نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم نکوداشت علمی آیت الله خوشوقت گفت: نگاه آیت الله خوشوقت معطوف به درک معرفت الی الله و رسیدن به قرب الهی بود.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم نکوداشت علمی مرحوم آیت الله عزیزالله خوشوقت با حضور اندیشمندان و برخی مسئولین عصر روز شنبه 19 اسفندماه در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین سید محمد حسن ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در این مراسم گفت: انسان اگر بخواهد به عمل صالح دست یابد باید شخص اول عالم اسلام، پیامبر(ص) را الگو قرار دهد.

وی تأکید کرد: نقطه آسیب در این حوزه شرک است. انسان اگر توانست از همه مراتب شرک پاکیزه شود می تواند در سایه آراستگی به عمل صالح در انتظار لقاء الله باشد و این روش اهل معرفت است که در مکتب اولیاء زانو زده اند.

وی یادآور شد: عرفان اسلامی قله معرفت را لقاء الله می داند. تفاوت کلیدی اهل معرفت با غیر توجه به این قله است. عمل وسیله ای برای رسیدن به لقاء الهی است. بعد از این نگاه و خلاصه شدن هدف در این کمال نهایی، رصد عمل صالح و تلاش برای آراسته شدن به آن و دقت به مراتب خفی شرک و پاکیزه شدن از همه لایه های شرک همان راه عرفایی است که به قرب الهی نائل شدند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: یکی از شاگردان این مدرسه، عالم ربانی، حضرت آیت الله خوشوقت بود که نگاه آن بزرگوار معطوف به درک معرفت الی الله و رسیدن به قرب الهی بود.

وی در پایان تصریح کرد: کسانی که در محضر این استاد تربیت شدند نیز در حد توان به این خصایص برجسته آراسته بودند.

در ادامه این مراسم حجت الاسلام حاج علی اکبری رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد نیز گفت: آیت الله خوشوقت به مسجد و حضور در مسجد توجه جدی داشت.

وی تصریح کرد: اگر به مسجد آنگونه که مورد نظر پروردگار و ائمه (ع) است بنگریم معلوم می شود که مسجد محور کانونی تربیت انسان است. شهر اسلامی با محوریت مسجد شناخته می شود.

وی تأکید کرد: بهترین اساتید معنوی و اخلاقی و کسانی که قدرت سازمان دهی اجتماعی را دارند باید در مسجد حضور داشته باشند و پایگاه قرار دادن مسجد باید کار و اولویت اول آنها باشد.

وی تصریح کرد: آنجایی که در آن انسان الهی ساخته می شود مسجد است و مسجد بیت الله است. یکی از بزرگانی که مسجد برایش محور بود حضرت آیت الله خوشوقت بود و ایشان در این زمینه الگو هستند.

وی یادآور شد: همچنین در این خصوص مرحوم حضرت آیت الله مجتبی تهرانی نیز الگو هستند. هم آیت الله مجتبی تهرانی و هم آیت الله خوشوقت ارتباط مناسب با جوانان داشتند. صمیمیت و خاکساری این بزرگان زمینه این ارتباط عمیق با نسل جوان را فراهم کرده بود. نسل جوان و جامعه ما به این شیوه نزد بزرگان نیاز دارد.