قزوین - خبرگزاری مهر: معاون معماری و شهرسازی شهرداری قزوین گفت: توسعه گردشگری یکی از مهمترین عوامل توسعه پایدار در شهر قزوین است که باید به آن توجه ویژه ای شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، فرزانه نظری پور در نهمین همایش ملی شهر و سیمای شهری و چهارمین همایش توسعه شهری که شب گذشته در برج میلاد تهران برگزار شد، اظهارداشت: با بهره گیری از بیانات رهبری و تاکید ایشان در توجه به موضوع سیمای شهری و الزام آن در قانون برنامه توسعه کشور، شهرداری قزوین از سال 83 اقدام به برگزاری همایش های شهر و سیمای شهری با موضوعات مختلف کرده است.

وی، با بیان اینکه در سال87 با تلاش و همت مسئولین طی دستوری از رئیس جمهور دبیرخانه دائمی و ملی توسعه شهری با رویکرد ارتقاء منظر شهری به شهر قزوین واگذار شد، افزود: امسال نیز توفیق یافتیم نهمین همایش ملی شهر و سیمای شهری و چهارمین همایش ملی توسعه شهری با عنوان منظر تاریخی شهر را برگزار کنیم.

معاون شهردار قزوین بیان کرد: منظر تاریخی با ارائه مفهوم جدیدی در ادبیات شهرسازی و معماری در ایران و جهان در واقع بیانگر تکاملی است که جوامع بشری در طول تاریخ خود در اثر محدودیت های فیزیکی و یا فرصت های که محیط طبیعی برایشان فراهم آورده شکل گرفته اند که در این تکامل نیروهای اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی تاثیر عمده داشته اند که با آغاز صنعتی شدن شهرها در دوران معاصر منظر شهرهای تاریخی و بافت های تاریخی به نابودی کشیده شده است.

وی، هدف از برپایی این همایش را شناخت و معرفی شهر قزوین به عنوان یکی از شهرهای مهم تاریخی کشور ، حفظ و تداوم منظر تاریخی شهرها، شناخت آداب و رسوم، شیوه های زندگی، هویت اجتماعی و به طور کلی شناخت فرهنگ سرزمینی و شناخت و حفظ طبیعت سرزمینی عنوان کرد.

نظری پور در ادامه  ایجاد تمایز میان مدیریت شهرهای نوین و مدیریت شهرهای با هویت تاریخی و ارزش های فرهنگی، مدیریت حفظ و احیاء بافت های تاریخی، تحقق توسعه پایدار شهری، حفاظت از ارزش های تاریخی و فرهنگی بومی و پایداری منظر تاریخی شهرها برای نسل حاضر و آینده را از دیگر اهداف برگزاری این همایش بیان کرد.

وی با بیان اینکه در برگزاری این همایش تعداد زیادی مقاله مرتبط با موضوع منظر تاریخی شهرها به دبیرخانه ارسال شده است، گفت: پس از بررسی مقاله ها توسط گروه های کارشناسی و هیئت علمی همایش چهار مقاله ارسالی منتخب شدند.

وی چالش حفاظت منظرهای فرهنگی در تقابل دو رویکرد محصول گرا و فرآیندگرا، مطالعه و تطبیق راهکارهای اقلیمی بناهای عمومی معاصر و معماری ایران، تببین منظر فرهنگی باغستان سنتی شهر تاریخی قزوین و قابلیت های ثبت جهانی آن و معرفی فرآیند آسیب شناسی و شناخت عوامل تخریب انسانی و طبیعی در مسجد جامع قزوین از مقاله های منتخب این همایش عنوان کرد.