علی غفاری در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: مطالعات سه شهر اردبیل، پارس آباد و خلخال به صورت کامل به اتمام رسیده و برای تعیین و اجرای پروژه ها به ماده پنج ارسال شده و در مشگین شهر نیز در مراحل پایانی اتمام است.
وی با بیان اینکه در 10 شهر اردبیل، پارس آباد، خلخال، گرمی، بیله سوار، گیوی، انگوت، جعفر آباد، مشگین شهر و سرعین بافت فرسوده داریم، تاکید کرد: مجموع بافت فرسوده شناسایی شده در سطح استان بالغ بر هزار و 562 هکتار است.
مدیر عامل شرکت عمران و مسکن سازان استان اضافه کرد: مطالعه بافت فرسوده گرمی، گیوی و بیله سوار نیز برای سال آینده در نظر گرفته شده که پیش بینی می شود با اجرای آن حجم بافت فرسوده دو هزار متر مربع دیگر نیز افزایش یابد.
14 درصد از محدوده شهری اردبیل بافت فرسوده است
وی با تاکید به اینکه حجم بافت فرسوده کشور 72 هزار هکتار و 9 درصد از محدوده های شهری است، اضافه کرد: 11 هزار و 200 هکتار محدوده شهری شناسایی شده برای استان اردبیل مشخص شده که از این رقم نیز 14 درصد بافت فرسوده بوده که بیشتر از میانگین کشوری است.
غفاری معتقد است با توجه به تاریخی و باستانی بودن اردبیل این شهر حجم بافت فرسوده قابل توجهی دارد که برای سهولت زندگی شهری و بهسازی فضای شهری نیازمند ساماندهی است.
ارائه تسهیلات 200 میلیون ریالی برای بهسازی
مدیر عامل شرکت عمران و مسکن سازان استان ویژگی های بافت فرسوده را شامل غیر ایمن بودن، مقاومت اندک، گذر معابر با کمتر از شش متر و ریزدانگی بودن قطعات که کمتر از 200 متر است، برشمرد.
وی افزود: به دلیل همین ویژگی ها بهسازی و بازسازی بافت فرسوده از جمله ضروریاتی است که در سالهای اخیر به آن توجه ویژه ای شده است.
غفاری تصریح کرد: برای بهسازی بافت فرسوده تسهیلات 200 میلیون ریالی برای واحدهای مسکونی، 220 میلیون ریالی برای واحدهای نیمه صنعتی و 250 میلیون ریالی برای واحدهای صنعتی ارائه می شود.
وی افزود: تاکنون از هزار و 562 هکتار بافت فرسوده بیش از 963 هکتار برای دریافت تسهیلات اقدام کرده اند.
تخفیف 50 درصدی پروانه ساخت
به گفته مدیر عامل شرکت عمران و مسکن سازان استان علاوه بر وام برای متقاضیان نوسازی بافتهای فرسوده استان اردبیل تخفیف 50 درصدی پروانه ساخت نیز در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه تسهیلات بافت فرسوده با 14 درصد نرخ بهره است و در حال حاضر توسط بانکهای عامل پرداخت می شود، اضافه کرد: در صورتی که چندین مالک زمین خود را تجمیع کنند از تسهیلات ثبتی ویژه نیز استفاده خواهند کرد.
تاخیری در پرداخت وام نداریم
غفاری در خصوص گلایه برخی شهروندان در تاخیر ارائه وام اضافه کرد: تاخیری در پرداخت وام وجود ندارد و بیشتر این تاخیر به پروسه های زمانی دریافت وام بر می گردد.
مدیر عامل شرکت عمران و مسکن سازان استان تاکید کرد: به دلیل اینکه دریافت وام بافت فرسوده نیازمند سپری کردن فرایند اداری است دریافت وام زمانبر است.
تعارض زیبایی ساخت و سازها با رعایت قوانین است
وی ادامه داد: در هنگام ساخت و سازها تعارضاتی در ظاهر ساختمانها دیده می شود که ارتباطی به احیای بافتهای فرسوده نداشته و با رعایت قوانین شهرداری است.
غفاری با تائید این مهم که ساخت یک ساختمان چند طبقه در کنار یک ساختمان قدیمی اختلالاتی را در زندگی ساکنین فراهم می کند، متذکر شد: در ساخت و سازها تلاش می شود منطبق با قوانین شهرداری اقدام به ساخت شود.