به گزارش خبرنگار مهر، در حالیکه چند هفته تا آغاز سال جدید زمان باقی مانده، گروهی از شهروندان شیرازی که توانسته اند حقوق خود را زود تر از دیگران دریافت کنند برای خرید شب عید اقدام کرده اند که در این میان بیشتر از سال های گذشته با تفاوت نرخ ها مواجه شده اند.
پوشاک از جمله مواردی است که در سبد خرید شب عید خانواده ها قرار دارد و در این میان فرزندان خانواده نیزدر اولویت این خرید قرار دارند.
اما وضعیت بازار به گونه ای است که اکثر مردم باید ساعت های متمادی زمان خود را برای جابجایی از یک بازار به مرکز خرید دیگر تلف کنند زیرا افزایش نرخ ها به گونه ای و تفاوت نرخ یک جنس نیز به گونه ای باعث بروز مشکلاتی برای مردم شده است.
این تفاوت نرخ در بازار شیراز بحث تازه ای نیست اما تا چند سال پیش این تفاوت ها تنها به دلیل محل وجود مجموعه تجاری و مراکز خرید بود اما امروز در یک مجموعه تجاری نیز علاوه بر اینکه نرخ پوشاک نسبت به سال گذشته افزایش چندین برابری داشته تفاوت نرخ فراوان نیز وجود دارد.
مردم سرگردان در انتخاب اجناس
اما همین وضعیت در مراکز خرید بالای شهر نیز به خوبی دیده می شود و تنها تفاوت این مکانها در ویترین مغازه ها است.
البته نباید این نکته را نیز فراموش کرد که خرید در اینگونه مراکز تجاری کار هر کسی نیست و شاید اندک افرادی باشند که برای خرید یک شلوار و پیراهن مبلغی حدود 420 هزار تومان را هزینه کنند.
در این مکان نیز اجناسی با نرخ کمتر پیدا می شود که البته در همین اجناس نیز تفاوت نرخ فراوان است و باز هم مردم با مشکل انتخاب جنس مواجه می شوند.
زمان خرید بر نرخ فروش پوشاک تاثیر دارد
اما مغازه دار جوانی که در مجموعه تجاری مرکز شهر شیراز مشغول به کاسبی است در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر، در خصوص دلیل تفاوت نرخ های پوشاک، گفت: زمانیکه شما اجناس خود را خریداری می کنی بر تعیین قیمت فروش تاثیر گذار است زیرا اگر جنس خود را گران خریده باشی باید گران بفروشی.
وی تاکید کرد: اما باید به این بحث نیز توجه داشت که ما نرخ سود واقعی را بر روی اجناس خود اضافه می کنیم و تنها در نرخ خرید ممکن است گران و یا ارزان خرید کرده باشیم.
وی با اشاره به اینکه اجناس وارداتی را نمی توانیم در این مراکز به فروش برسانیم افزود: همه جنس خوب را دوست دارند اما بحثی که در اینجا مطرح است نرخ بالای شلوار و پیراهن های وارداتی است که البته اگر چینی باشد نرخ آن از دیگر کشورها کمتر است.
فریدونی ادامه داد: شلوار مارک در این مرکز فروش خریدار ندارد زیرا هر شلوار با مارک اصلی حدود 150 تا 200 هزار تومان باید به فروش برسد که امروز مردم توان پرداخت این مبالغ را ندارند.
این مغازه دار جوان با بیان اینکه تا این لحظه شاهد بازاری مناسب نبوده ایم، گفت: طی چند روزی که دولت عیدانه را واریز کرده بود بازار شلوغ شد اما از روز گذشته تاکنون رکود در بازار حاکم است.
وی تصریح کرد: حضور مردم در خیابان ها نشان از خرید آنها نیست بلکه اکثر آنها شب دست خالی و یا با یک خرید معمولی به خانه های خود باز می گردند.
نظارتی بر نرخ ها نیست
اما در همین مغازه مردی با دو فرزند خود مشغول انتخاب شلوار است که در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر، در خصوص نرخ های پوشاک، گفت: هیچگونه نظارتی بر روی نرخ ها نیست و هر کس هر جوری که دلش بخواهد نرخ را تعیین می کند.
وی افزود: اکثر مغازه ها بر روی اجناس پشت ویترین اتیکت نگذاشته اند تا مشتری مجبور شود که برای پرسیدن قیمت یک شلوار وارد مغازه شود و هنگامی که وارد مغازه شدی به هر گونه ای می خواهند جنسی را به فروش برسانند.
وی افزود: طی دو روز گذشته اکثر مراکز خرید شیراز را برای خرید لباس جستجو کرده ایم اما در بحث پوشاک زنانه باید ساعت ها بگردی تا مانتوی مناسب برای زن متاهل پیدا کنی زیرا اکثر مانتو ها کوتاه و یا بسیار نامناسب است.
وی یادآور شد: اما در بحث لباس بچه ها داستان به کلی متفاوت است زیرا شلوار برای یک بچه شش ساله به قیمت 60 هزار تومان به فروش می رسد در حالیکه اگر دنبال جنس خوب و کار کن نگردی می توانی شلواری را با قیمت 40 هزار تومان نیز پیدا کنی.
وی ادامه داد: نرخ ها در پوشاک بچه گانه بسیار بالا است در حالیکه اکثر این پوشاک نیز در داخل تولید می شود.
مانتو و شلوارها با معیارهای اسلامی هم خوانی ندارد
اما اقا و خانمی که نظاره گر گفتگوی خبرنگار مهر با مردم هستند وارد بحث می شوند که به چه دلیل مسئولین نظارتی بر ظاهر این پوشاک ندارند.
آنها اعتقاد دارند: ظاهر هیچکدام از مانتوهای زنانه برازنده یک زن مسلمان ایرانی نیست.
وی تاکید کرد: مانتو ها یا چسبان است و یا کوتاه البته مانتو های گشاد نیز یافت می شود اما آنها نیز ظاهر مناسبی ندارند و البته نرخ اینگونه مانتو ها نیز به 200 هزار تومان می رسید.
نظارت بیشتر بر بازار شیراز
این وضعیت بازار شیراز به گونه ای است که مسئولین اصناف و سازمان بازرگانی از حدود یک ماه پیش بحث افزایش نظارت بر بازار را مطرح کرده اند و اینکه تمامی مغازه ها مکلف هستند که اجناس خود را با اتیکت به مردم عرضه کنند.
داشتن اتیکت در حال حاضر به گونه ای است که تنها مغازه های کیف و کفش نسبت به آن اقدام کرده اند و اکثر مغازه های پوشاکی اجناس خود را بدون اتیکت در پشت ویترین ها نسب می کنند.
طی دو هفته گذشته نیز رئیس شورای شهر شیراز از مسئولین درخواست کرده بود که نظارت خود را بر بازار شیراز بیشتر کنند اما تا این لحظه بازار همچنان به حال خود رها شده و کمتر کسی به فکر جلوگیری کردن است افزایش بی رویه و بدون قانون پوشاک ایران است.
...............
گزارش: هادی فتحی