سمنان-خبرگزاری مهر: دومين جشنواره تئاتر، سرود و تواشيح سپاه پاسداران با معرفي برترين‌ها در سمنان به كار خود پايان داد.

به گزارش خبرنگار مهر، آئين اختتاميه دومين جشنواره فرهنگي هنري سپاه پاسداران عصر چهارشنبه با حضور هنرمندان پاسدار از سپاه‌هاي استاني در محل تئاتر شهر سمنان برگزار شد.

با اعلام رأي هيئت داوران نفرات برتر در سه بخش سرود،‌ تواشيح و تئاتر مشخص شد.

هيچ گروهي در بخش سرود حائز كسب رتبه نخست نشد

گروه تواشیح سپاه الغدیر یزد، انصار المهدی زنجان، ثارالله کرمان و سپاه تهران در بخش تواشیح مقام اول تا چهارم را به خود اختصاص دادند و موفق به كسب ديپلم افتخار و تنديس جشنواره شدند.

هيئت داوران در بخش سرود هيچ گروهي را حائز كسب رتبه نخست ندانست و بدين ترتيب گروه سپاه انصار المهدی زنجان، سپاه کربلا مازندران و فجر استان مازندران عناوين اول تا سوم را كسب كردند.

توسط هيئت داوران كسب ديپلم افتخار و تنديس جشنواره در بخش تئاتر نيز از بين بروشورهاي منتشر شده، سجاد شاهرخي‌فر براي نمايشنامه شناسنامه چهارمحال بختياري، طراحی لباس احمد روحانی نمايشنامه "شاخه‌های زیتون" از شهرستان ابهر و موسيقي نمايش "خدايا ايمان بده" به عنوان برترين‌هاي جشنواره معرفي شدند.

بازیگر زن نمايش "خدايا ايمان بده" برتر بخش بازيگري جشنواره شد

در بخش بازيگري بازیگر زن برتر جشنواره لادن محمدی نمايش "خدايا ايمان بده" و بازيگران برتر مرد نيز به ترتيب محمد کاوئي از گروه نمایش "کل یوم عاشورا" از سپاه استان البرز، حسین سلطان علیان از گروه نمایشی "برگزین" از سپاه استان سمنان و حسین بهزادی‌فر از گروه تئاتر "کل یوم عاشورا" از سپاه استان البرز موفق به كسب ديپلم افتخار و تنديس جشنواره در اين بخش شدند.

محمد كاوئي کارگردان نمايش "كل يوم عاشورا" از سپاه استان البرز، علي فغفوري "خدايا ايمان بده" و محمد نوروزیان و علیرضا ابوالقاسیمی از گروه نمایشی "برگزین" در بخش كارگرداني تئاتر عناوين اول تا سوم اين بخش را به خود اختصاص دادند.

نمايش "كل يوم عاشورا" برتر متون و نمايش برگزيده جشنواره معرفي شد

همچنين نمايش "كل يوم عاشورا" نوشته عباس هاديان از البرز و "شاخه‌هاي زيتون" نوشته الماس پويامنش از سپاه ناحيه ابهر به عنوان متون برگزيده جشنواره معرفي شدند و نمايش كل يوم عاشورا از سپاه البرز به عنوان نمايش برگزيده جشنواره شناخته شدند.

هدف سپاه نقد عرصه هنر نيست

معاون فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در این مراسم ضمن تاکید بر اینکه هدف سپاه از ورود به عرصه هنر نقد عرصه هنر نيست گفت: بلكه هدف اصلي كمك‌رساني اين حوزه است و حضور پاسداران در اين صحنه نيز مانند عرصه‌هاي ديگر مهم، اثرگذار و ضروري است.

محمدعلی آسودی اظهار داشت: جهان هستي با همه عظمتش صحنه نمايشي است كه تهيه كننده آن خداوند تبارك و تعالي و كارگردانان آن انبياء و بازيگران اين صحنه نمايش انسان‌ها هستند.

وی افزود: انسان از بدو تولد تا لحظه فرارسيدن مرگ در پرده‌هاي مختلف زندگي ايفاي نقش مي‌كند، افزود: هر يك از انسان‌ها در دوره‌هاي مختلف نقشي دارند كه خداوند توسط انبياء آن نقش را براي يكايك انسان‌ها  بيان كرده است.

معاون فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولی فقیه در سپاه گفت: انسان‌هايي در عرصه پهناور گيتي مي‌توانند به همه امتيازات خداوند به عنوان تهيه كننده اين صحنه نمايش دست يابند كه عبد و بنده خداوند باشند به گونه‌اي كه مدافع اسلام در مقابل كفر و استكبار در تمامي عرصه‌هاي زماني و يار و ياور مظلومان جهان از زمان آغاز تا لحظه مرگ باشند.

آسودي تصريح كرد: هنر بايد پيشه واقعي عرصه‌هاي مختلف باشد نه آنكه نقش بازي كند به گونه‌اي كه آن نقش در بطن و متن زندگي او بروز و ظهور ندارد.

وي بيان داشت: شهدا همان انسان‌هاي هستند كه به تمامي فرامين الهي و اسلامي گوش فرا دادند و ممتاز شدند و در تاريخ جاويد شدند و به تعبيري شهدا نقششان را خوب اجرا كردند.

شهيد حسن شاطري در جهان ممتاز شد

معاون فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولی فقیه در سپاه عنوان كرد: اين جشنواره سواي اهداف و مأموريت‌هاي خاصش يادبود سردار شهيد حسن شاطري است همان سردار شهيدي كه نقشش را به گونه‌اي ايفا كرد كه در جهان ممتاز شد و به حق مي‌توان گفت شاطري به حق خود كه همان شهادت بود دست يافت.

آسودي اظهار داشت: اگر شهيد شاطري و همرزمانش بعد از نبرد 33 روزه به كمك حزب‌الله لبنان نمي‌رفتند لبنان با بحران جدي روبه‌رو مي‌شد ولي این شهيد و دوستانش با ورود به عرصه سازندگي خرابه‌ها و ويرانه‌هاي لبنان را آباد كردند.

وي تأكيد كرد: اگر مي‌خواهيم همانند شهيدان ماندگار شويم بايد به تكليفمان به نحو مطلوب عمل كنيم و در صحنه انقلاب و  اسلام كم نگذاريم و با جديت در صحنه حضور يافته و نقش آفريني كنيم كه دنيا را به تعجب وادارد همانگونه كه در هشت سال دفاع مقدس دنيا را به تعجب واداشتيم.

راه‌اندازي 50 گروه هنري در بخش‌هاي تئاتر،‌سرود و تواشيح سپاه‌هاي استاني ‌

معاون فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولی فقیه در سپاه با بيان اينكه تا كنون 50 گروه هنري در بخش‌هاي تئاتر،‌سرود و تواشيح سپاه‌هاي استاني راه‌اندازي‌ شده است، افزود: سپاه در عرصه‌ هنر پيش از اين نيز فعال بوده است اما در مقطعي حضورش كمرنگ شد اما اكنون به حول و قوه الهي مجدداً چندسالي است كه وارد صحنه شده است.

آسودي گفت: اميدواريم در سال‌هاي آينده و در گام سوم با ارائه محصولات متنوع و تأثيرگذار بتوانيم شاهد رشد روز‌افزون هنرمندان پاسدار در عرصه هنر باشيم.

مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان سمنان نیز در این مراسم ضمن تاکید بر اینکه پاسداران الگوي هنر متعهد و مسئول هستند، گفت: پاسداران نه تنها در تئاتر،‌ سرود و تواشيح بلكه در عرصه‌هاي ديگر هنري مانند فيلم‌سازي و هنرهاي تجسمي نيز حرفي براي گفتن دارند.

محمدرضا سوقندي اظهار داشت: دومين جشنواره فرهنگي و هنري پاسداران رويداد بزرگ فرهنگي در جهت حفظ و حراست از مرزهاي فرهنگي كشور است.

وي افزود: وجود شهيدان سپاه از جمله سردار شهيد حاج حسن شاطري گواه و شاهدي بر حضور سپاه در عرصه‌هاي حفظ و حراست از انقلاب و نظام است.

سپاه در عرصه جنگ نرم حضوري فعال و چشمگير داشته است

مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان سمنان اظهار داشت: سپاه در طول انقلاب اسلامي زماني در عرصه سازندگي و بازسازي، ‌زماني در عرصه امنيت و امروز در عرصه جنگ نرم حضوري فعال و چشمگير داشته و دارد.

سوقندي گفت: در اين جشنواره شاهد فعاليت‌هاي هنرمندان پاسدار در سه حوزه سرود، تواشيح و تئاتر بوديم و به حق سپاه گام‌هاي نخستين را به نحو شايسته برداشته است البته اين آغاز راه است نمي‌توان انتظار ارائه كارهاي در سطح عالي را داشت و بايد نواقص را با افزايش علم هنر برطرف كرد.

پاسداران حافظان ارزش‌هاي انقلاب هستند

فرمانده سپاه استان سمنان نیز در این آئين گفت: پاسداران حافظان اصلي ارزش‌هاي انقلاب و اسلام هستند.

سردار علي استادحسيني اظهار داشت: به فرموده امام خميني(ره) جنگ ما گنجي است كه متأسفانه در اين زمينه كارهاي خوبي ارائه نشده است.

وي افزود: ورود سپاه به عرصه هنر مربوط به چند سال اخير نيست بلكه در سال‌هاي گذشته نيز در اين عرصه فعاليت داشته است اما در اين سال‌هاي اخير به صورت جدي‌تر به اين مقوله پرداخته است و قصد دارد گام‌هاي جديدي را در اين عرصه بردارد.

هنرمندان به حوزه دفاع مقدس توجه داشته باشند

فرمانده سپاه استان سمنان گفت: در حوزه دفاع مقدس آنطور كه بايسته و شايسته است شاهد آثار ناب و ماندگاري در عرصه تئاتر و فيلم دفاع مقدس نبوده‌ايم و بايد هنرمندان به اين مقوله مهم بپردازند و دين خود را به شهدا ادا كنند.

استادحسيني گفت: هنري اثرگذار و مفيد است كه انسان را به خداوند نزديك كند و بايد تلاش كنيم تمامي كارهاي ما رنگ و بوي الهي و اسلامي داشته باشد.

سپاه دیر وارد عرصه هنر شده است

سرپرست گروه تواشیح سبحان سپاه تهران نیز در ادامه این مراسم گفت: سپاه و نیروهای مسلح با توجه به شرایط و ماموریت هایی که ملزم به اجرای آن بودند دیر وارد عرصه هنر شدند.

حسین شهریاری اظهار داشت: این گروه رتبه دوم را در جشنواره مسابقات سراسری اوقاف و امور خیریه استان تهران کسب كرد.

وی موضوع تواشیح گروه سبحان را ایثار و شهادت طلبی عنوان کرد و افزود: ما همه مدیون خون شهدا هستیم و اگر ایثار و شهادت‌طلبی در جامعه نباشد کشور از خیلی جهات عقب می‌ماند.

ضرورت ورود سپاه به عرصه هنر

سرپرست گروه تواشیح سبحان سپاه تهران بر ضرورت ورود سپاه به عرصه هنر تاکید کرد و گفت: سپاه و نیروهای مسلح با توجه به شرایط و ماموریت‌هایی که ملزم به اجرای آن بودند، هنر را در اولویت برنامه خود ندانسته و به همین دلیل هم دیر وارد عرصه هنر شدند.

شهریاری تصریح کرد: با توجه به هجمه فرهنگی دشمن، نیاز است تا سپاه در عرصه هنر نیز فعالیت كند زیرا کمبودهای آثار هنری با موضوعاتی که بر روی مستمعین اثر بگذارد، احساس می‌شود.

وی با گلایه از اطلاع‌رسانی و تبلیغات ضعیف در برگزاری این جشنواره گفت: ما به صورت اتفاقی از برگزاری چنین جشنواره‌ای مطلع شدیم که نیاز بود تبلیغات بیشتری صورت گیرد البته باید قوی‌تر و بهتر چنین جشنواره‌هایی را برگزار کرد.

سرپرست گروه تواشیح سبحان سپاه تهران بیان داشت: امیدوارم که این گونه جشنواره‌ها تداوم داشته باشد و نه تنها بازتاب بسیار خوبی در رسانه‌های بین‌المللی خواهد داشت بلکه آثار آن را در زندگی خود نیز خواهیم دید.

تاكيد مقام معظم رهبری در انتقال ارزش‌ها در قالب هنر

سرپرست تواشیح سپاه  ثارالله کرمان نیز گفت‌: نیاز است که سپاه به عرصه هنر بیشتر ورود پیدا كند؛ چرا که مقام معظم رهبری سپاه را به انتقال ارزش‌ها و باورهای دینی در قالب هنر ترغيب تشویق كردند.

روح‌الله شیخ‌اسدی با بیان اینکه این گروه، تواشیحی را در مدح امام رضا (ع) اجرا كردند، افزود: سپاه بزرگترین هنر خود را در هشت سال دفاع مقدس به نمایش گذاشت.

وی تصریح کرد: هنر زبان مردم است و در قالب هنر بهتر می‌شود ارزش‌ها را بیان كرد که تاثیری که هنر دارد از یک سخنرانی یک ساعته و شاید هم از یک کتاب بیشتر است.

هنر با فرهنگ ما عجین است

 سرپرست تواشیح  سپاه ثارالله  كرمان اظهار داشت: اگر سپاه به هنر ورود پیدا نکند؛ ارزش‌ها وارد هنر نخواهد شد؛ زیرا هنرمندان در عرصه‌های مختلف ورود پیدا کرده و به ارزش‌ها نمی پردازند.

شیخ اسدی اضافه کرد: اگر سپاه و ارگان‌هایی مثل آن به هنر ورود پیدا کنند؛ قطعا هنرهای ماندگاری بر جای خواهند گذاشت زیرا هنر با فرهنگ ما عجین است، مثلا الان صدای آهنگران یک هنر ماندگاری شده که هنوز هم در گوش‌های ما طنین‌انداز است.

ارزش‌ها باید مطابق با سلایق عصر حاضر انتقال یابد

سرپرست گروه سرود سپاه جواد الائمه خراسان شمالی نیز گفت: ما باید مطابق با سلایق عصر حاضر که همان هنر است، ارزش‌ها را انتقال دهیم.

ابوذر شفیعی گفت: موضوع کلی گروه سرود سپاه جوادالائمه در خصوص بیداری اسلامی است که شعر سروده شده ابتدا در وصف پیامبر و در آخر نیز در خصوص بیداری اسلامی است.

وی اضافه کرد: یکی از دلایل انتخاب ما در این موضوع توهین‌هایی است که به ساحت پیامبر (ص) كرده‌اند و با استفاده از هنر سرود سعی کردیم پاسخی به توهین‌ها داده باشیم که می‌توان به این وسیله بصیرت را افزایش و توطئه‌ها را خنثی كرد.

ارزش‌های ابتدای انقلاب تغییری نکرده است

سرپرست گروه سرود سپاه جواد الائمه خراسان شمالی با استناد به بیانات مقام معظم رهبری تصریح کرد: ارزش‌های ابتدای انقلاب تغییری نکرده، اما مهم این است که ما مطابق با سلایق عصر حاضر  ارزش‌ها را انتقال دهیم  که یکی از این علایق عصر حاضر هنر است.

شفیعی ادامه داد: جوانان ما مشتاق هنر هستند و  خیلی‌ها از طریق همین هنر ضد ارزش‌ها را به خورد جوانان می‌دهند و به سمت خود می‌کشانند پس چه بهتر که با استفاده از تاثیری که هنر دارد ارزش‌ها انتقال دهیم.

وی بیان داشت: مقام معظم رهبری هم بر این امر تاکید داشتند و از پاسداران خواستند که به سمت هنر بروند و ارزش‌ها را از طریق هنر ایجاد كنند.

ارزشها، در قالب هنر ماندگار می‌شود

سرپرست گروه تواشیح سپاه الغدیر یزد نیز در این آئین گفت: اگر ارزش‌های دفاع مقدس و انقلاب در قالب هنر ریخته شود ماندگار خواهد شد.

سید مهدی خلیلی‌راد اظهار داشت: اعضای تشکیل دهنده  گروه تواشیح سپاه الغدیر حافظ قرآن، قاری قرآن و مداح هستند که در این جشنواره در خصوص مدح و ثنای امام علی (ع) به اجرا پرداختند.

وی بیان داشت: در حال حاضر هنر از معنویت خارج شده و بعضا کارهای هنری نیز کلیشه‌ای و تقلیدی شده است بنابراين نیاز است تا سپاه به هنر ورود نماید تا آثار ارزشمندی به نمایش بگذارد.

خلیلی‌راد با بیان اینکه یکی از چیزهایی که باعث ماندگاری می‌شود هنر است، تصریح کرد : اگر ارزش‌های دفاع مقدس و انقلاب در قالب هنر تئاتر و سرود و تواشیح و فیلم و ... ریخته شود قطعا اثر ماندگاری خواهد شد.

مسئولان به جشنواره‌ها بیشتر اهمیت دهند

سرپرست گروه تواشیح سپاه الغدیر یزد از مسئولان خواست تا به چنین جشنواره‌هایی بیشتر اهمیت دهند و مسئولان هنری سپاه‌های استان در اجرای بهتر جشنواره‌های بعدی همکاری كنند.

خلیلی‌راد پیشنهاد داد گروه‌های سرود و تواشیح و تئاتر سپاه استان‌ها دعوت شوند تا هرگاه که مقام معظم رهبری برنامه‌های دیدار و سخنرانی دارند به اجرای هنر خود بپردازند تا بدین وسیله بیشتر معرفی شده و باعث رشد آنان شود.

ارزش‌های انقلاب را باید با هنر نشان دهیم

مربی گروه سرود مصباح الهدی سپاه فجر فارس نیز گفت: ارزش های انقلاب را باید با هنر نشان داد که تاثیر بیشتری دارد .

سجاد ایزدپناه بیان داشت: برای شرکت در این جشنواره چند اثر را در موضوعات مختلف ارسال کردیم که در نهایت اثری با موضوع شهدا به جشنواره راه یافت.

وی افزود: وصف شهدا، جاودانه و ماندگار بودن شهدا و همچنین وجود سایه شهدا بر سر کشورمان از عناصر اصلی‌ای است که در متن سرود آورده شده است.

مربی گروه سرود مصباح الهدی سپاه فجر فارس با بیان اینکه ارزش‌های انقلاب را باید با هنر نشان داد تا تاثیر بیشتری داشته باشد، تاکید کرد: در حال حاضر نیاز است تا با استفاده از هنر کارهای فاخر و خوبی انجام گیرد.

وی در خاتمه تصریح کرد: برای یک کار فاخر باید در کنار زیبایی‌ها، به نکات فنی اثر یعنی آموزش و به کارگیری مربیان و متن توجه شود تا اثر با کیفیت خوبی ارائه شود.

بنابر این گزارش، دومين جشنواره كشوري تئاتر،سرود و تواشيح پاسداران از 17 استان در قالب18 گروه به تفكيك شش گروه سرود، شش گروه تئاتر و شش گروه تواشيح به مدت دو روز با هم به رقابت مي‌پردازند.

در این جشنواره از استان‌های زنجان، مازندران، خراسان شمالی، فارس، بوشهر، آذربایجان شرقی، یزد، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، خراسان جنوبی، کردستان، البرز، ايلام و چهارمحال و بختياري حضور داشتند.