به گزارش خبرنگار مهر، سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر امروز سهشنبه 8 اسفند در حاشیه اختتامیه نوزدهمین جشنواره سراسری مطبوعات و خبرگزاریها در جمع خبرنگاران و در پاسخ به این سئوال یک خبرنگار که «آیا وزارت ارشاد قصد ندارد در مقابل فیلمهایی که علیه ایران ساخته میشود، اقدامی انجام دهد؟» گفت: ما در این مدت به این مسئله بیش از گذشته توجه داشتهایم. بعد از مسائلی که در سال 1388 اتفاق افتاد، بلافاصله فیلمهایی مثل «قلادههای طلا» ساخته شد.
وی افزود: شاید تعداد اینها کم باشد، اما در مقایسه با قبل خوب بوده است. مسئله تسخیر لانه جاسوسی کی اتفاق افتاد، این همه سال گذشت و کاری در این باره انجام نشد. در وهله اول خود فیلمسازان مسئولیت داشتهاند و میبایست به این مسئله توجه میکردند و در مرحله بعد هم باید مدیران سینمایی و وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی در آن دوره بودهاند که در این زمینه کمکاری کردهاند.
وزیر ارشاد گفت که در دوره او و در زمینه مسائل داخلی و بینالمللی فیلمهای متعددی ساخته شده اما با توجه به سرمایهگذاری فراوانی که غربیها در این خصوص انجام میدهند، تعداد فیلمهای ساخته شده در ایران در این زمینه کافی نیست و باید تلاش بیشتری در این راستا صورت گیرد.
حسینی همچنین سئوالی درباره روابط دارای نوسان میان وزارت ارشاد و حوزه هنری را هم بیپاسخ گذاشت و تنها به ذکر این نکته اکتفا کرد که «به این مسائل نباید دامن بزنیم».
وی در پاسخ به سئوالی درباره میزان تاثیری که رسانهها بر تحولات بینالمللی میگذارند، ادامه داد: رسانهها نقش بیبدیلی دارند و همانطور که دیگران دارند از آن استفاده میکنند برای اهداف خودشان، ما هم باید از آن استفاده کنیم؛ ببینید! اسرائیلیها و صهیونیستها حتی چفیه را هم که در ایران و در فلسطین، نماد مقاومت است، دارند مصادره میکنند؛ یک ستاره داوود میگذارند کنارش و به سراسر جهان صادر میکنند.
وزیر ارشاد گفت: ما هم باید برای افشای پشت پرده تصمیماتی که علیه ما گرفته میشود و جنایتهایی که آنها در منطقه صورت میدهند و ما را ناقض حقوق بشر میدانند، وارد عمل شویم و نقش رسانهها در این زمینه تاثیرگذار است.
حسینی درباره سهم نشر از بودجه 92 هم تاکید کرد: قرار است کاهشی پیدا نکند و امیدوارم نمایندگان هم کمک کنند نه تنها کاهش نیابد، افزایش هم بیاید. در مورد کاغذ هم وزارت صنعت و معدن دارد کمک میکند و ما هم تلاشمان را میکنیم که این مسائل کم شود.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر درباره انتظاراتش از رسانهها در آستانه انتخابات ریاست جمهوری هم گفت: رسانهها در حاکم شدن یک فضای عقلانی بر کشور در آستانه انتخابات، خیلی موثر هستند و اگر در سال 88 هم رسانهها فعالتر برخورد میکردند، شاید آن مسائل پیش نمیآمد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: باید همگان را به آرامش دعوت کنیم تا بر مدار قانون حرکت کنند. البته وظیفه مسئولان از مردم عادی سنگینتر است و اگر افراطی انجام دهند، آثارش در جامعه باقی میماند و گرچه خوشبختانه مردم ما هوشیار هستند و گاهی اوقات در تشیخص وظیفه خودشان بر خواص هم برتری دارند.
حسینی گفت: رسانهها در زمینه انتخابات بسیار میتوانند نقشآفرین باشند که باید در این زمینه به تفصیل سخن گفت.
وی در پاسخ به سئوالی درباره یارانه مطبوعات هم گفت: انشاءالله تا پایان سال یارانهای را به مطبوعات اختصاص خواهیم داد.