به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا محمدیزاده صبح یکشنبه در همایش بینالمللی بوشهر، بصره، مسقط در دانشگاه خلیج فارس بوشهر با تقدیر از حضور نمایندگانی از کشورهای عراق، عمان، فرانسه، ترکیه و هند در این سمینار اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران همواره به دنبال گسترش روابط با دیگر کشورها بوده است و در حال حاضر شاهد توسعه روابط با بسیاری از کشورها هستیم.
وی با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای توسعه روابط بین دانشگاههای منطقه، اضافه کرد: مناسبتهای مختلفی برای توسعه روابط با دانشگاههای منطقه وجود دارد که حضور دانشمندان ایرانیتبار در دانشگاههای منطقه، معماری یکسان بوشهر با کشورهای منطقه و حضور بازرگانان و متخصاصان ایرانی در کشورهای منطقه از جمله همبستگیها و گرایش مردم این کشورها به هم است.
رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر از اسلام به عنوان یکی دیگر از عوامل پیوند کشورهای منطقه نام برد و بیان داشت: در حال حاضر بیشترین مناسبتهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و اقتصادی را مردم کشورهای عربی داریم که از برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی بهوجود آمده است.
وی با اشاره به امضای سند تفاهمنامه همکاری دانشگاه خلیج فارس و دانشگاه بصره، ادامه داد: وجود اساتید و پژوهشگران مجرب در رشتههای مختلف علمی، همفکری و همراهی برادرانمان در وزارت امور خارجه و همدلی و همیاری در دانشگاه بصره باعث ایجاد این زمینه تعاملات علمی شد.
محمدیزاده تاکید کرد: به منظور بنیانگذاری یک اتحادیه دانشگاهی علم محور در سطح منطقه تلاش کردیم این حرکت علمی ـ فرهنگی را با دید و افق وسیع ببینیم و از اندیشمندان و اساتید دانشگاههای بصره و سلطان قابوس مسقط و جمعی از صاحب نظران از کشورهای مختلف دعوت کردیم تا راهکارهای رسیدن به این مهم را بیابیم.
وی به خاطرات بوشهریها از مسافرتهای دیرباز زمینی و دریایی خودشان و یا پدرانشان به عراق و بصره و عمان اشاره کرد و افزود: مردم بوشهر با استانهای همجوار ساحلی همواره ارتباط بسیار زیادی داشته اند و روابط قومی و طایفهای و فرهنگی و اجتماعی گستردهای بین مردم این منطقه وجود داشته است.
همایش توسعه مناسبات دانشگاههای بوشهر، مسقط و بصره از صبح یکشنبه با حضور مسئولان استان بوشهر و مهمانانی از کشورهای عراق، عمان، فرانسه، ترکیه و هند آغاز شد. این همایش به مدت دو روز برگزار می شود.