به گزارش خبرنگار مهر، اراک مرکز استان مرکزی یا همان عراق عجم قدیمی است که به عمر دویست سال و اندی خود فراز و نشیب های زیادی را به خود دیده است از درختان بلند تا کمبود فضای مفرح و پاک.
اراک، برای استقرار صنعت ساخته نشد اما مکانی هموار در مرکز کشور بود برای ایجاد چند کارخانه بزرگ، که با توسعه شهری این صنایع اکنون همسایه دیوار به دیوار مردم شدند.
دیروزها هر چه بود گذشت، این روزها آنچه بیش از هر چیز نیازش احساس می شود، افزایش فضای سبز، کاشت درخت و ایجاد فضاهای تفریحی و سرگرمی سالم است.
آب به برخی درختان نمی رسد / هر خانه یک درخت
حسن گرامی از شهروندان اراک، با بیان اینکه نهالی که سه سال پیش مقابل خانه اش کاشته است اکنون بزرگ شده و سرسبزی مقابل خانه اش را تامین می کند، گفت: متاسفانه در برخی موراد دیده می شود که به درختان آب داده نمی شود و خشک می شوند، درختی که من کاشتم خودم به آن توجه می کنم و درخت در طول سه سال به درختی کامل تبدیل شده است.
وی اضافه کرد: متاسفانه فرهنک درختکاری در اراک جا نیفتاده است در حالی که هر شهروند می تواند با کاشت یک درخت، در مقابل خانه اش و مراقبت از آن فضای سبز کوچه و محله اش را تامین کند.
لزوم تقویت پوشش گیاهی
در کنار این نیازها، هوای سرد و کوهستانی این شهر، زمستان هایی بی رنگ و خالی از سبزی درخت را ایجاد می کند چنانکه استاندار مرکزی در جلسه کشاورزی استان، بر کاشت کاج های سوزنی برگ تاکید کرد و گفت: زمستان ها فضای اراک خالی از سرسبزی درخت است و باید برای این موضع چاره ای اندیشید.
علی اکبر شعبانی فرد با تاکید بر کاشت درختان مناسب آب و هوای این شهر اضافه کرد: تقویت پوشش گیاهی، چمن کاری، زراعت و درختکاری و کاشت درختان صنوبر حتی با استفاده از پساب های فاضلاب ضروری است.
فقر جنگلی استان مرکزی / نیازمند فرهنگ سازی هستیم
در حالیکه وسعت استان مرکزی، سه میلیون هکتار است، وسعت فضای سبز آن شامل جنگل طبیعی به حدود 15 هزار هکتار می رسد که نشان از نیاز جدی استان به افزایش درختکاری است.
مدیر کل منابع طبیعی استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه، اراک به دلیل صنعتی و آلاینده بودن نیازمند توجه بیشتر است، افزود: حفظ و احیا منابع طبیعی نیازمند مشاركت همهجانبه مردم و فرهنگ سازی در میان افراد جامعه به خصوص از سنین پایین است.
یوسف یوسفی افزود: اکنون استاندارد فضای سبز و سطح سرانه جنگل برای هر فرد حدود 25 متر است که در استان مرکزی کمتر از این میزان است که با توجه به آلوده بودن برخی شهرهای استان به خصوص اراک باید سرانه فضای سبز جنگلی افزایش یابد.
40 هکتار به فضای جنگلی اراک افزوده می شود
در کنار اخباری چون قطع درختان در برخی نقاط اراک که منجر به کاهش فضای سبز این شهر می شود، شهردار اراک از افزوده شدن 40 هکتار به فضای سبز این شهر تا پایان سال خبر می دهد.
حسن قربانی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بخشی از این میزان فضای سبز جنگلی در هفته منابع طبیعی و روز درختکاری حاصل می شود وبخشی با راه اندازی پارک های جدید.
وی با بیان اینکه، بر اساس قانون اگر قرار است درختی برداشته شود با ریشه برداشته شده و در مکان دیگری کاشته می شود گفت: توسعه درختکاری و فضای سبز در اراک نیازمند فرهنگ سازی و توجه آحاد مردم است.
کاشت 800 هزار اصله نهال در استان
مدیركل منابع طبیعی استان مركزی با اشاره به اینکه سال گذشته حدود یک میلیون نهال در استان و همزمان به هفته درختکاری کاشته شد گفت: در هفته منابع طبیعی امسال، 800 هزار اصله نهال در سراسر استان کاشته می شود.
یوسف یوسفی افزود: امیدواریم با کاشت این میزان نهال به سرانه استاندارد فضای سبز نزدیکتر شویم.
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۸:۱۹
اراک - خبرگزاری مهر: روزگارانی نه چندان دور، شهر اراک با درختانی بلند و سرسبز محصور شده بود درختانی سربلند که فضایی مفرح ایجاد می کردند و به غایت هوای این شهر را تمیز نگاه داشته بودند، هوایی که مردم سالهاست در نبودنش به تنگی نفس های آلوده ای می کشند.