به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی علومی تازهترین اثر خود را با موضوع تحلیل اسطورهها در قصههای ایرانی و با عنوان «اساطیر افسون وش» از سوی نشر اشراق دانش منتشر کرد.
این کتاب بنا بر اعلام علومی، دایرةالمعارفی است از اسطورهها و باورهای فرهنگی ایران که برخی از آنها بنابر آنچه در تاریخ درباره آنها گفته شده است، قدمتی 6 هزار ساله دارند.
همچنین این مجموعه تلاش کرده است تا مفاهیم اساطیری و افسانهها را به صورتی مستند و مستدل شرح داده و آنها را بر مبنای اطلاعات متون کهن در این زمینه توصیف کند و برای این منظور هر افسانه از سوی نویسنده به صورتی مستقل درج شده و سپس شرح آن در فصل بعدی کتاب برای مخاطب عنوان شده است.
وی در این کتاب و به منظور بررسی و تحلیل این افسانهها به سراغ متنی چون «اوستا» و «ریک ودا» و نیز اسطورههای سومری رفته است که این رجوع به منظور ارائه تحلیلهای پژوهشی در نوع خود منحصر به فرد است.
علومی در بخشی از مقدمه خود بر این کتاب آورده است: این تحلیلها و بررسیها متعلق به یک دوره طولانی بوده و تحت شرایط کاملاً متفاوت و حتی متضاد نوشته شدهاند. بنابراین ممکن است در موارد معدودی بعضی گفتهها تکراری باشد. به نظر من بهتر است کتاب به همین شکل و بدون ویرایش به اصطلاح علمی و فنی چاپ شود. زیرا نقد و بررسی و تحلیل این متون رشته مستقلی است... کسانی که به کار گردآوری افسانهها پرداختهاند، میدانند که اگر گوینده، خوش صحبت بوده و به اصطلاح مردم، دم گرم داشته باشد، حتی تکرار هم، در حدی که به اطناب نکشد، نه تنها مجاز است، بلکه ضروری است.
برخی از افسانههایی که علومی در این کتاب به روایت و شرح آنها پرداخته است عبارتند از گل مرجان، حیدر مار و بیبی نگار، مهر و نگار، فاطیکو و سبزقبا، درخت بادام، بلبل سرگشته، درخت سیب، کفش طلا، دم چوبی، مشکل گشا، پیرمرد خارکش و ....
این کتاب در 422 صفحه و با قیمت 15000 تومان منتشر شده است.