به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از افه، این نویسنده مشهور در ستونی که در روزنامه اسپانیایی زبان ال پایس دارد، در حالی که خود قرابتی با کلیسا ندارد، با تحسین ویژگیهای روحانی و روشنفکرانه پاپ بندیکت شانزدهم که دیروز رسما از مسند خود کنارهگیری کرد، این تصمیم او را فقدانی برای جهان معنویات خواند.
یوسا نوشت: نمیدانم چه چیزی از استعفای او غیرقابل پیش بینی بود، دیدن ضعف او به حد کافی نمایان بود و دشواری حضور او در میان این همه شلوغی با توجه به اینکه نقش او نیازمند غور بسیار است، کاملا محسوس بود.
یوسا افزود: اما او چهرهای بود که در اندیشههای ژرف و اصیل غرق بود و متکی بر اطلاعات بسیار الهی، فلسفی، تاریخی و ادبی، بر چندین زبان کلاسیک و مدرن تسلط داشت.
وی مینویسد: هرچند همه اینها در کلیسای ارتدوکس سابقه داشته، اما همواره سخنان پاپها با دگماتیسمی سخت نیز در کشاکش بوده است.
این نویسنده با اشاره به این که پاپ بندیکت شانزدهم در یکی از سختترین دورههای تاریخی که مسیحیت در دو هزار سال اخیر با آن رودررو بوده، بر مسند قدرت بود، نوشت: گسترش سکولاریسمی که زاییده رشد سریع اجتماعی است، به ویژه در جهان غرب در دهههای اخیر برای کلیسا بیسابقه بوده است و هیچکس نمیتواند این را نادیده بگیرد که پاپ از پاسخ دادن به این همه چالشهای عظیم خسته شده بود؛ تلاشی که نیازمند عزمی راسخ بود و غالبا موفقیتآمیز هم نبود. با این حال تلاشهای او شکست خورده است؛ چون فرهنگ و روشنفکری برای تعیین جهت کردن در هزار توی سیاستهای زمینی و رودررو شدن با ماکیاولیسم و قدرتهای داخلی مسلط بر کلیسا کافی نیست.
یوسا نوشت: فراموش نکنیم بندیکت شانزدهم اولین پاپی بود که از رسوایی جنسی در مدارس کاتولیک و مذهبی عذرخواهی کرد.