یک کارشناس مسائل آفریقا به بررسی علل خشونت و ناامنی در لیبی بعد از سقوط قذافی پرداخته و مردم را تشنه عدالت ارزیابی کرده و تصریح کرد که در آخر ملت پیروز این انقلاب خواهند بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، "محمد محمود اولد محمدو" رئیس بخش برنامه ریزی شمال آفریقا در مرکز سیاست امنیتی ژنو و از اساتید مهمان در انستیتو تحقیقات بین المللی دانشگاه ژنو در گفتگو با "اس ار اف " سوئیس به مسئله لیبی پرداخته و اظهار داشت: بعد از سقوط قذافی شهر بنغازی به نقطه تجمع همه جنبشهای سیاسی ممکن تبدیل شد، که این گروهها شامل گروههای مخالف، دموکراتهای لیبرال، دموکراتها با گرایشهای مذهبی و همچنین گروههای افراطی و تندرو بودند. جمع شدن این گروهها با علایق متفاوت یک مسئله را تقویت کرده است و آن این است که منطقه فوق که قبلا درگیریهای مسلحانه در آن رخ داده است، شاهد افزایش بیش از حد سلاح است.

وی افزود: بعد از انقلاب لیبی در بنغازی هیچ سازمان مرکزی قدرتمندی به وجود نیامد. این بی ثباتی بخصوص در سالهای گذشته عاملِ نا امنی های بزرگی در این منطقه شده است. مبارزات و درگیریهایی بین قبایل یا شبه نظامیان مختلف و حملاتی به تاسیسات غربی در این منطقه شکل گرفته است.

این کارشناس مسائل آفریقا در ادامه خاطر نشان کرد: خشونت همچنان یک مسئله جدی برای تمام لیبی باقی مانده اشت.

وی  در بخش دیگری از این گفتگو درباره ضعف پلیس و قانونی که اخیرا پارلمان تصویب کرده است مبنی بر اینکه شرکتهای امنیتی خصوصی اجازه حمایت از پارلمان و تاسیسات نفتی در لیبی را داشته باشند اظهار داشت: این دقیقا مشکل لیبی است. ضعف دولت از دو جنبه قابل بررسی است؛ از یک طرف دولت نمی تواند امنیت کشور را تضمین کند و این مسئله باعث می شود که تکالیف کلیدی مهم دولتی به بخشهای خصوصی واگذار شود.

وی افزود: در لیبی گروههایی وجود دارند که در حسرت و آرزوی سیستم ساقط شده قذافی هستند. اما این گروهها خیلی قدرتمند و فعال نیستند.

گروههای اسلامگرای تندرو و افراطی در لیبی قدرت بیشتری دارند. اینکه نفوذ گروههای فوق در لیبی تا چه اندازه است را می توان از حمله به کنسولگری آمریکا در بنغازی درک کرد.

"محمدو" در بخش دیگری از این گفتگو با تاکید بر اینکه از لحاظ سنتی، قبلا هیچ جامعه مدنی با احزاب سیاسی فعال در لیبی وجود نداشته است اما از بعد از انقلاب یک روند دموکرایتک قدرتمند در کشور شکل گرفت. وی اظهار داشت: بسیاری از مردم لیبی در درجه اول تشنه عدالت هستند.

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که چه کسی در آخر پیروز انقلاب لیبی خواهد بود اظهار داشت: اگر مرحله گذار را با موفقیت طی کنند، مردم لیبی پیروز فرایند فوق خواهند بود.