وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اشتراكات فرهنگي و تمدني را تطليف كننده روابط كشورها در حوزه بين المللي عنوان كرد.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر "مهر" به نقل از روابط عمومي همايش بين المللي از لوح تا لوح،  احمد مسجد جامعي  در ديدار با اعضاي ستاد برگزاري اين همايش افزود: هم اكنون نوع گفت و گوهاي كشورها عوض شده و اين ارتباطات تحت تاثير فرهنگ و تمدن قرار گفته است.

وي بازكاوي و بازشناسي ميراث تمدني كشورها را ضروري دانست و ادامه داد: ديپلماسي دنيا يك ديپلماسي فرهنگي است و بشر امروزي سعي دارد از همه ظرفيت هاي فرهنگي خود بهره برداري نمايد.

مسجد جامعي بر لزوم شكل گيري جريان پايدار تحقيقي و پژوهشي در كشور اشاره كرد و اظهار داشت: زبان، خط و كتابت در حقيقت آغاز حيات فرهنگي و نتيجه اولين تكاپوي فكري انسان براي ارتباط و انتقال فكر و تجربه به ديگران و آيندگان است كه اين مقولات بايد بصورت جدي توسط صاحب نظران و محققان فرهنگي بررسي شوند.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ادامه داد: خط و كتابت در قالب ابزار انتقال فرهنگي با ايجاد پيوندهاي فرهنگي امكان مطالعه فرهنگ هاي مشترك و پيوندها فرهنگي ملل را ميسر كرد.

وي بخش عمده نسخ شرقي را مربوط به كشور ايران دانست و يادآور شد فرهنگ و تمدن ايراني به دليل ديرينگي و غناي ذاتي آن در قلمرو تاريخ از گستردگي و دامنه پهناوري از جهان كهن  و نوين بهره مند شده است.

مسجد جامعي گسترده پيوندهاي فرهنگي را به گستردگي تاريخ روابط ايرانيان با ديگر ملل و فرهنگ ها عنوان كرد و گفت: هم انديشي ها و نشست هاي ملي و فراملي زواياي پيوندهاي فرهنگي را گشوده و زمينه گفت و گوهاي فرهنگي را فراهم مي كند.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پايان با اشاره به حضور ايران شناسان و اسلام شناسان و برگزيدگان جوايز جهاني كتاب سال جمهوري اسلامي ايران در اين همايش، تصريح كرد: گردهمايي فرهيختگان، انديشمندان و نخبگان فرهنگي موجب خواهد شد تا به ميراث فرهنگي بشري بويژه در حوزه خط و كتابت توجه بيشتري شود و همچنين در معرفي و شناساندن فرهنگ غني ايراني - اسلامي نيز تاثير گذار خواهد بود.

همايش بين المللي از لوح تا لوح از 13 تا 15 تيرماه با حضور انديشمندان، فرهيختگان و هنرمندان ايران و جهان به مدت سه روز در تهران برگزار مي شود.