به گزارش خبرنگار مهر، فواد قاسمی صبح سه شنبه در همایش آشنایی با فناوری نانو در دانشگاه پیام نور مرکز سنندج اظهار داشت: فناوری نانو تغییر و دستکاری خواص مواد در ابعاد اتمی است که استفاده از آن در حوزه های مختلف دامنه گسترده و پنهان کاربرد ذرات را آشکار می کند.
وی بیان کرد: استان کردستان در رتبه بندی استفاده از فناوری نانو در کشور در جایگاه 30 قرار دارد و این در حالی است که در اکثر شاخه ها و علوم از جمله کشاورزی موقعیت استان برای بهره برداری از دانش نانو وجود دارد.
کارشناس ارشد فناوری نانو با بیان اینکه ایران رتبه 33 در زمینه اختراعات نانو را دارد، افزود: بیشترین سرمایه گذاری ایران در حوزه نانو در بخش پژوهش و تحقیقات است و در کشور 95 مرکز تحقیقات و پژوهش در حوزه نانو فعالیت دارند.
قاسمی با بیان اینکه 15 هزار نفر از جمعیت کشور در حوزه نانو تحقیق می کنند، اشاره کرد: از جمعیت 74 میلیونی کشور 15 هزار محقق نانو فعالیت می کنند و تاکنون بیش از 30 اختراع توسط محققان ایرانی در زمینه نانو ثبت اختراع شده است که 22 مورد آن در سال 2012 به ثبت رسیده است.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاری دولتی در بخش نانو در کشورها متفاوت است، اعلام کرد: آمریکا با پنج هزار و 400 میلیون دلار بیشترین هزینه سرمایه گذاری دولتی در بخش نانو را دارد و این رقم در ایران 64 میلیون دلار است که جایگاه پائینی از رتبه بندی جهانی استفاده از فرایند نانو را نشان می دهد.
کارشناس ارشد فناوری نانو ادامه داد: توسعه فناوری، تکنولوژی نوین، تولید محصولات تجاری، آموزش و حمایت از زیرساخت ها از اهداف استفاده از فناوری نانو در جهان است.
قاسمی با بیان اینکه لازم است ایران هم در زمینه بکارگیری فناوری نانو تلاش خود را افزایش دهد، بیان کرد: ایران در زمینه چاپ مقالات "ای اس آ" در جهان رتبه 9 را دارا است که ترویج آموزش عمومی نانو، فراهم سازی تقویت زیرساخت ها، ارتقا همکاری ها، توسعه و بهره مندی از سرمایه انسانی، راهبردی تحقیقات هدفمند نانو، تسهیل و تسریع تجاری سازی، ارتقاء صنایع و برنامه ریزی اهداف نانو از مهمترین اولویت های ایران در زمینه ترویج و گسترش استفاده از این دانش روز جهان است.
گفتنی است این همایش توسط انجمن علمی رشته فیزیک دانشگاه پیام نور مرکز سنندج برگزار شد.