به گزارش خبرنگار مهر، در گوشه و کنار خيابانهاي شلوغ شهر سیرجان و در ميان ازدحام خودروهاي پلاك 65
دال و 75 ب، وانتبارهاي فرسوده بسياري به چشم ميخورند كه صاحبان آنها زير سايه خسته خودرو، کنار جدول خيابان به انتظار بار نشستهاند.
تقاطع هجرت و عباسپور (معروف به چهارراه آهكيها)، چهارراه 17 شهريور، چهارراه اشكذري و بسیاری دیگر از نقاط شهر، محل حضور پررنگ اين وانتبارها و حيراني و خستگي و انتظار راننده آنهاست.
ساماندهي وانتبارها توسط ناوگان تاكسيراني
عدم ساماندهي وانت بارها در سيرجان از شدت بيشتري برخوردار است. تاكنون مكان مشخصي براي توقف و پارك وانتهاي كرايه اي در سيرجان،در نظر گرفته نشده است. گواه ديگر بی سر و سامانی وانتبارها، تابلوهايي است كه بر بدنه برخي وانتبارها نصب و روي آن نوشته شده: وانت كرايهاي!!
تا قبل از اين وانتبارها، زير نظر اتحاديه صنفي مربوطه ساماندهي ميشدند اما سال گذشته از سوي هيات وزيران بخشنامهاي صادر شد كه مطابق ماده 9 قانون توسعه حمل و نقل و مصرف سوخت، وانتبارها تحت نظارت شهرداريها ساماندهي شوند. طبق اين بخشنامه، تاكسيراني كل كشور، ساماندهي وانتبارها را عهدهدار شد.
سهميه سوخت وانتبارها كاهش مي يابد اگر...
پس از صدور این بخشنامه، از جمله امور ضروري كه ميبايست براي وانتبارها صورت گيرد، ثبت سهميه سوختشان به عنوان «سوخت وانتبار» است. به این معنی که مي بايست مدارك وانتبارها تحويل داده شده تا به دليل اهميت و نقش خاص خود در جابجايي و حمل بار، سهميهاي متفاوت از ساير خودروها دریافت کنند؛ سهميهاي چند برابر خودروهاي شخصي و به صورت ماهانه.
اما مشکل از آنجا آغاز شد که اگر صاحبان وانت بارها مدارك مورد نظر را تکمیل و به مركز ارسال نمی کردند، خودرو آنان به عنوان خودرو شخصي تلقي شده و سهميهي سوختشان كاهش می يافت. بنابراين براي طي اين روال اداري ميبايست رانندگان حتماً به سازمان تاكسيراني مراجعه می کردند.
وانتبارها از تاكسي راني جدا ميشوند
اما اخيرا بخشنامهجديدي صادر شده است. این بخشنامه خبر از جدا شدن وانت بارها از بدنه سازمان تاكسيراني می دهد.
به گفته محمد مهدي اسدي، مسئول موسسات حمل و نقل تاكسيراني درون شهري استان - بحث ساماندهي وانتبارها پديده جديدي است كه شيوهنامه آن صادر شده است و بايد در همه شهرهاي استان اجرايي شود.
محمد مهدي اسدي كه سمت مشاور مديرعامل تاكسيراني استان را نيز عهدهدار ميباشد، در ادامه ميگويد: براي اجرايي شدن اين طرح، بايد بخش خصوصي متقاضي شود و اين نياز به همكاري تاكسيراني دارد تا در جهت برقراري اين نظم در شهر كاري انجام شود.
اسدي: 200متر پاركينگ كافي است
اسدی افزود:لازم است سازمان تاكسيراني با بخش خصوصي همكاري لازم را داشته باشد تا اين افراد بتوانند مراحل اداري آن را طي كنند.
به گفته اسدي؛ انجام مراحل و شرايط اداري براي اين كار، اخذ پروانه اشتغال به كار، پروانه بهرهبرداري جهت صدور پروانه فعاليت و همچنين داشتن فضاي 150 تا 200متر پاركينگ ميباشد.
در تماسي كه با حسين افشار رييس تاكسيراني سيرجان داشتيم وی از آماده كردن زمينههاي ساماندهي وانتبارها خبر داد.
رييس تاكسيراني سيرجان ميگويد: با همكاري راهنمايي و رانندگي تصميم گرفتيم از متقاضياني كه شرايط خاص و مورد نظر ما را داشته باشند، براي ساماندهی امور وانتبارها دعوت کنیم.
پاركينگ بايد حدود400 متر باشد!
افشار در رابطه با شرایط خاص و مورد نظر خود اظهار کرد: داشتن مكاني مناسب در سه نقطه از شهر یکی از شرایط خاص این کار برای بخش خصوصی است.
وی افزود: قصد آن را داريم كه اين مكانها نقش پايانه در شهر را داشته باشند بنابراین هر كدام از اين پايانهها بايد فضايي براي پارك 100 ماشين را دارا باشند که از مكان مورد نظر بازديد خواهد شد و چنانچه به تاييد تاكسيراني برسد،
برای متقاضی مورد نظر، كارت مربوطه صادر، آنگاه بخش خصوصي، تحت نظارت تاكسيراني مشغول به كار خواهد شد و كليه وانتهاي كرايهاي كه در چهارراههاي مختلف سطح شهر به انتظار بار ایستادهاند را ساماندهی میکند.
با بخش خصوصي همكاري ميكنيم
افشار در ادامه ميافزايد: ما از اشخاصي كه متقاضي چنين كاري باشند، استقبال خواهيم كرد.
وي ادامه داد: تاكنون در اين زمينه كسي به ما مراجعه نكرده؛ اما اگر كسي قصد سرمايهگذاري در چنين امري را داشته باشد، راه برايش باز و حمايتش خواهيم كرد.
افراد متقاضي: هيچ همكاري با ما نميشود
اما افرادي متقاضي ثبت شركت حمل و نقل بار درون شهري هستند و مراحل اداري را تا میانه راه طي كردهاند اما به دليل تغييرات فراوان در سازمان تاكسيراني و تعويض پستها در آن، در روند كار اين متقاضيان اختلال پيش آمده است.
افراد متقاضی ادعا ميكنند كه جهت ثبت نهايي شركتشان در اداره ثبت اسناد، تنها نياز به يك معرفينامه از سوي اين سازمان دارند اما جهت دریافت اين معرفينامه با وجود تغيير مديريتهاي قبل و بعد از مراجعات مکرر، شاهد بیتوجهیها و امروز و فرداها بوده و اما و اگرهاي مديران اين سازمان، آنها را از ادامه راه بازداشته است، تا جايي که حاضر شدهاند از كليه هزينههاي پرداخت شده براي طي اين مراحل صرفنظر نمايند.
اين افراد ميگويند: در مديريت كنوني، با توجه به مراجعات مكرر، به ما گفته ميشود: مديريت قبلي شما را به بيراهه راهنمايي كرده وگرنه معرفينامه در ابتداي امر به شما داده ميشد.
اين متقاضيان ميگويند: ما از روال اداري آن مطلع نبودهايم. در هر صورت مديريت در يك سازمان تغيير كرده، اساسنامه سازمان كه عوض نشده است.
...و خلاصه اينكه علت اين تاخيرها چه ميتواند باشد؟ اميدواريم كه هدف؛ توسعه و همكاري با بخشهاي خصوصي كه از بطن جامعه برخواسته و خواستار ساماندهي و برون رفت از اين معضل هستند، باشد.
و اينكه وانت بارها در سيرجان مي توانند سر و سامان بگيرند اگر...