به گزارش خبرنگار مهر، در استان پروژه های نیمه تمام متعددی هستند که بدون اینکه نتیجه بخشی و تاثیر داشته باشند، بعد از یک مانور تبلیغاتی گسترده در غبار عدم پیگیری مسئولان رنگ باخته به گونه ای که باید تحقق کل آنها را در کور سوی طولانی جستجو کرد.
این را همه زنجانیها می دانند که پروژه ای اگر در شهر زنجان اجرا شود نباید منتظر بود که آن پروژه طی موعد مقرر به اتمام برسد و حداقل زمان برای یک پروژه دو ساله را باید شش تا هشت ساال طراحی کنند و مسئولان بهانه های مختلفی برای عدم اجرای آن دارند از کمبود بودجه تا سرما و شرایط آب و هوایی زنجان همه و همه بهانه های مسئولان برای تاخیر در اتمام پروژه ها است.
شاید دلایل مختلفی همانند آغاز متعدد و همزمان چندین پروژه بزرگ و کوچک و کمبود اعتبار بهانه ای برای نیمه کاره رها شدن عمران شهری در محور داوود قلی و دلجویی باشد ولی نباید از انتخاب های شهردارانی که زنجان را محل خطا و آزمون قرار داده بودند و اعضای شورای شهر زنجان، انتخاب آنها را فرصت مهم و ارزشمند برای توسعه عمران شهری می دانستند غافل شد.
محور داوود قلی و دلجویی با همه فراز و نشیب ها و وعده و عیدها وارد 43 سالگی خود می شود در حالیکه هنوز تعریف مشخصی از کاربری آن وجود ندارد و به دلیل اینکه مشخص بود این پروژه تجاری، اداری یا مسکونی است، استاندار زنجان در اوایل شروع اجرای این پروژه اعلام کرد که این محور تنها باید کاربری تجاری و اداری داشته باشد.
به دلیل اینکه این محور در مرکز شهر واقع است، امکان کاربری مسکونی در آن وجود ندارد و زمان زیادی برای این پروژه صرف شده است، البته هیچ توان استانی برای این کار وجود نداشت اما به دلیل اینکه قول اجرای این پروژه را به مردم داده بودیم، تصمیم به اجرای آن گرفته شد.
عملیات اجرایی محور داوودقلی - دلجویی کلید خورد
پیگیریهای محمد رئوفی نژاد و سفرهای مکرر نیکزاد و معاون وی برای احیای عمران شهری و بخصوص بازگشایی محور داوود قلی و دلجویی بالاخره در فاصله بین سالهای 88 تا 89 نتیجه داد و تملک های زیادی در محور داوود قلی و دلجویی آغاز شد.
استاندار زنجان طلسم بازگشایی محور داوودقلی - دلجویی را شکست و تملک پلاکهای مجاور از شورای اسلامی دوم رقم خورد و 229 پلاک در مسیر این محور با تلاش و همت مسئولان با اعتباری بالغ بر 460 میلیارد ریال تملک شد که بیشترین تملک در سال 87 اتفاق افتاد.
عملیات احداث خیابان دلجویی از 26 خرداد سال 89 و با توجه به این مسئله که این محور در بافت فرسوده شهر قرار گرفته بود و کوچکترین خطایی موجب آسیب جدی به ابنیه تاریخی میشد با در نظر گرفتن همه شرایط آغاز شد.
خیابان داوود قلی – دلجویی بالاخره در اواخر سال 89 ، بعد از یک وقفه 50 ساله توسط معاون اول رئیس جمهور و مسئولین استانی افتتاح شد و مردم زنجان پس از نیم قرن انتظار ، شاهد بازگشایی این خیابان شدند .
رحیمی و نیکزاد در حالی روبان قرمز رنگ افتتاح محور داوود قلی و دلجویی را بریدند و ابراز امیدواری کردند که این پروژه با سرمایه گذاری بخش خصوصی به یک محور مدرن و دارای مراکز تفریحی و تجاری تبدیل شود که امروز با گذشت 3 سال هنوز بخش غربی سردر ورودی این محور از سمت دروازه رشت بدون انجام فعالیت عمرانی خاص به حال خود رها شده است.
حل بخشی از مشکلات ناتمام مانده است
و امروز بعد از گذشت 3 سال از بازگشایی این محور در بخش های غربی و شمالی آن، محور شرقی هم گویا قصه ای ناتمام دارد و در طی مسیر از شمال به غرب و شرق و جنوب این محور خانه های ویران شده ای را می بینیم که به محل پارک خودروها تبدیل شده اند.
شهروندان زنجانی و به خصوص ساکنین این محله بعد از گذشت این مدت باز هم از عدم ساماندهی این محور، نبود پیاده روهای مناسب در طرفین خیابان و عدم بازگشایی لاین جنوبی گله مند هستند.
با توجه به اتمام تملک های صورت گرفته در بخش غربی و شمالی این محور و عدم تملک برخی از پلاک های ضلع شرقی این پروژه، گویا تکمیل این طرح بار دیگر اندر خم کوچه باقی خواهد ماند .
و اما راه حل ...
در این میان مهندس بیگدلی، مدیر املاک شهرداری زنجان خبر از تملک پلاک های باقیمانده این طرح داد و گفت: علی رغم عدم همکاری برخی از مالکین این محله تا دو هفته آینده 5 پلاک باقیمانده به تصرف شهرداری زنجان در خواهد آمد و طرح تا اواخر سال جاری برای ساماندهی و پیاده رو سازی تحویل معاونت عمرانی شهرداری خواهد شد .
شاید کمتر کسی در شهر زنجان باور میکرد روزی طرح محور داوود قلی- دلجویی اجرایی شود هر چند این محور با همه سنگ اندازی ها و چالش هایی که فراروی آن بود محقق شد ولی در طی 3 سالی که از بازگشایی محور داوود قلی - دلجویی می گذرد هیچ گونه فعالیتی در این محور صورت نگرفته و به جز تردد خودروها، نمی توان فعالیت خاص و مطلوب در این محور دید.
مشکلی برای صدور پروانه در محور داوود قلی - دلجویی وجود ندارد
شهردار زنجان گفت: به منظور صدور پروانه در محور داوود قلی- دلجویی به متقاضیان هیچ مشکلی از جانب شهرداری وجود ندارد.
حبیب مولایی یگانه افزود: در گذشته بر اساس تفاهم نامه سه جانبه بین شهرداری، استانداری و شرکت عمران و بهسازی بافت فرسوده اجرایی کردن چند پروژه شامل زینبیه غربی و شرقی و بلوار ولایت در شهر زنجان آغاز شد.
شهردار زنجان با اشاره به اینکه در پروژه زینبیه غربی هم تفهم نامه سه جانبه وجود دارد ولی هنوز اعتباری دریافت نشده است، ادامه داد: ضروری است در راستای اجرای این تفاهم نامه دستورات لازم ارائه شود.
یگانه گفت: در خصوص ادامه کار پروژه محور دلجویی و داوود قلی و صدور پروانه برای ساخت و ساز متقاضیان مشکلی از جانب شهرداری وجود ندارد.-
به هرحال پروژه محور داوود قلی و دلجویی که در یک فضای خاص که نوعی مانور تبلیغاتی برای مسئولان شهرداری زنجان به بهره برداری رسید امروز در حالی به صورت نیمه کاره رهاشده و عدم ساماندهی مناسب باعث شده در نقطه مرکزی شهر زنجان چهرهپ مبلمان شهری زنجان به صورت نامناسب خود را نمایان کند.
عدم استقبال کامل سرمایه گذاران برای ورود به سرمایه گذاری در عمران شهری زنجان را شاید می توان علت برخی عقب ماندگی ها در عمران شهری استان زنجان و به خصوص بافت فرسوده شهر زنجان عنوان کرد و این روند در مراحل ورود سرمایه گذار بخش خصوصی به عمران شهری زنجان به خصوص محور داوودقلی-دلجویی و زینبیه خود را بیشتر نمایان کرده است.
بی شک توسعه عمران شهری که با حضور محمد رئوفی نژاد استاندار زنجان احیا شده بود امروز تنها می توان کورسوی از آن را در برخی مناطق زخمی شده شهر استان زنجان دید زخم های که مرهمی جز احساس مسئولیت مدیران و اعتبار نمی خواهد. و چه بهتر است برخی اعضای شورای شهر زنجان که همواره مدعی توسعه عمران شهری بوده اند و فعالیت ها و دغدغه های استاندار زنجان را به پای عملکرد خود می نویسند لااقل برای تنویر افکار عمومی برای ساماندهی به وضعیت عمران شهری زنجان بخصوص در محور داوود قلی، دلجویی- زینبیه اقدامی بکنند که کمتر چندماه دیگر زمان انتخابات دور چهارم شوراها است.