رئیس کمیته ملی پارالمپیک گفت برای موفقیت در پارالمپیک 2016 برزیل از هم اکنون کار این کمیته آغاز شده همانطور که برای موفقیت در پارالمپیک لندن از پکن کار آغاز شده بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس کمیته ملی پارالمپیک در نشست خبری روز سه شنبه در گفتگو با نمایندگان رسانه‌ها اظهار داشت: ما کار پارالمپیک لندن را از پارالمپیک 2008 پکن شروع کردیم. اولین جلسه را در همان پکن برگزار کردیم با هدفگذاری حفظ جایگاه پکن و ارتقای رتبه در لندن. در آن جلسه مقرر شد که بر روی ورزشکاران طلایی تمرکز بیشتری صورت گیرد و اولویت‌بندی ما ورزشاران طلایی است. در این فاصله اردوها به خوبی برگزار شد و تا روز آخر خللی در برگزاری اردوها ایجاد نشد. اردوها به صورت متمرکز و غیر متمرکز برگزار شد و در خصوص رشته‌هایی مثل دو میدانی اردوهای غیر متمرکز به خوبی جواب داد چرا که آموزش‌های های لازم در این خصوص داده شده بود.

خسروی وفا با بیان اینکه این فدراسیون مشکل مالی ندارد، اظهار داشت: ما سال قبل 7 و نیم میلیارد بودجه از کمیته ملی المپیک دریافت کردیم و در حال حاضر هیچگونه بدهی و عقب ماندگی نداریم. زمانی که به دلیل مشکلات تحریم بحث مقاومتی مطرح شد، ما هم خود به خود از هزینه‌های غیرضروری کم کردیم. من فکر می‌کنم ورزش کشور مشکل مالی ندارد بلکه اولویت‌بندی به درستی انجام نمی‌شود. در تلاش هستیم تا به عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی شناخته شویم و می‌خواهیم این امر به تصویب مجلس برسد چراکه در این صورت ردیف بودجه مستقل برای ما تعریف می‌شود و اعتبارات بیشتری به این کمیته تعلق خواهد گرفت.

وی با اشاره به اینکه در زمینه دوپینگ آموزش های فراوانی به مربیان و ورزشکاران داده شده، افزود: یک بخش از آموزش‌ها مربوط به استفاده از مکمل‌های استاندارد بود که تصمیم گرفتیم به جای اینکه ورزشکاران به استفاده از مکمل‌های غیر استاندارد روی بیارونند خودمان 10 برابر بیشتر هزینه کنیم ولی از بابت دوپینگ خیالمان راحت شود.

خسروی وفا در ادامه افزود: ما در پارالمیپیک 2012 لندن بهترین نتیجه را در تاریخ ورزش کشور چه در المپیک و چه در پارالمیپیک کسب کردیم.  ایران در این مسابقات با کسب عنوان یازدهم به کار خود پایان داد و بالاتر از کشورهایی چون کانادا، فرانسه، اسپانیا، استرالیا، کره و ژاپن ایستاد.  ورزشکاران ما در این مسابقه 10 مدال طلا، 7 نقره و 7 برنز در 4 رشته کسب کردند ضمن اینکه 6 رکورد را جابجا کردند و یک زن ایرانی توانست رکورد پارالمپیک را ارتقا بخشد.

وی افزود: بازی‌های پارالمپیک لندن با حضور 4 هزار و 300 ورزشکار از 164 کشور و در 20 رشته و  برگزار شد و 52 کشور موفق به کسب مدال شدند. ایران بعد از چین مقام دوم را در آسیا کسب کرد ضمن اینکه برای نخستین بار یک بانوی نابینای ایرانی در این بازی‌ها شرکت کرد. تیم فوتبال 5 نفره ما برای اولین بار در پارالمپیک شرکت می‌کرد. شناگر ما برای نخستین بار در این رقابت‌ها شرکت کرد و تا مرحله فینال هم پیش رفت. ما برای اولین بار در بازی های پارالمپیک لندن موفق شدیم در دوها مدال بیاوریم در ورزنه برداری هم برای نخستین بار قهرمان شدیم. تنیس خاکی برای نخستین بار در این مسابقات شرکت کرد و برای اولین بار هم جودوی ایران بدون کسب مدال به کشور باز گشت.

خسروی وفا در ادامه گفت: نام کاروان ایران در پارالمپیک لندن "توکل، تلاش و میثاق با شهدا" بود و ما در طول 18 روز حضور در بازی‌های پارالمپیک لندن با نام 18 شهید مسابقات خود را برگزار کردیم. نام کاروان "رئیسعلی دلواری" بود که در حال حاضر مدفن وی در نجف اشرف است. ما پس از اینکه از رقابت‌های لندن به ایران بازگشتیم خانواده دلواری را به مشهد مقدس اعزام کردیم و در اردیبهشت ماه سال آینده نیز در نظر داریم خانواده این شهید را به کربلا اعزام کنیم.

رئیس کمیته ملی پاالمپیک افزود: در لندن ستاد پارالمپیک برزیل 2016 راه اندازی کردیم. ما برای حضور در این رقابت‌ها کار کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در دستور کار داریم. کار کوتاه مدت مربوط می‌شود به مسابقات نوجوانان پاراآسیایی مالزی که ایران با 130 ورزشکار در دو بخش بانوان و آقایان در این مسابقات شرکت می‌کند. ضمن اینکه هدف‌های میان مدت ما پشتوانه‌سازی برای بازی‌های پاراآسیایی کره است که این امر با تداوم اردوها ادامه پیدا می‎کند. تلاش می‌کنیم در بازی‌های پاراآسیایی کره نسبت به گوانگجو در وضعیت بهتری قرار بگیریم و تمرکز خود را بر روی دو و میدانی گذاشته‎ایم و در نهایت هم بازی های پارالمپیک 2016 برزیل در برنامه بلند مدت ما قرار دارد.

وی با اشاره به پایان محرومیت تیم بسکتبال با ویلچر گفت: ما در بازی‌های پارالمپیک لندن با محرومیت 4 ساله مواجه شدیم که در حال حاضر این زمان به پایان رسیده با این حال همچنان از موضع خود عقب نشینی نمی کنیم و مقابل هیچ تیمی از رژیم اشتغالگر قدس نخواهیم ایستاد. ما سال 61 اولین فدراسیونی بودیم که مقابل اسرائیل حاضر به انجام مسابقه نشدیم و دو سال هم محروم شدیم با این حال، این کاری آرمانی است. البته در این چهار سال که بسکتبال با ویلچر ایران محروم بود از کار غافل نشدیم و تمرینات خود را حفظ کردیم و در حال حاضر هم 5 لژیونر داریم. ضمن اینکه در صورتی در مسابقات جهانی شرکت می‌کنیم که اطمینان حاصل کنیم اسرائیل در این مسابقات حضور ندارد.

در حال حاضر 120 مجموعه ورزشی داریم که زیر نظر فدراسیون جانبازان و معلولین، سازمان بهزیستی و بنیاد شهید و امور ایثارگران است. همچنین در نظر داریم کتابی منتشر کنیم که در آن نام همه ورزشکاران معلول و جانبازی که در داخل و خارج از کشور شرکت کرده اند، در آن ثبت است.ضمن اینکه خاطرات بازی‎های لندن هم در آن به رشته تحریر درآمده است.

وی با اشاره به رویدادهای سال آینده ادامه داد: اول فروردین ماه تیم دو و میدانی جوانان در امارات به میدان می‌رود. جام پیروزی قطع عضو را در اردیبهشت ماه در روسیه داریم. مسابقات دو و میدانی جهانی در گروه ID (افراد با هوش میانی) در خرداد ماه برگزار می شود. انتخابی بسکتبال با ویلچر زیر 23 سال تایلند در خرداد ماه پیش روی ما قرار دارد. تیم 12 نفره دو و میدانی در تیرماه در مسابقات جهانی فرانسه حضور می‌یابد، فوتبال 7 نفره مرداد ماه به اسپانیا می شود. میزبانی والیبال نشسته جهانی مردان در ایران که تاریخ آن هنوز مشخص نیست، پیش روی ماست. بسکتبال با ویلچر جهانی زیر 23 سال در شهریور ماه در ترکیه برگزار می شود، رقابت‎های وزنه برداری آزاد جهان آبان ماه در مالزی انجام خواهد شد، بازی‌های پاراآسیایی نوجوانان آذرماه در مالزی انجام می شود و بسکتبال با ویلچر آسیا در بخش بزرگسالان که آذر ماه در تایلند برگزار خواهد شد.

خسروی وفا در خصوص جدایی هادی رضایی از معاونت فنی فدراسیون جانبازان و معلولین گفت: ایشان از قبل از سال 90 تصمیم به جدایی گرفته بودند چرا که معتقد بودند باید وقت خود را صرف والیبال نشسته بکنند اما ما گفتیم این جدایی را تا پس از بازی‌های پارالمپیک 2012 لندن به تعویق بیندازد. کمیته ملی پارالمپیک یک مجموعه یک دست است و هیچ اختلافی در آن وجود ندارد.

وی در خصوص انتقاداتی که به فدراسیون نابینایان می شود گفت: در ورزش برخی مسائل قابل پیش بینی نیست. مثلا جودوکار ما رحمتی معمولا در 5 ثانیه نخست حریفان خودش را ضربه فنی می‌کرد اما خودش در لندن ظرف 5 ثانیه ضربه فنی شد. ما از جودو راضی نیستیم اما شکست را می‌پذیریم. من نمی‌توانم فقط این شکست‌ها را گردن رئیس فدراسیون نابینایان و کم بینایان بیندازم اما باید بدانید که این فدراسیون اردوهای زیادی برگزار کرد و هزینه‌های زیادی نیز خرج کرد اما نتیجه‌ای نگرفت. شاید زمان آن رسیده است که به مدیریت نابینایان اعتماد کنیم. داور جشنواره فیلم فجر یک نابینا بود. تیم 5 نفره هم به همراه تیم های جودو و گلبال نشان دادند که می توانند نتایج خیلی خوب کسب کنند.

رئیس کمیته ملی پارالمپیک در خصوص اظهارات محمد دادگان که گفته بود مدیران باسابقه ورزش کشور چون خسروی وفا به نابسامانی‌ها واکنش نشان نمی‌دهند، گفت: من در مدت زمانی که عضو هیات مدیره پرسپولیس بودم از آقای دادگان درس گرفتم و جسارت و مدیریت ایشان را تحسین می کنم. اما آنجایی که احساس وظیفه کنم باید ورود کنم این کار را انجام می دهم اما با حاشیه مخالفم. من باید به گونه ای اعتراض کنم که نتیجه بدهد . من اعتراض ایشان نسبت به خودم ر ا می پذیرم اما بنده یک نوع نحوه اعترض را می پسندم و ایشان یک نوع. من می‌گویم باید با حداقل حاشیه اعتراض کرد.