دبیر دفتر ادبیات کودک و نوجوان حوزه هنری در مراسم افتتاحیه حوزه هنری کودک و نوجوان گفت: سال آینده، 120 عنوان کتاب در حوزه هنری کودک و نوجوان چاپ می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاح حوزه هنری کودک و نوجوان، صبح امروز سه‌شنبه 8 اسفند با حضور حجت‌الاسلام سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، محمد سرشار رئیس حوزه هنری کودک و نوجوان، سیدصادق رضایی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و دیگر مسئولان فرهنگی کشور در نهادهای مختلف و حوزه هنری،‌ همچنین جمعی از هنرمندان و نویسندگان کشور در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.

در ابتدای این مراسم کمیل خجسته کارشناس دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری به بیان سخنانی درباره اهمیت تربیت نسل جوان در نگاه رهبر انقلاب به صورت کلی پرداخت.

عزت‌الله الوندی دبیر دفتر ادبیات کودک و نوجوان حوزه هنری نیز در این مراسم گفت: اواسط آبان ماه 90 کاری را در حوزه هنری شروع کردیم که تا پایان سال گذشته، برنامه‌ریزی‌ها برای انجامش طول کشید و وقتی وارد سال 91 شدیم حجم کار به شکلی بالا رفت که تولید 100 کتاب را در طول یک سال رقم زد. دفتر ادبیات کودک و نوجوان حوزه هنری چند ماه قبل از شروع سال 91 همه انرژی خود را روی برگزاری نشست‌های کارشناسی و تشکیل شوراها و راه‌اندازی پروژه‌هایی گذاشته بود که قرار بود سال آینده‌اش کلید بخورند. در این مدت توانستیم با همکاری 48 نویسنده، بیش از 100 کتاب منتشر کنیم.

وی افزود: ما کتاب‌های حوزه کودک را به دو بخش خردسال و کودک تقسیم کردیم و به تولید شعر و داستان روی آوردیم. تصویب آثار هم با سختگیری و کارشناسی‌هایی در حکم صافی‌های دقیق انجام شدند و این‌گونه نبود که هر کاری را برای چاپ تصویب کنیم. به این ترتیب از 100 عنوان یادشده، 41 کتاب، مجموعه شعر کودک و خردسال بودند. باقی آثار هم داستان و زندگینامه داستانی بودند.

این نویسنده گفت: حسین فتاحی، محمدرضا بایرامی، مصطفی خرامان، داوود امیریان، مسعود امیرخانی، زهرا حیدری و من از ناظران و مجریان پروژه‌های مختلفی بودیم که در دفتر ادبیات کودک و نوجوان حوزه تولید شد و می‌شود. برای سال آینده هم طرح رمان کودک را داریم که در مرحله اول آن، 10 عنوان و تا پایان سال آینده 25 عنوان از آن منتشر می‌شود. تاریخ استعمار در جهان، عنوان مجموعه دیگری است که قرار است سال آینده در 25 جلد و به مرور منتشر شود. اصحاب ائمه و پیامبر هم موضوع دیگر مجموعه‌ای است که می‌‌خواهیم سال آینده در قالب 20 جلد به انتشار برسانیم.

الوندی ادامه داد: ادبیات دفاع مقدس، خاطرات و کتاب‌های انقلاب هم موضوع کتاب‌هایی هستند که سال آینده، انتشارشان را دستور کار داریم. با توجه به خواسته آقای خاموشی بر تولید 300 کتاب،‌ می‌توانیم بگوییم که توانایی تولید 300 کتاب را داریم و در سال آینده 120 عنوان کتاب در دفتر ادبیات کودک و نوجوان حوزه به چاپ خواهیم رساند.

پیروز ارجمند، مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری کودک و نوجوان در بخش دیگری از این برنامه گفت: حوزه هنری تا به حال در زمینه کودکان و نوجوانان، فعالیت چشمگیری در عرصه موسیقی به جز آموزش، نداشته است. اما حالا دیگر به طور جدی وارد این عرصه شده‌ایم. می‌خواهیم محصولاتمان متناسب با روحیه موسیقی‌خواهی کودک ایرانی و اسلامی باشد. در حال حاضر با آموزش و پرورش، برای تولید 32 مجموعه آوای مهر یا آوای مدرسه به توافق رسیده‌ایم. در حال حاضر یک مجموعه‌اش آماده است و پیش از عید نوروز عرضه می‌شود. در 17 منطقه و 32 استان کشور برنامه‌های انتشار مجموعه‌های موسیقی محلی داریم و کارگاه‌های آموزشی را برای آموزش مربی‌های موسیقی بچه‌ها برپا خواهیم کرد.

وی گفت: در حال حاضر 12 گروه سرود تشکیل داده‌ایم که امیداوریم سال آینده، شمارشان به 32 گروه برسد. قطعا کنسرت‌های کودک و نوجوان خواهیم داشت چون بچه‌ها به نوع موسیقی مناسب خودشان دارند و امیداوریم موسیقی مربوط به بچه‌ها از این آشفتگی فعلی بیرون بیاید. حتی برای نوزادان هم برنامه داریم. لالایی‌ها از جمله عناصری هستند که دارند از فرهنگ‌مان رخت بر می‌بندند که قصد داریم آن‌ها را زنده کنیم. همچنین قصد کلید زدن اولین جشنواره تخصصی موسیقی کودک را داریم.

حسن دولت‌آبادی سخنران دیگر این مراسم بود که به عنوان مدیر مرکز تئاتر کودک و نوجوان حوزه هنری به روی سن آمده و گفت: آقای مومنی شریف قول داده بود که امسال سال کودک و نوجوان در حوزه باشد و به قول خود عمل کرد. ایشان امسال پایدارترین اقدام را با تاسیس مرکز تئاتر کودک و نوجوان حوزه، انجام داد و مطمئن هستم اثراتش را در آینده خواهیم دید. حتما باید برای کودکان برنامه‌ریزی کرد چون کودکان سالم حتما بزرگسالان خوبی خواهند بود.

مدیر مرکز تئاتر کودک و نوجوان حوزه هنری گفت: من از سال 89 به دعوت آقای سعید کشن‌فلاح به دفتر تئاتر کودک و نوجوان حوزه آمدم. بعد از تشکیل دفتر، شورای تخصصی تشکیل شد. برپایی مسابقه نمایشنامه‌نویسی کودک و نوجوان، از اقدامات ابداعی دفتر بود. قصد داریم علاوه بر تقدیر از برگزیدگان این مسابقه، 10 نفر از نفرات برگزیده شرکت‌کننده در این مسابقه را توسط استادان تئاتر، تربیت کنیم. نشست رسانه‌ای هم در این باره تشکیل خواهد شد که درباره‌اش مفصل توضیح خواهیم داد.

وی درباره دیگر برنامه‌های بخش تئاتر حوزه هنری کودک و نوجوان گفت: انتشار مجموعه 30 جلدی نمایشنامه‌های آسان را هم در دستور کار داریم که شامل 150 نمایشنامه است. پیش از این 10 جلد از این مجموعه توسط نشر قطره منتشر شده است و قرار است دیگر مجلدات آن توسط انتشارات سوره مهر انجام شود. مقدمات چاپ این مجموعه نیز فراهم شده است.

سیدمسعود صفوی رئیس مرکز مطالعات و تولید فیلم انیمیشن حوزه هنری کودک و نوجوان هم از دیگر سخنرانان این برنامه بود که بیان سخنانی درباره تولیدات انیمیشن حوزه هنری پرداخت.

محمد سرشار، رئیس حوزه هنری کودک و نوجوان نیز در پایان این برنامه به بیان سخنانی درباره اهداف تربیتی کودکان و نوجوانان پرداخت. پیش از رونمایی رسمی از حوزه هنری کودک و نوجوان، ابر پروژه‌های آن نیز به دلیل کمی وقت، به سرعت و به صورت اجمالی معرفی شدند. نمونه‌هایی از این ابر پروژه‌ها عبارت‌اند از: شبکه تلویزیونی، شبکه اجتماعی، موزه دفاع مقدس و فروشگاه‌ها.