به گزارش خبرنگار مهر، آزمون دکتری 92 دانشگاه آزاد اسلامی از روز گذشته در سراسر کشور آغاز شده و تا عصر امروز ادامه دارد.
جاماندن سه داوطلب از کنکور دکتری
سه نفر از شرکت کنندگان کنکور دکتری دانشگاه آزاد از شهرستان برای حضور در آزمون به تهران و واحد علوم و تحقیقات آمده بودند که به علت تاخیرشان در ساعت 8:30 دقیقه صبح، اجازه ورود به این سه داوطلب برای شرکت در آزمون داده نشد.
خسرو دانشجو – رئیس واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی پس از پیگیری این موضوع، خطاب به این داوطلبان، تاکید کرد: برگزاری آزمون دکتری در کمال سلامت نیازمند زمانبندی خیلی دقیق و خط کشی شده است، دفترچه نخست در ساعت 8:25 دقیق توزیع و سپس دستور بسته شدن دربهای آزمون صادر شد که این امر کاملاً منطقی بود.
یکی از این سه داوطلب که به خاطر اتفاقات پیش آمده ناراحت بود با شنیدن این توضیحات خسرو دانشجو، خطاب به وی گفت: من قانع می شوم اما امیدوارم این قانون برای تمام داوطلبان یکسان باشد، دانشجو نیز به این داوطلب تاکید کرد که از این تجربه تلخ برای شرکت در دوره های بعدی آزمون استفاده کند و به موقع در جلسه آزمون حضور یابد.
رضایت اکثر داوطلبان از آزمون تستی و گله از عدم کنترل صحیح عکسها
به گزارش مهر، یکی از حاشیه های آزمون، رضایت اکثر داوطلبان از برگزاری این کنکور به شیوه تستی بود اما یکی از داوطلبان که با ویلچر در جلسه آزمون شرکت کرده بود اذعان داشت که برخی سوالات خارج از منابع آزمون طراحی شده بود.
داوطلب دیگری از کنترل عکسهای داوطلبان با پاسخنامه ها و کارتهای شناساییشان گله داشت، این شرکت کننده اعلام کرد برخی داوطلبان بدون اینکه عکسشان کنترل شود و فقط پس از وارد کردن اثر انگشت در فرم مربوطه، جلسه آزمون را ترک کردند.
یکی دیگر از متقاضیان کنکور دکتری در جمع داوطلبان حاضر شد و اعلام کرد که برای یکی از سوالات گزینه ای طراحی نشده بود.
توضیحات دانشجو در خصوص تستی شدن آزمون دکتری
این مقام مسئول دانشگاه آزاد در خصوص علت تستی شدن آزمون دکتری در جمع داوطلبانی که پس از برگزاری آزمون دکتری، رئیس واحد علوم و تحقیقات را احاطه کرده بودند، اظهار داشت: من دست تمام مسئولان گذشته مرکز آزمون دانشگاه آزاد را در برگزاری آزمون دکتری می بوسم اما سالها بود که تنها یک یا حداکثر دو نفر سوالات تشریحی را طراحی می کردند و به علت سلیقه ای شدن سوالات، تمام پاسخنامه ها را باید همان طراح یا تیمی مشخص تصحیح می کردند که بحث سلیقه و نحوه تصحیح کردن اوراق بسیار سلیقه ای و حساس می شد.
حذف تمرکز از تهران در کنکور دکتری
رئیس واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به مشکلاتی که هم اکنون پیش روی داوطلبان دکتری وجود دارد، ابراز امیدواری کرد که تمرکز برگزاری آزمون دکتری از سالهای آینده بیشتر در شهرستانها یا مراکز استانها اعمال شود تا داوطلبان هم مجبور نباشند از راه دور برای شرکت در کنکور به تهران بیایند.
پس از بیان این سخنان دانشجو، داوطلبان بسیاری از این پیشنهاد استقبال کردند، زیرا عمده شرکت کنندگان کنکور دکتری دانشگاه آزاد را داوطلبانی که از شهرستانها به تهران آمده بودند، تشکیل می دادند.
وی همچنین به تشکیل بانک سوالات کنکور دکتری دانشگاه آزاد اشاره کرد و در این باره، تاکید کرد که تبعیضها و اعمال سلایق در معرفی منابع کنکور به یک سری داوطلبان خاص که استادشان طراح سوالات است از بین خواهد رفت.
دانشجو در جمع داوطلبان کنکور دکتری در این باره به ذکر مثالی پرداخت و گفت: با بررسیهایی که صورت گرفت، مشاهده شد، داوطلبان استادی که طراح سوال بود در آزمون دکتری پذیرفته می شدند، زیرا نکاتی را که استادشان در خصوص منابع آزمون مطرح می کرد، شنیده و از اهمیت مواد آزمون کاملاً مطلع بودند در صورتیکه یک داوطلب شهرستانی از این موارد تا روز برگزاری آزمون بی اطلاع می ماند.
عدم اختصاص مزایا به رتبه های برتر کنکور دکتری
این مقام مسئول دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به سوال یکی از داوطلبان در خصوص عضو هیئت علمی شدن داوطلبانی که در این آزمون دارای رتبه های برتر می شوند، تاکید کرد: خیر، این یک آزمون است و مطمئن باشید کنکور دکتری نمی تواند تمام توانمندیهای داوطلبان را شناسایی کند، تنها افرادی که از فیلتر مصاحبه عبور کنند، دانشگاه پذیرای آنان می شود و اگر در ردیف برگزیدگان باشند حتماً مورد توجه دانشگاه آزاد قرار می گیرند.
تاثیر صلاحیت داوطلبان در پذیرش داوطلبان دکتری
یکی دیگر از شرکت کنندگان در خصوص تعیین صلاحیت داوطلبان پیش از اعلام اسامی پذیرفته شدگان از خسرو دانشجو سوالی پرسید و گفت: اخبار موثقی داریم که اعلام می کند داوطلبان کنکور دکتری دانشگاه آزاد پیش از اعلام اسامیشان ابتدا تعیین صلاحیت می شوند و حتی این تعیین صلاحیت به قدری می تواند تاثیر گذار باشد که اگر داوطلبی رتبه نخست است پس از احراز صلاحیت، رتبه اش تغییر می کند.
خسرو دانشجو در این باره اظهار داشت: من به تمام اخبار موثق شما احترام می گذارم و به شما متقاضیان اعلام می کنم در زمان ورود هیچ پالایشی به جز پالایش علمی انجام نمی دهیم.
انتقاد داوطلبان از رشد قارچ گونه شعبات علوم و تحقیقات
داوطلب دیگری در گفتگو با خسرو دانشجو ضمن انتقاد از رشد قارچ گونه شعب علوم و تحقیقات در مراکز استان، به ضربه خوردن این واحدها اشاره کرد که رئیس واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد در پاسخ به این شخص، گفت: قارچی شدن رشد واحدهای علوم و تحقیقات قطعاً درست نیست، اگر نگاهی به گروهها در علوم و تحقیقاتها داشته باشیم رده سنی مدیران گروهها 60 ساله است، بنابراین گروهها پیر هستند و لازم است نیروهای جوان به آنان تزریق شود، در عین حال متقاضی ورود به دوره های تحصیلات تکمیلی در کارشناسی ارشد و دکتری بسیار زیاد است و هر ساله افزایش می یابد.
وی ادامه داد: ما می توانیم با عنایت به تقویت نیروی انسانی که در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد در حال شکل گیری است، آنان را به شهرستانها گسیل و مدلی را طراحی کنیم که در شهرستانها هم بتوانند دوره های دکتری برگزار کنند.
فخر فروشیهای دکتری گرفته های خارج از کشور
این مقام مسئول دانشگاه آزاد با اشاره به عزیمت تعداد زیادی از داوطلبان دکتری به کشورهایی مثل مالزی برای ادامه تحصیل، به نحوه خروج این افراد از کشور اشاره کرد و گفت: افرادی را می شناسم که خانه و حتی فرش زیرپایشان را می فروشند تا به کشورهای دیگر برای تحصیل عزیمت کنند و با پرداخت 400 میلیون تومان مدرک دکتری بگیرند؛ اما بعد از بررسی که انجام می دهیم می بینیم کیفیت برگزاری دوره های دکتری به مراتب بسیار پایین تر از دوره های دکتری در دور افتاده ترین مناطق کشور خودمان است و واقعاً دلمان می گیرد؛ نکته جالب اینجاست که دانش آموخته خارج از کشور بعد از ورود به ایران به دانشجوی دکتری ما فخر فروشی هم می کند.
پاسخ دانشجو به ابهامات تجمیع آزمونهای ارشد و دکتری
به گزارش مهر، پس از گذشت لحظاتی حلقه بیشتری از داوطلبان کنکور دکتری، خسرو دانشجو را محاصره کرده و از گوشه کنار می شد به راحتی " آقای دکتر آقای دکتر " گفتنهای داوطلبان را که هر کدامشان سوالات متعددی از وی داشتند، شنید.
در این میان، داوطلب دیگری در خصوص احتمال تجیمع آزمونهای دکتری و کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد با آزمونهای سازمان سنجش، گفت: در حال حاضر برنامه تجمیع شدن آزمونهای کارشناسی ارشد و دکتری را در برنامه نداریم اما این احتمال از اساس رد نمی شود.
شرایط پذیرش بدون آزمون در دکتری دانشگاه آزاد
رئیس واحد علوم و تحقیقات تهران در خصوص پذیرش بدون کنکور داوطلبان در مقطع دکتری، به ارائه برخی توضیحات در میان داوطلبان پرداخت و گفت: افرادی که معدل 17 دارند فکر نکنند می توانند در پذیرش بدون آزمون دکتری قبول شوند، این داوطلبان می توانند تنها درخواستش را مطرح کند، اما به طور کلی در پذیرش بدون آزمون داوطلبان دکتری ملاکهایی از جمله سن، نمره پایان نامه و معدل اهمیت دارد.
وی ادامه داد: ممکن است داوطلبانی با معدلهای 18.50، 19 یا حتی 17 برای پذیرش بدون آزمون متقاضی شوند اما ما در دوره بدون آزمون تنها 2 نفر را می توانیم بپذیریم و اینطور نیست که داوطلب معدل 17 را پذیرش کنیم، بنابراین شرایط ذکر شده برای پذیرش بدون آزمون را اعمال می کنیم که داوطلبان کمتر به پذیرش بدون آزمون امیدوار شوند چون امکانش را نداریم.
خسرو داشجو: پوستمان دارد کنده می شود
رئیس واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد در خصوص شهریه های این دانشگاه به ذکر مباحثی پرداخت و گفت: در مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته شهریه ها را 20 درصد کاهش دادیم.
وی درباره شهریه دوره های کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد و دکتری در واحد علوم و تحقیقات به منظور ارائه برخی توضیحات به ذکر مثالی پرداخت و گفت: تهیه برخی مواد آزمایشگاهی در دانشگاه آزاد شدنی نیست و اگر هم تهیه می شوند با چندین برابر قیمت در دسترس قرار می گیرند، شما فکر می کنید افزایش حقوق کارکنان بدون افزایش شهریه دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد همچنین دکتری بدون بار است؟ یعنی بدون تحمل کردن فشار در حال افزایش حقوق کارکنانمان هستیم؟ اصلاً مگر می توان این حقوقها را افزایش نداد؟ می توان کیفیت را بدون افزایش شهریه، حفظ کرد؟ پوستمان دارد کنده می شود اما سعی می کنیم کیفیت را هم حفظ کنیم.
شورای عالی انقلاب فرهنگی مثل شیر بالای سرمان است
در این میان داوطلبی در پاسخ به دفاعیات عدم افزایش شهریه در مقاطع تحصیلی دانشگاه آزاد، گفت: اما این عدم افزایش در پذیرش بی رویه دانشجو جبران شده است، به عنوان مثال در واحد مهاباد و در رشته حقوق که ظرفیت پذیرش 60 نفر بوده به 200 نفر افزایش یافته پس درآمد دانشگاه چندین برابر شده است.
دانشجو این انتقادات را اتهامات بی اساسی دانست که برخی به دانشگاه آزاد وارد می کنند و این تعداد افزایش بی رویه را غیرممکن عنوان کرد و گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی و دفتر گسترش وزارت علوم مثل شیر بالای سر دانشگاه آزاد ایستاده اند و اجازه نمی دهد این اتفاقات رخ دهد.