به گزارش خبرنگار مهر، عباس مرشدی صبح سهشنبه در کارگروه سوانح و حوادث استان بوشهر اظهار داشت: بهداشت ودرمان به عنوان یکی از پایه ها و ارکان مهم در مدیریت بحران نقش اساسی و کلیدی ایفا می کند و انتظار داریم در سال آینده برنامه ریزی بهتر و مدون تری داشته باشیم و ادارات و همکاری های فرابخشی را قویتر و فعالتر کنیم.
وی بیان داشت: در برنامههای سال آینده برای توانمندسازی پرسنل، دوره های آموزشی هسته ای پرتویی و اصول مدیریت بحران در شبکه های بهداشت ودرمان برگزار می شود.
مرشدی از مسئولان برنامه سوانح و حوادث شهرستانها خواست از کلیگویی در برنامه هایشان پرهیز کنند و برنامه ها را به صورت کارشناسی بررسی و ارائه کنند.
کارشناس مسئول دبیرخانه سوانح و حوادث استان تصریح کرد: در هنگام انتخاب محلهای اسکان بایستی نظارت لازم ازسوی کارشناسان برنامه سوانح و حوادث شبکه ها صورت گیرد و محل اسکانها را به صورت دسته بندی شده و براساس تفاهم نامه از سوی فرمانداری به ادارات ابلاغ شود.
مرشدی اضافه کرد: شرح وظایف اعضای تیمهای اسکان، تغذیه و سلامت روان بایستی به صورت منطقهای و بومی تعریف شوند.
وی گفت: برای فعال تر کردن روابط فرابخشی در شهرستانها بایستی مدیران ارشد شهرستانها را مطلع و فعال کنیم و آموزشهای لازم در زمینه سوانح و حوادث برای سطوح مدیریتی برگزار کنیم.
کارشناس برنامه سوانح و حوادث استان در ادامه سخنان خود اذعان داشت: در زمان اجرای برنامه ها واحد تغذیه باید در کنار واحد بهداشت محیط و همگام و همراه این واحد باشد.
مرشدی قویکردن لایههای ارتباطی بین شهرستانها را از اولویت های برنامه ریزی سال آینده دانست و اظهار داشت: در همین راستا پیگیر خرید و نصب تلفنهای با برد زیاد برای برقراری ارتباط با شهرستانها در زمان قطع تمامی خطوط ارتباطی در زمان بحران هستیم.
وی خواستار فعال تر شدن کمیته های فرا بخشی و کمیته های فرعی تخصصی اسکان، تغذیه و سلامت روان در شهرستانها شد.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیلم نیز در این نشست گفت: اندیشه زیبایی با نام مدیریت بهداشت ودرمان در سوانح و حوادث غیرمترقبه طی چند سال اخیر شکل گرفته و ماحصل آن عزمی است که در شبکه های بهداشت ودرمان شهرستانها بهوجود آمده است و موجب شده که این آمادگی ها شکل بگیرد.
عبدالحسین ناصری افزود: ما در ابتدای یک مسیری قرار داریم که هم طولانی است و هم دست یافتن به اهداف آن خیلی سخت است.
وی تصریح کرد: همین که تلاشها زیادی در چند سال اخیر در زمینه سخت افزاری و نرم افزاری در برنامه سوانح و حوادث در سراسر استان صورت گرفته جای تشکر و قدردانی دارد.
ناصری اضافه کرد: اگر بخواهیم یک برنامه پایداری داشته باشیم نیازمند این هستیم که حل مشکلات در برنامه سوانح و حوادث در مدیران ارشد استانی به یک باور تغییر یابد.
رئیس شبکه بهداشت ودرمان دیلم در ادامه سخنانش اظهار داشت: مقابله با این حوادث نیازمند یک برنامه ریزی مداوم و مستمر دارد که ما را در برداشتن گامها با انگیزهتر و استوارتر سازد.
وی پیشنهاد ایجاد پست کارشناس سوانح و حوادث در چارت سازمانی شبکه های بهداشت ودرمان را ارائه کرد و بیان داشت: برای تاثیرگذاری لازم روی سایر بخشها و نهادها باید یک تعهد کاری در خصوص مدیریت سوانح و حوادث غیرمترقبه در مدیران ردههای بالاتر رخ دهد.
وی گفت: اگر بخواهیم برنامه ریزی دراز مدت داشته باشیم باید یک ردیف بودجه ای مصوب برای برنامه سوانح و حوادث در شهرستانها اختصاص یابد.
رییس شبکه بهداشت و درمان دیلم اذعان کرد: مدیران رده بالا بایستی مشارکت و حمایت های لازم از برنامه سوانح و حوادث داشته باشند و زیر ساختها و تعهدات لازم از قبل آماده شود تا بتوانیم با یک برنامه سازمان یافته تر در زمان بحران و حوادث وارد شویم.
در ادامه این نشست مسئولان برنامه سوانح و حوادث شهرستانها گزارشی از مستندات ابلاغ اعضای کمیتهها، تعیین کمیته فرابخشی در بحث اسکان، تغذیه و سلامت روان، شرح وظایف تیمها و مستندات برگزاری کمیتههای فرعی تخصصی در بلایا را ارائه کردند.