به گزارش خبرنگار مهر، رضا عوضپور صبح شنبه در مرحله نخست نشست بینالمللی امنيت غذايي کشورهای در حال توسعه در بوشهر اظهار داشت: رهاورد اين همايش منطقه اي بايد منجر به توليد بستهاي سياستي حمايتي در خصوص امنيت غذايي شود كه بتوان به نام بوشهر و خليج فارس در مجامع اجرايي، سياستي و قانوني ملي و بين المللي معرفي شود.
وی ادامه داد: با توجه به ظرفيت كشاورزي استان بوشهر در زمينه نخيلات، محصولات خارج فصل و آبزيان كه اين استان را تامين كننده نيازهاي كشور كرده، بوشهر مي تواند يكي از الگوهاي امنيت غذايي باشد.
سرپرست معاونت برنامه ريزي استانداري بوشهر خاطرنشان كرد: برگزاري اين همايش ضرورت داشت و انتظار مي رود رهاورد آن منجر به تقويت نام خليج فارس و همچنين ارائه راهكارهايي به منظور امنيت غذايي هدف باشد.
بخش عظیمی از جهان از نظر امنيت غذايي با چالش مواجهاند
دبير علمي اين همايش نيز در سخناني اظهار داشت: تقریبا نیمی از جمعيت جهان در مناطق خشك زندگي مي كنند كه 90 درصد آنها شامل كشورهاي در حال توسعه است كه از نظر امنيت غذايي با چالش هايي مواجه اند.
دكتر امير اصلاني افزود: اين همايش با هدف ارائه سندي در خصوص راهكارهاي امنيت غذايي غرب آسيا و شمال آفريقا، قريب 30 كشور را در ميگيرد.
وي تاكيد كرد: علاوه بر موفقيتهاي كشور در زمينه امنيت غذايي كه ارائه سندي بين المللي با تاكيد بر اين ويژگيها را ضروري ميكرد، موقعيت جغرافياني بوشهر به دليل دسترسي آسان به كشورهاي منطقه، پيشگام بودن در توليد انرژي باعث انتخاب بوشهر به عنوان دبيرخانه اين همايش بود.
دبير علمي اين همايش خاطرنشان كرد: با برگزاري نشستهاي منطقهاي و وزرا كشورهاي غرب آسيا و شمال آفريقا، انتظار مي رود سندي در خصوص امنيت غذايي با نام خليج فارس تدوين شده و استمرار حركت هاي پژوهشي از اين دست بتواند بوشهر را به عنوان هاب علمي كشور مطرح سازد.