سی سخت – خبرگزاری مهر: كارشناس مسئول بهداشت روان شبكه بهداشت و درمان دنا گفت: کارگاه سه روزه پیشگیری از اعتیاد، با حضور كاردانها، ماماها و بهورزان مراكز بهداشتي، درماني شهرستان دنا، در مراكز "كريك"، "باگ" و "پاتاوه" برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حبيب الله تقوي صبح سه شنبه در حاشیه برگزاری كارگاه آموزشی راه هاي پيشگيري از اعتياد در جمع خبرنگاران افزود: در این کارگاه ها مباحثی مباحثي پیرامون اعتياد، پيامدهاي جسماني و رواني مصرف مواد مخدر و انواع آن، نحوه برخورد با مصرف كنندگان، علل و عوامل موثر بر اعتياد، عوامل محافظت كننده و راه هاي پيشگيري از مصرف و اعتياد مطرح می شود.

وی بیان داشت: تقویت مهارت های زندگی، جایگزینی ورزش و تفریحات سالم و فرزند پروری، در کاهش گرایش به اعتیاد موثر است.

تقوی افزود: تمايل شديد فرد به ادامه مصرف ماده مخدر عوارضی مانند احساس بي حالي، بي احساسي، افزايش فشار خون، افزايش ضربان قلب، تضعيف تنفس و انقباض مردمك چشم را به همراه دارد.

كارشناس مسئول بهداشت روان شبكه بهداشت و درمان دنا با اشاره به اختلالات روانی در معتادان، اظهار داشت: اعتیاد باعث ایجاد روان پریشی در فرد شده و تبعاتی چون رفتارهای ضداجتماعی و اختلال خلقی را به همراه دارد.

تقوی با بیان اینکه فرد معتاد توانایی پیروی از قوانین و مقررات را از دست داده و دارای روابط سطحی با دیگران می شود، تصریح کرد: ترس از تامین آینده، تشویش و اضطراب، از جمله این پیامدها است که موجب کشمکشهای روانی و پناه آوردن به مواد مخدر می شود.

وی استحکام روابط خانوادگی را مانعی برای اعتیاد عنوان کرد و افزود: استحکام بنیانهای خانوادگی در کاهش تمایل به اعتیاد موثر است و محیط خانوادگی سالم، موجب رشد شخصیتی، تقویت اعتماد به نفس، ایجاد حس مسئولیت و عاطفه در کودک می شود که سد محکمی در مقابل گرایش به اعتیاد خواهد بود.

تقوی اعتیاد را غم انگیزترین تراژدی انسان معاصر دانست و تصریح کرد: سيل خروشان اعتياد، بي رحمانه كودكان، نوجوانان وجوانان را به کام خود فرو برده و علاوه بر متلاشي کردن كانون خانواده، سبب ناكامي فرد معتاد در زندگي مي شود.

این کارشناس مسئول، یادآور شد: کارشناسان و دست اندرکاران سلامت، نقش مهمی را برای آموزش و پیشگیری از اعتیاد، بر عهده دارند.

وی بیان داشت: اهداف اپيدميولوژيك مصرف مواد شامل شيوع، بروز، توزيع جغرافيايي، كاهش رفتارهاي پرخطر و ميزان شيوع اعتياد تزريقي، افزايش اگاهي افراد جامعه، آموزش معتادان خود معرف در زمينه نحوه كاهش آسيب و آموزش عمومي جمعيت تحت پوشش، باید به معتادان آموزش داده شود.

برچسب‌ها