگی در ایام محرم اجلاسی با عنوان آیین های عاشورایی را در روزهای 21 و 22 آذر ماه در شهرستان محمود آباد مازندران برگزار کرد. معاونت میراث فرهنگی این سازمان در کمتر از دو ماه پس از ابلاغ نامه جمع آوری پرونده های مرتبط با این موضوع به ادارات کل میراث فرهنگی استانها، این برنامه را با حضور کارشناسان و مدیران کل میراث فرهنگی در استانها در قالب یک برنامه فشرده برگزار و 160 پرونده ثبتی را مورد بررسی قرار داد که از این تعداد 140 پرونده را به ثبت در فهرست میراث معنوی رساند.
پس از پایان این برنامه، نامه دیگری به استانها داده شد تا پرونده ثبتی مکان رخدادهای انقلاب اسلامی را آماده کنند. بنابراین دو ماه بعد یعنی در 16 بهمن ماه به مدت سه روز همایش دیگری با عنوان مکان رخدادهای انقلاب اسلامی نیز در مرکز نمایشگاههای بین المللی تهران با همان کارشناسان ثبت آثار تاریخی در استانها برگزار شد.
در این اجلاس نیز 117 مکان رخداد در فهرست میراث ملی ثبت شد . البته از آنجا که سازمان میراث فرهنگی در این حوزه هنوز ضوابطی را مشخص نکرده است در آخرین روز اجلاس مقرر شد که برای میراث معنوی پارامترهایی در نظر گرفته شود تا هر کدام از آیین های عاشورایی یا مکان رویدادها با شماره ای مجزا داخل فایل میراث معنوی ثبت شوند به عنوان مثال محل شهادت سمیه کردستان به عنوان میراث معنوی و با عنوان مکان رویداد ثبت می شود.
از سوی دیگر قرار است تا پایان دولت دهم همایش دیگری با عنون مکان رویداد دفاع مقدس و همایش ثبت میراث طبیعی نیز برگزار شود تا آمار پرونده های ثبت شده بالاتر رود.
برنامه دیگر سازمان میراث فرهنگی پس از ورود محمد شریف ملک زاده به عنوان رئیس سازمان، برگزاری جشن کوچ عشایر بود که با حضور افراد زیادی از عشایر سراسر کشور به مدت یک هفته در تهران برگزار شد، مراسم افتتاحیه این برنامه نیز با کوچ نمادین عشایر در خیابان ولیعصر انجام شد و پس از آن در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی نیز نمایشگاهی از صنایع دستی، زندگی عشایری و آیین های سنتی عشایر نیز برپا شد.
غیر از آن جشنواره استقبال از نوروز نیز از دیگر برنامه های سازمان در ماههای پایانی سال بود که در این برنامه، هیات دولت به مدت چهارساعت شرکت کردند و رئیس جمهور نیز به اسفندیار رحیم مشایی نشان برتر فرهنگ را اهدا کرد.
در کنار این برنامه ها، خانه هایی برای برخی ازاقشار فعال در صنعت گردشگری و میراث فرهنگی افتتاح شد که به مناسبت افتتاح این خانه ها یک همایش برگزار می شد به عنوان نمونه همایش جشن افتتاح خانه باستان شناسان، در خانه جلال آل احمد و یا افتتاح خانه طبیعت گردان در کاخ موزه سعد آباد.