همدان – خبرگزاری مهر: مدير كل پزشكي قانوني استان همدان با بيان اين كه در 9 ماه امسال 9 نفر در استان همدان بر اثر مسموميت با قرص برنج جان خود را از دست داده اند، گفت: مرگ های ناشی از مصرف قرص برنج در مدت مشابه سال قبل سه نفر بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، علي احسان صالح افزود: براساس آمار ارائه شده از سوي سازمان پزشكي قانوني كشور در 9 ماه امسال مرگهاي ناشي از مسموميت با قرص برنج نسبت به مدت مشابه سال قبل 26 درصد افزايش يافته و آخرين آمارهاي كشوري نشان مي دهد 449 نفر كه 245 نفر آنها مرد و 204 نفر زن بوده اند بعلت استفاده از قرص برنج جان خود را از دست داده اند.

صالح گفت: در 9 ماه امسال در مرگهاي ناشي از مسموميت با قرص برنج همدان رتبه هشتم كشوري را به خود اختصاص داده است.

وي تصريح كرد: قرص برنج ترکیب خطرناکی از فسفیدهاست که برای جلوگیری از آفت زدگی برنج انبار شده، مصرف می شود.

وی اضافه کرد: فسفیدها همچنین برای دفع آفات سایر غلات انبار شده و جلوگیری از کپک زدگی و جونده کش ها نیز مصرف می شود.

صالح با بيان اينكه مسمومیت با این قرص از راه استنشاق، تماس پوستی و بصورت خوراکی صورت مي پذيرد، گفت: قرص برنج که به نام فسفید آلومینیوم نیز شناخته می‌شود، قرصی است که یک عدد از آن هزاران شته را از بین می برد و وقتی جذب بدن می‌شود، آنزیمهای سلولی را بلوکه کرده و باعث سمی‌شدن سلولها در تمام ارگانها می‌شود.

وي با تأكيد بر اينكه مسمومیت با قرص برنج هیچ پادزهری ندارد، اظهار داشت: نصف قرص برنج برای یک فرد بالغ کشنده است و با علائمی‌از جمله کاهش اشتها و وزن، کم‌خونی و شکستگی خود به خود استخوان مرگ همراه است که این اتفاق 72 ساعت بعد از مصرف می‌افتد.

صالح گفت: اختلالات شديد متابوليكي، نارسایی و حتی از کار‌افتادگی کامل کلیه، افت فشار خون، اختلال نبض، اختلالات کبدی و عصبی، خواب‌آلودگی و بیهوشی از اثرات اين قرص است.

وي توصيه كرد: افرادي كه با اين نوع قرص سر و كار دارند اقدامات ايمني را رعايت كنند و در صورت مشاهده علائم بیمار را به هوای آزاد برده و بلافاصله به بيمارستان انتقال دهند.