به گزارش خبرگزاری مهر، در آیین پایانی این جشنواره که شامگاه روز 17 اسفند 1391 در مرکز آفرینش های فرهنگی، هنری کانون تهران برگزار شد هیات داوران سیفژ متشکل از ابراهیم فروزش، کارگردان و مستندساز باسابقه ایران، دراگان میلینکویچ فیمون استاد صربستانی و ایزابل هرگورا رییس سابق جشنواره انیمک کاتالان از اسپانیا جایزه خود را به فیلم پدر(Father) به کارگردانی ایوان بوگدانف (Ivan Bogdanov) محصول مشترک کشورهای بلژیک، کرواسی و آلمان اهدا کردند.
برای اهدای این جایزه محسن چینیفروشان دبیرکل سازمان بینالمللی سیفژ که دبیرخانه آن در تهران مستقر است، حضور داشت.
در همین حال داوران آسیفای ایران شامل نورالدین زرینکلک، احمد عربانی، سعید توکلیان، اسماعیل شرعی و روانبخش صادقی سه جایزه خود را به دکتر اکبر سلطانی به نمایندگی از دانشجویان انیمیشن دانشگاه سینما تئاتر گروه انیمیشن، صفورا به نمایندگی از گروه انیمیشن دانشگاه تربیت مدرس و ناصر گل محمدی نیز به نمایندگی از گروه انیمیشن و هنرهای دیجیتال دانشگاه صدا اهدا کردند.
این گروه در بیانیه خود از کاهش حمایتهای اقتصادی نهادهای دولتی از انیمیشن ایران اظهار نگرانی کردهاند و یادآور شدهاند که این روند ممکن است باعث وارد شدن لطمات جبرانناپذیر بر بدنه نحیف انیمیشن شود.
آنان در ادامه آوردهاند که آسیفا بر اساس مسوولیت و وظیفه خود با رصد همیشگی جریانها و حرکتهای پیشبرنده انیمیشن و نیز حمایت از نگاه هنرمندانه و فرهنگی در این زمینه، اعلام میدارد در بخشهای مختلف تولیدات انیمیشن حتی در میان سازندگان حرفهای و بهنام پیشین، بنا به دلایل گوناگون با سادهانگاری و تنزل کیفی تولیدات مواجه هستیم که نشانههای خوبی برای انیمیشن ایران نیست.
داوران این بخش در عین حال گفتهاند که علیرغم کمبودهای موجود در امر آموزش و پژوهش در محیطهای دانشگاهی، فعالیت و تلاش دانشجویان در ساخت و ارایه آثار برتر و هنرمندانه بدون دغدغههای کاسبمدارانه را مستحق سپاس و تقدیر دانسته و به این تشخیص رسیدهاند که لوحهای تقدیر خود را به دانشجویان گروههای انیمیشن سه مرکز دانشگاهی تقدیم کنند.
هشتمین دوره جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران از 9 صبح روز یکشنبه 13 اسفند کار خود را به طور رسمی آغاز کرد و 5 روز به طول انجامید. هیأت انتخاب دوره هشتم متشکل از مهدی خرمیان، حسین صافی، مریم کشکولینیا، هدی اثنی عشری و امیر سحرخیز ابتدا پس از بررسی حدود 1000 فیلم رسیده از 70 کشور جهان و 750 فیلم ایرانی در نهایت 169 اثر را برای حضور در بخش مسابقه بین الملل و 97 فیلم را برای بخش مسابقه ایران انتخاب کردند.
مسابقه ایران (دینی، معناگرا و دانشجویی)، مسابقه بینالملل، چشمانداز و نمایش ویژه بخشهای مختلف این جشنواره را تشکیل میدادند. در این دوره 7 نشست تخصصی برگزار شد. این نشستها شامل "مرکز ملی فضای مجازی"، "راهکارهای مناسب جهت تولید بهتر"، "کانون و پویانمایی" و نقد و بررسی مسابقه ایران 1، 2، 3، 4، 5 و 6 بودند که با استقبال اهالی انیمیشن مواجه شد.
همچنین بزرگداشت استاد زندهیاد اسفندیار احمدیه پدر انیمیشن ایران نیز با رونمایی از کتاب "زندگی در اتاق شفاف" در سومین روز جشنواره برگزار شد. فیلمهای بخشهای مختلف این دوره در 4 سالن سینما تئاتر کانون، سالن غدیر و سالن شهید بهنام مرکز آفرینشهای فرهنگیهنری کانون و سینما فلسطین نمایش داده شد.
هشتمین جشنواره بین المللی پویانمایی تهران به دبیری محمدرضا کریمی صارمی روز پنجشنبه 17 اسفندماه 91 با معرفی برگزیدگان در بخشهای مختلف و اهدای تندیس و جایزه به آنان به کار خود پایان داد.
برنامه پایانی جشنواره با تلاوت آیاتی از کلامالله مجید آغاز شد. پس از پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و تیزر جشنواره، مهدی اخوان مدیر مرکز ملی مجازی به سخنرانی پرداخت.
وی درباره شورای عالی فضای مجازی توضیحاتی داد و گفت: این شورا با حکم رهبری تاسیس شد. ارزش و اعتبار شورای عالی فضای مجازی همانند شورای عالی امنیت ملی و شورای انقلاب فرهنگی است که این نشان از اهمیت فضای مجازی دارد. ما در این شورا با موضوعهای مختلفی سروکار داریم، اما به صورت خاص تاکید ویژهای روی موضوع فضای مجازی داریم. مصوبههای این شورا در حکم قانون است که ظرفیتهای بالایی برای کار دارد. تعیین راهبردی و تصمیمگیری از مهمترین وظایف شورای عالی فضای مجازی است. ما چند محور را در دستور کار خود داریم که از جمله آنها تولید محتوا و ارتقای آن است.
مدیر مرکز ملی فضای مجازی ادامه داد: فضای مجازی تنها مختص به اینترنت نیست، بلکه بحث بازیهای رایانهای و غیره از مباحثی جدی است که باید به آنها پرداخته شود.
اخوان جشنواره پویانمایی تهران را محور حوزه انیمیشن ایران دانست و افزود: انتظار داریم این جشنواره انگیزه خوبی برای فعالیت اهالی عرصه انیمیشن باشد. نحوه تعامل مراکز دولتی با پویانمایی به این شکل است که برای تولید آثار بودجه درنظر گرفته و به فعالان سفارش کار داده میشود. ما مخالف تولید نیستیم و حتی از آن حمایت میکنیم، اما بهتر است به جای سفارش تولید محتوای خاص، به زیرساختها توجه بیشتری شود. شاید تا دستیابی به امکانات کامل، فاصله زیادی باشد، اما در کوتاه مدت اتفاقات مناسبی رخ میدهد که اهدای جوایز جشنواره نشانهای از آن است. این بیانگر سیاست کلی ما در قبال انیمیشن است و برگزیدگان میتوانند از رندرینگ استفاده کنند.
بعد از سخنرانی مهدی اخوان، نماهنگ زندگی استاد وجیهالله فرد مقدم که در بستر بیماری است برای حاضران نمایش داده شد.