به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سیدحسن امامی رضوی روز سه شنبه در حاشیه برگزاری دومین همایش بینالمللی سوختگی با اشاره به در پیش داشتن مراسم سنتی چهارشنبه سوری، اظهار داشت: نوجوانان ما شور و شوق و انرژی زیادی دارند و میخواهند در این شب آن را تخلیه کنند، اما باید در نظر داشته باشند که علاوه بر بالا بودن احتمال بروز آسیب در پی انفجار مواد محترقه، آلودگی صوتی که ایجاد میکنند، باعث آزار بیماران در منزل و مراکز درمانی میشود.
وی ضمن تاکید بر اینکه نوجوانان این تخلیه انرژی را به روش صحیح انجام دهند، گفت: راه برای شادمانی کم نیست، نوجوانان سعی کنند کمتر به سراغ مواد آتشزا بروند تا سلامتشان حفظ شود.
امامی رضوی در پاسخ به پرسشی در خصوص میزان سوختگیها در کشور، گفت: آمار سوختگی در کشور ما با جوامع دیگر تفاوت چندانی ندارد. وضعیت مراقبت از بیماران سوختگی نیز مطلوب است و زیرساختهایی برای ارائه خدمت به این گروه فراهم شده که البته نیازمند توسعه است. برای این منظور بایستی منابع مناسبی نیز تخصیص یابد. البته نظامهای حمایتی ما اقدامات خوبی را انجام دادهاند؛ اما کفایت نمیکند.
معاون درمان وزارت بهداشت همچنین اضافه کرد: از لحاظ تعداد تخت در بخشهای سوختگی مراکز درمانی در شهرستانها مشکلی نداریم اما امکانات درمانی برای بیماران سوختگی در تهران چندان مطلوب نیست و در این خصوص دچار مشکل هستیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیشترین سوختگی با شعله آتش و سپس توسط آب گرم است. علت عمده سوختگی با شعله آتش نیز استفاده از مواد انرژیزای حرارتی است.
امامی رضوی در ادامه به سوختگیهای شیمیایی نیز اشاره کرد و گفت: معمولا در ماه پایانی سال، خانوادههای ایرانی اقدام به خانه تکانی و نظافت منازل خود میکنند که لازم است در این میان به دستورالعملهای بهداشتی از جمله استفاده از مواد شوینده دقت داشته باشند.
وی ادامه داد: ممکن است زوجهای جوان که آگاهی کمتری دارند، به طور صحیح از محلولهای شوینده استفاده نکنند که این باعث عوارض سوختگی و تنفسی برای آنها بشود.
امامی رضوی ضمن توصیه به ضرورت رعایت دستورالعملهای لازم برای استفاده از مواد شوینده، گفت: خانوادهها سعی کنند تا حد ممکن از مواد شوینده کم ضرر استفاده کنند.