ساری - خبرگزاری مهر: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران خواستار اجرایی شدن موافقت نامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف برای تجار ایرانی از سوی کشور آذربایجان شد.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا عشریه پیش از ظهر سه شنبه در نشست مشترک سفیر جمهوری آذربایجان در تهران اظهار داشت: امیدواریم با رفع مشکلات تجاری و گمرکی، روابط تجاری جمهوری اسلامی ایران و آذربایجان توسعه یابد.

وی اظهار امیدواری کرد با ایجاد نمایندگی وزارت خارجه در مازندران، شاهد تحول در حوزه های مختلف باشیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه ایران با آذربایجان، 600 کیلومتر مرز مشترک دارد، تصریح کرد: 95 درصد مردم آذربایجان مسلمان بوده که خصوصیات مشترک مذهبی با جمهوری اسلامی ایران دارند.

عشریه با بیان اینکه کارخانه سمند ایران در یکی از شهرک های آذربایجان در حال فعالیت است،یادآور شد: همکاری های نفت و گاز ایران و آذربایجان مناسب و مفید است.

وی با اعلام اینکه تشویق و حمایت کامل از سرمایه گذاری باید از طریق دولت آذربایجان برای تجار ایرانی فراهم شود، افزود: مازندران دارای جاذبه های گردشگری مناسبی بوده و می تواند زمینه گردشگری دریایی را بین دو کشور فراهم کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران با بیان اینکه کنسولگری آذربایجان در مازندران ایجاد شود، اظهار داشت: تاسیس بانک مشترک ایران و آذربایجان می تواند زمینه ساز توسعه روابط اقتصادی و تجار بین دو کشور شود.

عشریه با اعلام اینکه پیگیری برای ایجاد مرکز تجاری ایران در باکو باید صورت گیرد، افزود: بهره گیری از توان اتاق اکو می تواند در توسعه روابط موثر باشد.

وی با اشاره به پایین بودن میزان صادرات ایران به آذربایجان، گفت: از ابتدای امسال تاکنون بالغ بر 200 میلیون دلار صادرات محصولات ایرانی به آذربایجان انجام شد که مناسب نبوده است.

عشریه گفت: باید از ظرفیت های بالقوه اقتصادی دو کشور برای توسعه مراودات تجاری و بازرگانی استفاده بهینه کرد.

بهره گیری از توان اکو برای توسعه مراودات

احمد اصغری قاجاری، نایب رئیس اتاق اکو ایران نیز در سخنانی با تاکید بر رفع مشکلات روادید تجار ایرانی و آذربایجان، اظهار داشت: با تقویت حضور تجار دو کشور در اکو می توانیم این مشکلات را رفع کنیم.

وی بیان داشت: هم اکنون سطح صادرات در کشور مناسب نیست و مازندران می تواند در زمینه صادرات صنایع غذایی با آذربایجان مفید باشد.

به گزارش مهر، جمهوری آذربایجان در سال 2008 به عنوان برترین کشور منطقه از نظر اجرای برنامه اصلاحات اقتصادی تبدیل شده و در رتبه نخست اصلاحات اقتصادی جهان قرار گرفته است.

میزان تورم این کشور از 411 درصد در سال 1999 به زیر 5 درصد در نیمه نخست سال دو هزار میلادی کاهش یافته است.  نرخ تورم این کشور در مهرماه 91 بالغ بر 7.9 درصد بوده و تولید ناخالص داخلی آن 63.6 میلیارد دلار است.

میزان حجم سرمایه گذاری خارجی این کشور 8.6 میلیارد دلار بوده است، این کشور هم اکنون دارای 10.2 میلیارد دلار ذخایر طلا و ارز، هفت میلیارد بشکه نفت و 849.5 میلیارد متر مکعب گاز است.