فرماندار قبلی تهران قبول نکرد پست بالاتری بگیرد
استاندار تهران در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به اینکه چرا فرماندار تهران ( محسن نایبی ) تغییر کرد گفت: این اقدام در یک فرایند کاملا عادی اتفاق افتاد و دلیل خاصی پشت سر این تغییر نبود. البته ارتقای جایگاه فرماندار قبلی هم مورد نظر مدیریت استان بود که خوب به هر دلیلی ترجیح دادند این مسئولیت را نپذیرند. هر چند ایشان شایستگی بالایی داشته و جایگاهی هم که برای ایشان در نظر گرفته شده بود جایگاه مناسب و خوبی بود.
ایجاد دفاتر نمایندگی فرمانداری تهران در سطح پایتخت اولویت اول استانداری در سال 92
مرتضی تمدن در مورد آخرین وضعیت ایجاد دفاتر نمایندگیهای فرمانداری در 22 منطقه تهران گفت: بخشی از این اقدام انجام شده و بخشی در حال انجام است. این تصمیم از قبل در مصوبات وزارت کشور بود اما عملیاتی نشده بود. من تشخیص دادم این مهم به نفع مردم است و باید اجرا شود. ولی مسائل تنظیم بازار وقت ما را به خود گرفت و کمی کار به کندی پیش رفت. سال آینده قطعا این کار در اولویت اول کار استانداری است.
شهر سلامت نیاز تهران است ولی در سطح ملی به آن توجه نمی کنند
استاندار تهران در پاسخ به اینکه شما دلیل تاخیر در ایجاد شهر سلامت و همچنین موضوع سهل انگاری در مقابله با اعتیاد را به نوعی مرتبط با مسئولان وزارت بهداشت و درمان اعلام کرده اید گفت: این دو موضوع بی ارتباط با وزارت بهداشت نیست چرا که مساله مبارزه با مواد مخدر یک عزم جدی و فراتر از تکلیف قانونی و سازمانی است چون واقعا نیاز به جهاد همگانی دارد. ولی در مورد ایجاد شهر سلامت باید بگویم که این اقدام بیشتر انگیزه های مربوط به سبک کردن تهران را تعقیب می کند. مکان و زمان اجرای این طرح انجام شده ولی متاسفانه در سطح ملی با این مساله جدی برخورد نشد ولی در داخل مدیریت استان تهران به آن بسیار توجه شد. ما امروز مجوزهای زیادی برای ایجاد بیمارستان داریم ولی زمین نداریم. امروز زباله بیمارستانها و فاضلاب آن در شهر تهران تبدیل با مشکل جدی شده است. آیا نمی توان مکانی را به عنوان شهر سلامت و حتی توریسم درمانی انتخاب کرد؟ ولی وقتی همین نیازها و خواسته های ما در سطح ملی می رسد متاسفانه به آن جدی توجه نمی کنند.
تهران نیاز به شهر اتومبیل و فرش و غیره دارد
تمدن اظهار داشت: البته موضوع تنها ایجاد شهر سلامت نیست. تهران امروز به شهر فرش، شهر اتوموبیل، بازار بزرگ تهران و غیره نیاز دارد. ولی در مدیریت کلان می گویند این اقدامات کمکی به ترافیک تهران نمی کند. آقایان می گویند ساخت این شهرکها مانند شهر سلامت تنها موجب می شود که بار ترافیکی تهران از یک نقطه به نقطه دیگر برود که من می گویم قیاس خیلی ابتدایی است و اجرای این طرح در کاهش بار تهران بسیار تاثیرگذار است.
اعلام انتقال وزارتخانه ها به شهر پرند
استاندار در پاسخ به اینکه از سوی دولت سه راهکار انتقال پایتخت اداری، دورکاری و انتقال کارکنان دولت برای کاهش ترافیک تهران اعلام شده ولی هر سه موضوع به کندی پیش می رود گفت: در موضوع انتقال پایتخت اداری باید بگویم که همچنان گزینه مطرح در دولت است. ولی اینکه می گوئید چرا این موضوع عملیاتی نمی شود باید بگویم که مکان یابی انجام شده و امروز 400 هکتار زمین در پرند برای انتقال و ایجاد پایتخت اداری دیده شده است. این اقدام برای این بوده که باید ساختمان وزارتخانه ها منتقل شود. استانداری هم مطالعه کرده و هم جانمایی ساختمانهای وزارتخانه را تعیین کرده ایم و به وزارتخانه هم منتقل کرده ایم. این موضوعی فانتزی و خیالی نیست. امروز هر وزاتخانه ای در 8 نقطه تهران ساختمان دارد.
تمدن در پاسخ به اینکه آیا شما اعلام می کنید که وزارتخانه از امروز می توانند ساختمان خود را در پرند بنا کنند گفت: بله قطعا همین است. مثلا وزارت نفت برود زمین را ببیند و جانمایی کند. امروز پرند به مترو، فرودگاه و بزرگراه ها دسترسی دارد. در ضمن تمامی ساختمان وزارتخانه تجمیع می شود. هر چند برخی آقایان می گویند این موجب می شود کارمندان بروند و برگردند. خب بروند و برگردند ما هم مترو داریم و هم اتوبوس مشکلی نیست. سبک سازی به آن جهت است که وقتی فرد یا گروهی برای جلسات یا کارهای اداری از تهران و سایر استانها به وزارتخانه ها مراجعه می کنند دیگر سرازیر به تهران نمی شوند و مستقیم به پرند می روند.
ایجاد استان خرداد در دستور کار نیست
تمدن در مورد ایجاد استان خرداد با مرکزیت شهر ورامین گفت: خبری در این مورد نیست. قرار نبوده استانی به نام خرداد داشته باشیم. این تنها پیشنهادی از سوی اهالی و افراد مطرح شد ولی چنین موضوعی در دستور کار استانداری یا وزارت کشور نیست.
برخی ماجرای پسته را سیاسی کردند
استاندار تهران در پاسخ به اینکه آیا در موضوع بازار آجیل و پسته مافیایی در تهران وجود داشت گفت: البته موضوع پسته تنها مطرح بود و مساله را مافیا نمی دانم. این تنها تفاوت برداشت میان بازار داخلی و خارجی بود. معمولا اصل این است که ابتدا بازار داخل تامین شود و مازاد به بازار خارج صادر شود ولی دوستان اصالت را به بازار صادرات می دادند و توجهی به بازار داخل نداشتند و همین موجب برخی مشکلات شد. در کل قرار شد بازار داخلی تامین شود. ولی برخی این موضوع را تبدیل به حربه ای سیاسی کردند. معاون اول رئیس جمهور هم دستور دادند اگر پسته داخل را تامین کنید بعد مازاد را صادر کنید مشکل حل می شود ولی اگر تنها صادر کنید جلوی صادرات را می گیریم. البته وضع موجود برای من رضایت بخش نیست چون پسته داران بهتر می توانستند عمل کنند. البته مردم به صحنه آمدند که اصلا نمی خواهیم پسته بخریم ولی ما نمی خواهیم مردم وادار به این موضوع شوند.
ری از تهران جدا می شود/ استخدام هم داریم
مرتضی تمدن در پاسخ به اینکه دو حکم قانونی موجب شد تا دو طرح بزرگ استانداری اعم از جدایی ری از تهران و طرح مهرآفرین متوقف شود آیا این یک عقب گرد در برنامه های استانداری بود گفت: اولا باید بگویم که در این خصوص حکم قضایی صادر نشد و جا دارد از دیوان عدالت اداری تشکر کنم که خودش را در این پرونده کنار کشید و مساله را به توافق شورای شهر و وزارت کشور موکول کرد. در ضمن قرار نبود هیچ مصاحبه ای در این خصوص صورت انجام شود. من تعجب کردم. مصوبه ای هم در مجلس نداشتیم. طرح دو فوریتی هم در این خصوص مطرح شد که رای نیاورد و حالا طرح در حال بررسی است. قانون هم می گوید ری باید شورای مستقل و شهرداری مستقل داشته باشد مگر اینکه قانون تقسیمات کشوری و شوراها تغییر کند. بعد از جلسه دیوان عدالت هم جلسه جدیدی با حضور وزارت کشور و شورای شهر تشکیل نشد و البته فرصتی هم دیگر نیست و مردم ری باید شورای مستقل و شهردار مستقل داشته باشند.
استاندار تهران در مورد موضوع اجرای طرح مهرآفرین گفت: در این طرح هم حکم قضایی صادر نشده بلکه دیوان محاسبات و کمیسیون نظارتی مجلس نوشته اند از اجرای آن خودداری کنید. ولی هر دستوری باید مستند به قانون باشد. بنده می گویم طرح مهرآفرین یک اجازه قانونی دارد. این از اختیارات دولت است. این طرح می گوید عده زیادی از کارکنان دولت که قراردادی بودند شرایط آنها تثبیت شود. ما الان داریم حقوق می دهیم ولی قراردادکاری آنها درست نیست. ما می خواستیم آنها را تعیین و تکلیف کنیم حالا آقایان می گویند تعیین و تکلیف نکنید؟ یا در مورد دیگر وقتی قانون به دولت اختیار داده که در قبال 3 باز نشسته یک نیروی جدید استخدام کنیم دیگر بحثی نمی ماند.
کجای دنیا اینگونه دست و پای دولت را می بندند
حالا من تهران را مثال می زنم. ما در سال جاری 5 فرمانداری ایجاد کردیم و این فرمانداریها نیاز به نیرو دارند. این آقایان می گویند این 5 فرمانداری را رها کنید. یا باید بگویید که ارتقای استانها و شهرستانها را متوقف کنید یا بگوئیید در حداقل نیرو بگیرید. همه را می گوید ممنوع است. حالا بگوئید که دولت چکاره است؟ نه استخدام در قبال بازنشسته و نه تبدیل قراردادی ها و غیره.. کجای دنیا دست و پای یک دولت را اینگونه می بندند و می گویند کار کن!
-------------------------------------
گفتگو از سید هادی کسایی زاده