مسعود علویان صدر به خبرنگار مهر گفت: بادگیرها بهعنوان یکی از شاخصهای ایرانی و اسلامی متعلق به ایران هستند و همیشه به نام کشور ایران جاودانه خواهند ماند.
علویان صدر گفت: پروسه ثبت جهانی یک اثر کوتاه نیست و باید خلاصه پرونده هر اثری حداقل دو سال قبل از ثبت، به یونسکو ارسال شود اما طبق پیگیری های انجام شده متوجه شدیم که تا کنون هیچ پرونده ای در ارتباط با بادگیر از سوی امارات به سازمان جهانی یونسکو فرستاده و پیشنهاد نشده است اما آنها علاقه مند هستند که این بادگیرها را به نام خودشان ثبت کنند منتها نمی توانند چون اصالت این معماری متعلق به ایران است.
وی گفت: زمانی که پرونده 9 باغ ایرانی در فهرست میراث جهانی قرار گرفت، بلندترین بادگیر جهان که در باغ دولت آباد یزد بود نیز به عنوان یکی از شاخصه های مهم این باغ به شمار آمد بنابراین بادگیر یزد یک بار در پرونده میراث جهانی به عنوان مکان الحاقی ثبت شده است.
وی افزود: میراث معنوی استفاده از فنآوری بادگیرهای یزد نیز چندی پیش در فهرست میراث ملی قرار گرفت با این حال قصد داریم تا تکنیک ساخت بادگیر را نیز ثبت کنیم.
علویانصدر با اشاره به آماده بودن هفت پروندهی میراث معنوی برای ثبت در فهرست میراث جهانی، افزود: سال آینده، پرونده طب سنتی از سوی ایران در یونسکو مطرح میشود و دو سال بعد از آن (1394) این هفت پرونده براساس اولویتها که به نظر ما بادگیرها در اولویت هستند، برای ثبت در فهرست جهانی میراث معنوی پیشنهاد میشوند.
اظهارات علویان صدر درحالی است که در گزارش های منتشر شده خبرگزاری مهر درباره سرقت معماری اماراتی ها عنوان شده خطر ثبت بادگیر توسط امارات وجود دارد و اگر چه بسیاری از بادگیرها در سایه بی توجهی درحال تخریبند اما امارات از همین ملحقات به عنوان جاذبه گردشگری و تندیس جشنواره استفاده می کند بنابراین نباید منتظر ماند تا امارات این پرونده را به یونسکو ارسال کند و پس از آن اعلام کنیم ما هم می توانیم این ملحقات را در جهان ثبت کنیم!