به گزارش خبرنگار مهر، دیشب سارق یا سارقان اشیاء تاریخی بعد از اینکه درب خانه معروف به خانه طالبان که در اصل خانه گوهرالملک قوامی(خواهر زینت الملک) بوده است را کندد، تعدادی از اشیاء تاریخی آن را به سرقت بردند.
سرقتی که برخی از دوستداران میراث فرهنگی اعتقاد دارند ظرف 130 سال گذشته چنین تعرضی به بنا نشده بود.
مدیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی فارس در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: در این سرقت اشیائی ازجمله گره چینی بسیار ناب شیرازی که در شیراز کمتر یافت می شود، قسمتهایی از نقاشیهای دیوار و سقف و سنگهای حجاری شده ، سنگهای مشبک ازاره ای ربوده شد.
عکس: خانه گوهر الملک، (سرقت سنگهای ازاره ای در بخش پایینی بنا)
مسعود منیعاتی ادامه داد: این بنا یکی از خانه های اززشمند شیراز محسوب می شود که جزو خانه های مجموعه قوامی نیز هست این مجموعه شامل خانه زینت الملک، نارنجستان قوام و مکتب قوام و خانه گوهر الملک قوامی است.
وی عنوان کرد: قدمت این خانه ها تقریبا مربوط به سال 1305 هجری قمری است که بالای 130 سال قدمت دارد و مربوط به دوره قاجاریه محسوب می شود.
ضلع شمالی بنا
مدیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی فارس تصریح کرد: از لحاظ معماری، خانه های کنونی شامل دو بخش شامل ضلع جنوبی قاجاری و ضلع شمالی پهلوی است که یک حیاط آجر فرش و مجموعه هایی نظیر تالار آیینه بسیار نفیس، سقفهای نقاشی شده بسیار ارزشمند و کمیاب و گره چینی های کم نظیر است.
منیعاتی توضیح داد: بحثی که شامل این خانه شده و شامل حال تعداد دیگری از خانه ها نیز شده این است که درهای این آثار قابلیت محاظفت خوبی ندارند و ضعیف هستند که سارقان بعد از شکستن قفل در، می توانند به بنا دسترسی پیدا کنند.
عکس: سرقت گره چینی تالار آیینه
وی ادامه داد: دیشب نیز این اتفاق افتاد و بعد از اینکه سارقان در را تخریب کردند به مجموعه وارد شدند.
مدیرانجمن دوستداران میراث فرهنگی فارس عنوان کرد: باید نظارتی بر روی تملک چنین خانه هایی وجود داشته باشد که مالک اثر تاریخی را به حال خود رها نکند.
عکس: سرقت سنگهای مرمر تالار آیینه
وی تصریح کرد: به عنوان نمونه این بنا یکسال به همین حال رها شده بود و تعرضهایی که در این یکسال اتفاق افتاده در طول این 130 سال از عمر خانه رخ نداده بود.
وی بااشاره به اینکه از میراث فرهنگی می خواهیم که موضوع سرقت را از مراجع مربوطه به صورت قانونی پیگیری کند، گفت: بر اساس قانون چنانچه مالک تعمدا اثر را به حال خود رها کرده و اثر نیز تخریب شود مالک دچار خطا شده است.
منیعاتی تاکید کرد: در واقع مالکان چنین آثاری باید بدانند که چنین بناهایی متعلق به کل مردم است و آنها نمایندگان مردم برای مراقبت از این بناها محسوب می شوند بنابراین نباید چنین آثاری به حال خود رها شوند. از میراث فرهنگی می خواهیم که با مالکانی که نسبت به آثار تاریخی بی توجهی می کنند برخوردهای لازم را صورت دهد.