وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه تمام دستگاه‌های کشور اقدامات فرهنگی انجام می‌دهند، مسئولیت وزارتخانه خود را سنگین‌تر و خطیرتر از سایر دستگاه‌ها توصیف و تصریح کرد: وزارت ارشاد در حوزه فرهنگ به دنبال فرافکنی نیست.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر ، سیدمحمد حسینی در نشست علنی امروز چهارشنبه مجلس در پاسخ به سوال جواد هروی نماینده مردم قائنات که از وی در خصوص راهکارها و برنامه های هدفمند و سنجیده شده وزارت ارشاد در قبال نابسامانی های فرهنگی کشور چیست ،گفت: برخی از موارد مورد اشاره فراتر از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و اموری همچون تدوین نقشه جامع فرهنگی در شورای عالی انقلاب فرهنگی دنبال می‌شود که شب گذشته نیز مواردی از آن تصویب شد و به زودی نهایی و ابلاغ می‌شود.

وی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تدوین این سند نقش عمده‌ای ایفا کرده است، درباره اقدامات وزارتخانه خود توضیح داد: ضعف اطلاع‌رسانی موجب شده بسیاری از فعالیت‌های این مجموعه رسانه‌ای نشود، در حالی که در سال‌های اخیر گام‌های بلندی برداشته شده و اقدامات خوبی در عرصه‌های مختلف فرهنگ و هنر صورت گرفته است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص بسترسازی فرهنگ اسلامی در کشور گفت: کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد به‌عنوان بزرگترین شبکه مذهبی فرهنگی و هنری در اقصی‌نقاط کشور فعال هستند و همچنین شبکه ملی فرهنگ در فضای مجازی راه‌اندازی شده که در حال حاضر ۴۰۰ خانه فرهنگ در کشور وجود دارد و باید در آینده نزدیک به ۵۰۰ برسد.

وی با بیان اینکه این شبکه‌ها جنبه آموزشی، تولید نرم‌افزار و ساخت بازی‌های رایانه‌ای را دارند، به نظارت دقیق بر فعالیت آنها اشاره کرد و ادامه داد: بنیاد بازی‌های یارانه‌ای که سوژه‌های مناسبی درباره بزرگان، شعرا و علمای کشور تولید می‌کند،یک موسسه فعال است که تولیدات آن می‌تواند جایگزین بازی‌های وارداتی که فرهنگ غرب را به سوغات می‌آورند، شود.

حسینی با اشاره به دیدار مقام معظم رهبری و اعضای مجلس خبرگان در سال ۸۹ گفت: براساس فرمایشات ایشان فرهنگ از اقتصاد و سیاست مهمتر است و ای کاش تمام مسئولان و مدیران کشور در سطوح مختلف چنین نگاهی داشتند و حمایت جدی‌تری از این حوزه انجام می‌دادند.

وی یادآور شد: ما از جهت طرح و برنامه چیزی کم نداریم و اولویت‌ها نیز مشخص شده، اما باید حمایت جدی‌ترین صورت گیرد تا این اقدامات به نتیجه برسد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: برگزاری مراسم بزرگداشت عالمان، اندیشمندان، صاحب‌نظران و مشاهیر کشور به منظور فرهنگ‌سازی برای جوانان از برنامه‌های وزارت ارشاد است و به زودی نیز مراسم بزرگداشت آیت‌الله سید نعمت‌الله جزایری در خوزستان و نیز گرامیداشت یاد قیصر امین‌پور در دزفول برگزار می‌شود.

این عضو هیات دولت از نمایندگان مجلس دعوت کرد تا ضمن حضور در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شاهد عملکرد این وزارتخانه در حوزه شعر و ادب باشند، درباره تئاتر گفت: اکثر نمایش‌هایی که قبلاً به روی صحنه می‌رفت، کمتر به فرهنگ اصیل دینی و اسلامی توجه داشت، اما اکنون با میدان‌دادن به جوانان مستعد و متعهد شاهد آن هستیم که کارهای خوبی در این عرصه انجام می‌شود.

حسینی با اشاره به اینکه توجه به فرهنگ بسیجی و دفاع مقدس از اولویت‌ها بوده است، ادامه داد: در ایام جشنواره فیلم فجر امسال تعداد قابل توجهی فیلم با مضمون دفاع مقدس اکران شد و ساخت فیلم‌هایی درباره زندگی شهید چمران، علم‌الهدی، سردار هاشمی و بهنام محمدی از آن دسته است.

وی با بیان اینکه فیلم برتر سال گذشته جشنواره فیلم فجر فیلم دفاع مقدسی "روزهای زندگی" بود، تصریح کرد: هر چه بیشتر در این حوزه سرمایه‌گذاری شود، می‌توان فرهنگ ایثار و شهادت را در کشور نهادینه تر ساخت.

حسینی یادآور شد: وزارت ارشاد هم در حوزه نرم‌افزار و هم در عرصه سخت‌افزاری اقدامات خوبی انجام داده است، ضمن آنکه تشکیل معاونت امور قرآن و عترت در این وزارتخانه در راستای دستیابی به اهداف اسلامی در کشور است.

وی توضیح داد: هفته گذشته ۳ وزارتخانه درخواست راه‌اندازی معاونت جدیدی در ساختار خود داشتند که دولت با آن مخالفت کرد، اما موافقت با تشکیل و راه‌ اندازی این معاونت قرآنی در وزارت ارشاد نشان از اهتمام ما در این خصوص دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: بیش از ۲ هزار موسسه قرآنی در وزارت فرهنگ به ثبت رسیده و حمایت می‌شوند؛ هر ساله به تعداد متقاضیان و شرکت‌کنندگان مسابقات قرآنی سراسری و بین‌المللی اضافه می‌شود و ما امیدواریم بتوانیم به خواست رهبر معظم انقلاب در این‌خصوص جامه عمل بپوشانیم.

وی با قدردانی از اقدام سال گذشته مجلس درخصوص اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه به فعالیت‌های قرآنی گفت: امیدواریم در بودجه سال آینده نیز به این موضوع توجه شود زیرا هر چقدر فرهنگ قرآنی را در کشور تقویت کنیم، دغدغه مورد هجمه قرار گرفتن فرهنگ‌های غربی و بیگانه را نخواهیم داشت.

حسینی در بحث جوانان با اشاره به اینکه مسئولیت اصلی در این حوزه متوجه وزارت ورزش و جوانان است، توضیح داد: وزارت ارشاد نیز نسبت به این قضیه حساس است و در دهه فجر امسال ۸ جشنواره باشکوه سراسری برگزار شده که مخاطب آن جوانان و نوجوانان بودند تا با فرهنگ اصیل و غنی اسلامی آشنا شوند.

وی با بیان اینکه وزارت ارشاد کارنامه قابل قبولی دارد و نمایندگان باید در جریان آن قرار گیرند، به فیلم ضدایرانی "آرگو" اشاره کرد و گفت: این فیلم در اسکار امسال جایزه گرفته و عده‌ای می‌گویند چرا کشور ما فیلمی در این‌خصوص و دفاع از انقلاب نساخته است، در حالی که نباید تمام خواسته‌ها را از وزارت ارشاد این دوره انتظارداشت و باید دید وزرای ارشاد قبلی و یا مسئولان فرهنگی و سینمایی در سال‌های قبل چه کرده‌اند، زیرا ما درباره حوادث سال ۸۸ و اتفاقی که در جامعه رخ داد، بلافاصله چندین فیلم سینمایی ساختیم که مورد تحسین نیز واقع شد.

حسینی با اشاره به ساخت فیلم‌هایی درباره جنایات آمریکا در عراق و افغانستان بیان کرد: اگر شرایط کنونی را با گذشته مقایسه کنیم، حتما متوجه بهتر شدن اوضاع خواهیم شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه چنین مطالبی به معنای نادیده گرفتن خدمات گذشتگان نیست، یادآور شد:‌ می‌توان با آمار و ارقام در زمینه‌های مختلف مقایسه‌ای داشت؛ حوزه کتاب در سال ۹۰ بهترین شرایط را داشت و ما با ۶۹ هزار عنوان کتاب بهترین جایگاه را در جهان اسلام داشتیم و اگر در سال جاری به دلیل شرایط اقتصادی تیراژ کمتری وجود دارد، نباید امسال را ملاک قضاوت قرار داد.

این عضو کابینه دولت دهم با بیان اینکه سرانه مطالعه رو به پیشرفت بوده و عقبگردی نداشتیم، اظهار کرد: در حوزه کتاب باید در بخش زیرساخت‌ها اقداماتی انجام داد و در این‌خصوص تعداد کتابخانه‌ها از ۱۶۰۰ به ۲۸۰۰رسیده  و نشانگر افزایش صددرصدی از حیث متراژ است که نشان می‌دهد کتاب در دسترس همگان قرار گرفته است.

حسینی ادامه داد: وزارتخانه ارشاد به اندازه امکاناتی که برای آن فراهم می‌شود، می‌تواند در حوزه‌های مختلف حمایت داشته باشد و البته صندوق حمایت از هنرمندان، نویسندگان و خبرنگاران بیشترین پشتیبانی را از اصحاب این حوزه داشته و اعطای نشان ملی، درجه هنری و برگزاری برنامه‌های مختلف تجلیل از پیشکسوتان موید این امر است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص موازی‌کاری در حوزه فرهنگ توضیح داد: همه دستگاه‌ها با بخش فرهنگ سروکار دارند و ما به دنبال فرافکنی نیستیم و می‌دانیم مسئولیت وزارت ارشاد در این‌خصوص سنگین‌تر و خطیرتر از تمام دستگاه‌ها است، ولی با توجه به فعالیت سایر دستگاه‌ها باید شرایط همگرایی ایجاد کرد که موجب هم‌افزایی شود