به گزارش خبرگزاری مهر، محمد حسین فروزان مهر صبح جمعه به منظور بررسی مسایل و مشکلات اقتصادی شهرستان های رشتخوار و خواف با رویکرد توسعه صادرات غیر نفتی به این مناطق سفر کرد نخست در رشتخوار حضور یافت و در بازدید از مجتمع فولاد این شهرستان که فاز نخست آن 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اظهار کرد: استفاده از دانش فنی و تجهیزات بومی که ما را از وابستگی به کشورهای خارجی در صنعت فولاد بینیاز می کند، از مهمترین شاخصه های این پروژه است.
استاندار خراسان رضوی افزود: به منظور تسریع در اتمام عملیات اجرایی این مجتمع، پیگیری لازم جهت تامین نقدینگی و سرمایه در گردش از طریق سیستم بانکی صورت خواهد گرفت.
فروزان مهر در بازدید از مسیر دسترسی و ایستگاه راه آهن رشتخوار که از پروژه های مهرماندگار استان به شمار می رود، گفت: اتمام و بهره برداری از این پروژه، نیازمند حدود 20میلیارد ریال اعتبار است که برای تخصیص 100درصد آن از محل اعتبارات پروژه های مهر ماندگار، پیگیری لازم از سوی مدیریت استان صورت می گیرد.
وی در ادامه سفر خود، به خواف عزیمت کرد و از مجتمع های سیمان و سنگ آهن سنگان و نیز بازارچه مرزی در حال احداث این شهرستان دیدن کرد.
استاندار خراسان رضوی با تاکید بر اینکه رویکرد اصلی در توسعه و تخصیص اعتبارات استان، توجه به مناطق مرزی و کم برخوردار است، افزود: آفت نظام برنامه ریزی، نبود نگاه جامع و آمایشی به رشد و توسعه متوازن در بخش های اقتصادی و مناطق مختلف استان است.
فروزان مهر با اشاره به اهتمام مدیران دستگاه های اجرایی استان مبنی بر توانمندسازی مناطق مرزی، تصریح کرد: توجه به این مناطق علاوه بر تقویت امنیت پایدار و مردم محور، باعث نگهداشت جمعیت و عدم مهاجرت آنان به حاشیه کلانشهرها می شود.
وی در ادامه، ظرفیت ها و مزایای خواف را بی بدیل توصیف کرد و گفت: با توجه به وجود معادن غنی سنگ آهن و فعالیت چندین واحد صنعتی فرآوری آهن و فولاد، شکوفایی صنعتی از مهمترین اولویت های توسعه در این شهرستان به شمار می رود.
استاندار خراسان رضوی با تاکید بر اجتناب از خام فروشی سنگ آهن، بیان کرد: در کنار صنایع اصلی، باید صنایع پایین دستی آن را نیز مستقر کنیم تا علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، تقاضای اشتغال شهرستان را نیز پوشش دهد.
فروزان مهر اظهار کرد: به همین منظور مطالعه احداث شهرک صنعتی در جلگه زوزن خواف در دستور کار قرار گرفته تا در صورت مثبت بودن نتایج، زمینه اجرایی شدن احداث این شهرک فراهم شود.
وی گفت: خوشه سازی و تعریف نشان معتبر تجاری برای صنعت فولاد، می تواند خواف را به عنوان خوشه صنعتی این آلیاژ پرکاربرد در سطح کشور و منطقه معرفی کند که تحقق آن تعریف و راه اندازی زنجیره های مرتبط با این صنعت را طلب می کند.
استاندار خراسان رضوی به پیگیری موضوع تغییرات قانون معادن اشاره کرد و گفت: سهم مشخصی از عایدات معادن باید در مسیر عمران، آبادانی و توسعه شهرهای مجاور معادن، صرف شود.
فروزان مهر افزود: علاوه بر ساماندهی وضعیت معادن خواف و برنامه ریزی برای استفاده بهینه از این ثروت های خدادای، باید به سایر ظرفیت ها و قابلیت های خواف نیز توجه شود.
وی کشاورزی را از جمله مهم ترین این مزیت ها برشمرد که برای حجم قابل توجهی از مردم در هر دو شهرستان خواف و رشتخوار، اشتغال ایجاد کرده است.
استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: با توجه به خشکسالی های اخیر، توسعه کشاورزی باید مبتنی بر فناوری های نوین صورت پذیرد تا علاوه بر افزایش سطح زیر کشت محصولات زراعی و باغی، بتوان از منابع آبی محدود نیز استفاده مطلوب تری کرد.
فروزان مهر ایجاد صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی را از جمله موارد حائز اهمیت برای این مناطق دانست و گفت: تحقق این مهم علاوه بر ایجاد اشتغال مضاعف، منجر به رشد ارزش افزوده تولید محصولات برای کشاورزان خواهد شد.
وی گفت: به منظور حمایت از توسعه بخش کشاورزی در شهرستان های خواف و رشتخوار، از تمامی طرح های توجیهی که قابلیت اجرایی داشته باشد بدون محدودیت در سقف ارائه تسهیلات، حمایت خواهد شد.
استاندار خراسان رضوی وجود بناهای تاریخی و ظرفیت های گردشگری را از دیگر مزایای خواف برشمرد و از مسئولان مربوطه خواست تا از این ظرفیت در جهت جذب گردشگر و رونق اقتصادی در سطح شهرستان استفاده کنند.
فروزان مهر با اشاره به ضرورت حضور قدرتمند استان در بازارهای داخلی و خارجی، وجود بازارچه مرزی در خواف را از جمله مزایای این شهرستان بر شمرد و گفت: فعال شدن این بازارچه، نقش مهمی در توسعه صادرات به ویژه در عرصه کالاهای غیرنفتی خواهد داشت.
وی بر لزوم توجه به مشاغل خرد و خانگی و همچنین صنایع دستی این منطقه تاکید کرد.
استاندار خراسان رضوی اتحاد و همدلی شیعیان و اهل تسنن در مناطق تلفیقی و به ویژه خواف را شایسته تقدیر دانست و گفت: نظام سلطه و استکبار جهانی با دامن زدن به اختلافات قومی و مذهبی سعی در خدشه دار کردن این همبستگی دارند.