سفیر ایران در تاجیکستان سفر رئیس جمهور کشورمان به تاجیکستان را از مهمترین برنامه های ماه های آینده عنوان کرد و گفت: سفر وزیر امور خارجه، وزیر دفاع، وزیر کشور و وزیر آموزش و پرورش و نیز چند تن از دیگر مقامات کشورمان به تاجیکستان نیز برای دو ـ سه ماه آینده در برنامه کاری این سفارت قرار دارد.

علی اصغر شعردوست ، سفیر جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان است، او در گفتگویی با خبرگزاری مهر درباره روابط دو کشور ایران و تاجیکستان، جشن نوروز ، شایعاتی در خصوص پایان مأموریتش و رفت و آمدهای مقامات دو کشور به تفضیل نکاتی را مطرح کرده است.

 روابط دو کشور ایران و تاجیکستان را در آستانه پایان سال 1391 چطور ارزیابی می کنید؟

 همچنانکه در پی استقلال تاجیکستان در سال 1991، جمهوری اسلامی ایران اولین کشوری بود که استقلال تاجیکستان را به رسمیت شناخت، می توان ادعا کرد امروز و دراواخر سال 1391شمسی نیز ایران صمیمانه ترین روابط را با کشور هم زبان و هم دین خود، تاجیکستان دارد. وجود اشتراکات فراوان میان مردم دو کشور در زمینه های زبان، فرهنگ، تاریخ، دین و آداب و رسوم،و سایر مولفه ها، نزدیکترین روابط دولتی و مردمی را بین کشور ما و تاجیکستان در سطح جهان به ارمغان آورده است.

از همین روست که تعابیر مختلف و جالبی در ارتباط با سطح روابط دو کشور عنوان شده است، همچون «روابط استراتژیک»، «یگانگی ایران و تاجیکستان» و تعبیر زیبای مقام معظم رهبری که در سال گذشته در ملاقات با آقای امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان فرمودند: ایران و تاجیکستان با یکدیگر دارای «روابط خویشاوندی» هستند.

در گذشته نیز معظم له از زبان فارسی بین ما و تاجیکستان بعنوان " انفال " نام برده بودند . یعنی یک ثروت عمومی متعلق به عموم مردمان دو کشور، در حال حاضر نیز بدلیل حجم بالای تردد هموطنان عزیزمان به تاجیکستان در قالب فعالیتهای تجاری-  سرمایه گذاری در پروژه های عمرانی- ساخت کارخانجات تولیدی و حضور گسترده دانشجویان ایرانی در مقاطع تحصیلات تکمیلی، که بیشترین تعداد آن به دانشجویان دوره دکتری اختصاص دارد ، این کشور بعنوان پر رفت و آمدترین کشور در آسیای میانه برای ایرانیان محسوب میگردد و برقراری 4 پرواز در هفته میان دو کشور، خود مبین آن میباشد.

در سال 1391 که بیست و یکمین سال برقراری مناسبات دیپلماتیک ایران و تاجیکستان است، دغدغه و هدف اصلی جمهوری اسلامی ایران در تنظیم روابطش با کشور تاجیکستان، کمک به حفظ استقلال واقعی و قطع وابستگی تاجیکستان به دیگر کشورهاست. بر همین اساس، تحکیم و گسترش هرچه بیشتر همکاریهای همه جانبه با دولت تاجیکستان برای تأمین نیازهای حیاتی مردم شریف تاجیکستان همچون حل مشکلات معیشتی، اشتغال زایی و کاهش بیکاری از طریق راه اندازی واحدهای تولیدی و نیز حفظ و تقویت امنیت و ثبات این کشور و همدلی با آحاد تاجیکان هم زبان ما، از اولویت های جمهوری اسلامی ایران بوده است.

طی چند سال اخیر رؤسای جمهور دو کشور در هر سال 4 ـ 5 مورد با یکدیگر دیدار کرده اند که عمدتاً در سفرهای دوجانبه متقابل و بعضاً در حاشیه اجلاس های بین المللی صورت گرفته است. در سال جاری نیز جناب آقای احمدی نژاد سفر پرباری در نوروز 91 به شهر دوشنبه داشته و جناب آقای امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان نیز در شهریور ماه به تهران سفر کرده است.اگر  سفر مسئولین دو کشور را بعنوان یکی از شاخصه های مناسبات و روابط ارزیابی کنیم تقریبا هفته ای نیست که در سطوح مختلف رفت و آمد بین مسئولین دو کشور وجود نداشته باشد.

بعنوان نمونه ازسفرهای مقامات ایرانی به تاجیکستان می توان سفرهای وزیر امور خارجه- وزیر نیرو- معاونین پارلمانی و اجرایی رئیس جمهور- سرپرست کمیته امداد امام خمینی«ره» - معاون رئیس جمهور و رئیس جمعیت هلال احمر کشور- چند هیئت از نمایندگان مجلس شورای اسلامی- رئیس سازمان بازرسی کل کشور – هیات های متعدد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری- برخی استانداران و شهرداران - هیأت های مختلف اقتصادی از جمله هیأت های اقتصادی و تجاری از استان های خراسان اعم از مرکزی و شمالی ،آذربایجان ، فارس ، گلستان ، مازندران ، کهکیلویه و بویراحمد- هیأت شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی کشور و نیز هیأت های ورزشی و هیأت بانوان کارآفرین را عنوان نمود. البته مدیران عامل کارخانجات و مراکز بزرگ صنعتی کشورمان اعم از بخش دولتی و بویژه بخش خصوصی سفرهای فراوانی داشته اند که منجر به قراردادهای کاری شده است.

متقابلاً علاوه بر رئیس جمهور تاجیکستان مقامات بلند پایه دیگری از تاجیکستان در سال 1391 به ایران سفر کرده اند که از جمله آنها میتوان به سفر های وزیر امور خارجه- وزیر انرژی- وزیر حمل و نقل- وزیر آب و اصلاح زمین- وزیر فرهنگ- رئیس کمیته امنیت ملی- معاون وزیر انرژی- رئیس و معاون کمیته ورزش، جوانان گردشگری- هیات نمایندگان پارلمان تاجیکستان - هیات انجمن دوستی جمهوری تاجیکستان با جمهوری اسلامی ایران و هیأت های اقتصادی و فرهنگی متعدد را نام برد.

برگزاری نمایشگاه های متعدد اقتصادی و تجاری نیز از اقدامات انجام شده در راستای گسترش مناسبات ایران و تاجیکستان بوده است. نمایشگاه توانمندی های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشورمان در اواخر مهر ماه سال جاری- نمایشگاه توانمندسازی 1000 خانوار از مددجویان تاجیک تحت پوشش نمایندگی کمیته امداد امام خمینی«ره» در تاجیکستان و نیز یازدهمین نمایشگاه عرضه کالاها و محصولات صادراتی جمهوری اسلامی ایران در دی ماه در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان نمایشگاه های کالاهای ایرانی در خجند مرکز ولایت سغد از آن جمله می باشد. در این اواخر هم نمایشگاه گسترده ای از گل و گیاه کشورمان از سوی بخش خصوصی در خجند برگزار شد که بسیار مورد استقبال قرار گرفت.

اسناد همکاری متعددی نیز در سال 1391 میان دو کشور به امضا رسیده است که از مهمترین آنها میتوان به یادداشت تفاهم همکاری سه جانبه میان جمهوری اسلامی ایران، جمهوری اسلامی افغانستان و جمهوری تاجیکستان درخصوص احداث خطوط ریلی، انتقال انرژی (برق، نفت و گاز) و آب – و همچنین یادداشت تفاهم نهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای بازرگانی، اقتصادی، فنی و فرهنگی میان دو کشور نام برد. از دیگر اسناد امضا شده در سال جاری میتوان به تفاهم نامه های همکاری منعقده میان طرف ایرانی با اتاق بازرگانی و صنایع و همچنین کمیته سرمایه گذاری تاجیکستان اشاره نمود. اسناد متعددی که مدیران عامل مناطق آزاد و صنعتی و تجاری کشورمان از قبیل کیش ، قشم ، چاه بهار، سرخس و جلفا با مسئولین پنج منطقه آزاد تاجیکستان داشته اند از جمله اسناد موثر در گسترش همکاری ها بوده است.

تکمیل فاز دوم سد و نیروگاه برق آبی سنگ توده 2 که بخشی از برق مصرفی و مورد نیاز بخشهای تولیدی و شهری تاجیکستان را تامین مینماید و همچنین تلاشهای انجام شده از سوی شرکت های ایرانی جهت تکمیل عملیات ساخت تونل استقلال «انزاب» بعنوان تنها راه مواصلاتی شمال تاجیکستان به مرکز این کشور محسوب میگردد، دو پروژه مهم و عظیم کشورمان در تاجیکستان در طی سال جاری به شمار می رود.

به موازات این اقدامات، حضور گسترده و فعال تجار و سرمایه گذاران ایرانی در بخشهای اقتصادی، تجاری و تولیدی تاجیکستان نیز کاملا محسوس میباشد. در حال حاضر بیش از 150 شرکت تجاری، بازرگانی و تولیدی ایرانی در این کشور به ثبت رسیده و مشغول فعالیت می باشند. بنحوی که گفته می شود هیچ فعالیت عمده ای در تاجیکستان صورت نمی گیرد مگر اینکه ایرانیان اعم از بخش دولتی یا خصوصی به شکلی در آن حضور دارند اعم از اینکه سرمایه گذار باشند یا صادر کننده کالا یا خدمات فنی ، مهندسی ، مشاوره ای . در همین ایام پایانی سال 91 بزرگترین و مجهز ترین ترمینال مسافربری بین المللی شهردوشنبه با سرمایه گذاری بخش خصوصی ایران به بهره برداری رسید و توسط رئیس جمهور تاجیکستان افتتاح شد.

هر ناظر بیطرفی با نگاهی به پروژه های در دست اقدام توسط جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان و مقایسه شرایط مالی آن ها با برخی پروژه های مشابه از سوی دیگر کشورها، گستردگی فعالیت ها و در کنار آن خیراندیشی بخش دولتی و خصوصی جمهوری اسلامی ایران را در مناسبات با تاجیکستان به وضوح درخواهد یافت. از این جمله باید به اجرای پروژه نیروگاه برق ـ آبی سنگتوده 2 اشاره نمود که با وجود مشکلات و موانع مختلف بر سر راه آن، به دست متخصصان توانمند ایرانی و با تکنولوژی بسیار مدرن احداث گردیده و همین روزها مراحل پایانی آن نیز در حال انجام است که بهره برداری از توربین دوم آن با حضور رئیس جمهور محترم کشورمان در اوایل سال 92 انجام خواهد شد.

 برای سال آینده نیز برنامه تکمیل و افتتاح برخی دیگر از پروژه های مهم و اثر گذار با حضور مقامات کشورمان جزء برنامه های این سفارت قرار دارد که مهمترین آنها عبارتند از :افتتاح مجتمع آموزشی بین المللی رودکی: از آنجائیکه مجتمع آموزشی امام جعفر صادق(ع) که تنها مدرسه ایرانی در شهر دوشنبه است، ظرفیت پذیرش کلیه متقاضیان علاقمند ایرانی، افغانی و تاجیک که خواهان تحصیل در مدارس ایرانی هستند را ندارد، لذا با پیگیری های این سفارت و با عنایت ویژه مقام  ریاست جمهوری و وزیر آموزش و پرورش و همکاری مسئولین کشور تاجیکستان ، مجتمع بین المللی رودکی توسط سازمان توسعه ، تجهیز و نوسازی مدارس و معاونت امور بین الملل وزارت آموزش و پرورش در زمینی بالغ بر سه هکتار در مرکز شهر دوشنبه در حال ساخت است که امیدواریم با همت مسئولین ذیربط کشورمان، کار ساخت آن در سال آینده به اتمام رسیده و مورد بهره برداری قرار گیرد. هم اکنون مراحل سفت کاری ساختمان اصلی آن رو به اتمام است.

همچنین افتتاح سالن کشتی از دیگر برنامه های ایران برای سال آینده است .سفارت کشورمان در شهر دوشنبه با توجه به علاقه زیاد تاجیکان به ورزشهای سنتی و باستانی مردم فارس زبان، مبادرت به ساخت سالن کشتی در مجاورت زورخانه "حکیم ابوالقاسم فردوسی" کرده است. این زورخانه که قبلا از سوی کشورمان احداث شده ، اکنون به کانون فعال ورزشی شهر دوشنبه تبدیل شده است .

با احساس ضرورت ساخت سالن کشتی پهلوانی در مجاورت زورخانه در حال انجام است که با تکمیل مراحل ساخت آن در سال آینده امیدواریم این مجتمع ورزشی که علاوه بر سالن کشتی شامل سالن های بدن سازی، استخر شنا و ... است با حضور مسئولین عالیرتبه دو کشور افتتاح و راه اندازی شود.

احداث ساختمان جدید سفارت کشورمان در دوشنبه نیز از دیگر برنامه هاست. نظر به اهمیت و جایگاه ویژه تاجیکستان در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و لزوم توسعه و گسترش هرچه بیشتر روابط میان دو کشور در عرصه های مختلف و با توجه به عنایت ویژه جناب آقای صالحی وزیر امور خارجه کشورمان جهت ساخت بنائی مناسب و در شان نظام مقدس جمهوری اسلامی، پروژه احداث ساختمان جدید سفارت ایران در تاجیکستان در سالجاری کلید خورد و در حال حاضر بیش از 60 درصد از نظر ساختمانی پیشرفت فیزیکی داشته است. در نظر است با تکمیل این بنا که مطابق با معماری اصیل ایرانی و اسلامی طراحی شده است، این پروژه نیز در سال آینده مورد بهره برداری قرار گیرد. از جمله مشخصات بارز و قابل ذکر این پروژه، بهره مندی از معماری اصیل ایرانی در کنار معماری مدرن است همچنین احداث بنای یادبود دوستی میان سه کشور فارسی زبان جمهوری اسلامی ایران- جمهوری تاجیکستان و جمهوری اسلامی افغانستان که یادآور برجسته ترین مشترکات این سه کشور یعنی دین اسلام، نژاد آریایی و زبان فارسی است، در مجاورت بنای سفارت در نظر گرفته شده است.   

روابط دو کشور در طول سال های استقلال تاجیکستان، چه در زمان جنگ های داخلی (1992 ـ 1997 میلادی) که جمهوری اسلامی ایران بیشترین تلاش و مهمترین نقش را در پایان دادن به درگیریهای خونین داخلی این کشور ایفا نمود و چه در حال حاضر که الحمدا... مردم در صلح و ثبات و آرامش زندگی می کنند، همواره ضمن تبعیت از اصل برادری و صمیمیت مردم و دولت های دو کشور، بر اساس موازین و اصول حقوق بین الملل از جمله احترام به استقلال و تمامیت ارضی تاجیکستان تنظیم و اجرا شده است و این موضوعی نیست که از نظر تاجیکان بدور بماند و همواره مورد تأکید مقامات، مردم و نخبگان تاجیک بوده و اعلام شده است. از طرفی بدلیل اشتراکات عمیق فرهنگی و تاریخی بین دو کشور، بستر فرهنگی بعنوان یک اصل مورد توجه جدی بوده و در قالب برگزاری هفته های فرهنگی و تبادل هیاتهای علمی، دانشگاهی، فرهنگی و هنری پیگیری شده است، بگونه ای که تنها در سال گذشته ما شاهد برگزاری هفته فرهنگی کشورمان با حضور وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و بیش از 140 تن از هنرمندان ایرانی در تاجیکستان و همچنین برگزاری هفته فرهنگی تبریز با حضور شهردار محترم تبریز و 40 تن از هنرمندان این شهر در شهرهای دوشنبه و خجند بوده ایم و قرار است در فروردین ماه سال 1392 نیز هفته فرهنگی خجند در شهر تبریز برگزار گردد.

زورخانه فردوسی در واقع درشهر دوشنبه نیز که از سوی جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان ساخته شده است در سال گذشته مسابقات ورزشهای زورخانه ای بصورت بین المللی با حضور بیش از 80 نفر ورزشکار از 12 کشور جهان بوده است و در سال 91 این سالن علاوه بر مسابقات و برنامه های آموزشی به تاجیکان در مناسبتهای مختلف میزبان شخصیتهای برجسته فرهنگی، علمی و ادبی نیز بوده است.

در خاتمه عرایضم در این بخش، لازم میدانم توضیحاتی هرچند کوتاه در مورد فعالیتهای پژوهشگاه فرهنگ فارسی- تاجیکی و چاپخانه پیوند وابسته به این سفارت عرض کنم که در طول مدت فعالیت خود منشاء اثر در حوزه تولید فرهنگی و چاپ آثار ارزشمند ادبی، فرهنگی و تاریخی بوده و این آثار بعنوان کتب منبع و مرجع مورد استفاده اهل علم و ادب تاجیکان و کلیه فارس زبانان قرار گرفته است. در همین ارتباط تاکنون صدها جلد کتاب و نشریه با موضوعات تاریخی، ادبی، علمی و فرهنگی، در این مراکز تهیه و در دسترس علاقمندان و مراکز علمی، تحقیقاتی و شخصیتهای برجسته علمی و فرهنگی تاجیکستان و کشورمان قرار گرفته است. نکته قابل توجه در این بخش اینکه کلیه آثار منتشره فوق، از سوی کتابخانه ملی و مراکز علمی و تحقیقاتی تاجیکستان طی مراسم های باشکوهی که باحضور شخصیتهای برجسته علمی، ادبی و دانشگاهی برگزار میگردد، رونمایی شده که این امر نشان از قدرشناسی و اهمیت جامعه علم دوست این کشور در قبال ایندست از خدمات سفارت جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان دارد.

امسال جشن نوروز در ترکمنستان برگزار شد. در این خصوص توضیح دهید؟

همان گونه که می دانید برگزاری جشن و به عبارتی مراسم بین المللی نوروز، از جمله ابتکارات جمهوری اسلامی ایران است که با هدف تحکیم و گسترش هرچه بیشتر روابط میان کشورهای فارسی زبان، هر سال در یکی از کشورهای حوزه تمدنی نوروز برگزار می شود. البته در دو سال متوالی (1389 و 1390) ایران میزبان آن بوده است. نوروز گذشته تاجیکستان میزبان بود و رئیس جمهور کشورمان و نیز رؤسای جمهور تاجیکستان، افغانستان و پاکستان در آن حضور داشتند.

نوروز 1392 ترکمنستان میزبان بود. در بیان اهمیت برگزاری این جشن بزرگ، باید بگویم که حکمت نوروز آنچنان قوی و سازگار با روح انسانی است که از محدوده مردمان فارسی زبان فراتر رفته و به جشنی فرا ملی در خاورزمینی تبدیل شده است. بویژه در کشورهای واقع در آسیای مرکزی و قفقاز که در دوران سیاه حاکمیت کمونیسم از برگزاری آن ممانعت می شد و مردم بصورت مخفیانه آنرا برگزار می کردند به یک نماد اعتقادی تبدیل شده است. حتی در دوران کمونیسم هم شاعران تاجیک در قالب برخی سروده ها یا مردم در فرهنگ شفاهی خود آنرا زنده نگه داشته اند . اکنون که کشورها مستقل شده اند و طومار حیات کمونیسم در هم پیچیده شده استقبال از نوروز هم به شکل مردمی و هم با امکانات دولتی به شکل گسترده ای برگزار می شود. در تاجیکستان نوروز رنگ و بوی ویژه دارد و از خجند تا بدخشان ، از کولاب تا دوشنبه هرکدام آئین های ویژه ای برگزار می کنند.

 پژوهشگاه زبان فارسی – تاجیکی وابسته به این سفارت نیز در راستای معرفی هرچه بیشتر جشن جهانی نوروز بعنوان حلقه اتصال و تقویت علقه های میان ملتهای فارسی زبان، تاکنون اقدام به انتشار سه جلد کتاب در ارتباط با نوزوز کرده و این کتب در اختیار علاقه مندان فارسی زبان قرار گرفته است. که در فرصتی دیگر آنها را معرفی می کنم .

در نوروز سال 91 در تاجیکستان حادثه مبارکی بوقوع پیوست و آن افتتاح خانه ایران همزمان با جشن جهانی نوروز 91 در شهر دوشنبه بود.همزمان با شرکت ریاست جمهوری اسلامی ایران در مراسم جشن جهانی نوروز91در تاجیکستان، خانه ایران در شهر دوشنبه افتتاح شد.

این مرکز مهم که با مساعدت بیدریغ رییس جمهور و با هدف ایجاد مرکزیتی جهت تجمع ایرانیان عزیز مقیم تاجیکستان در یکی از بهترین نقاط پایتخت تاجیکستان احداث شده است، با حضور آقای احمدی نژاد و جمع کثیری از هموطنان عزیزمان در فروردین ماه سالجاری افتتاح شد. این مجموعه دارای سالن های بزرگ نمایشگاهی، چایخانه و رستوران سنتی، رستوران مدرن ، کافی شاپ و نمازخانه است و انشاء ا... در فازهای بعدی آنالیز احداث سالن های ورزشی، کلینیک درمانی و کارگاههای آموزشی در نظر گرفته شده است.

افتتاح تلویزیون مشترک فارسی زبان در تاجیکستان در دستور کار است . درباره این تلویزیون، هزینه ها  و نحوه فعالیت آن توضیح دهید؟

طرح تأسیس شبکه تلویزیون مشترک کشورهای فارسی زبان به نام «شبکه نوروز» به ابتکاررئیس جمهوری اسلامی ایران و با توافق رؤسای جمهور کشورهای افغانستان و تاجیکستان شکل گرفته و پس از انجام مراحل مختلف تأمین تجهیزات، ساختمان و تولید و ... در حال حاضر با همت ویژه طرف ایرانی و مساعدت طرف های دیگر مراحل اجرایی پایانی خود را می گذراند. طبق توافق سه کشور مقر تلویزیون، شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان تعیین شده است.

البته برخی ناهماهنگی ها در زمینه راه اندازی این شبکه تلویزیونی وجود دارد. یکی از آنها توقع طرف افغانی است که درخواست کرده است، این تلویزیون علاوه بر زبان فارسی به زبان پشتو نیز برنامه داشته باشد. به نظر می رسد موانع پیش روی افتتاح این تلویزیون باید در سطح عالی و مذاکرات رؤسای جمهور سه کشور برداشته شود. در صورت رسیدن به توافق، از لحاظ سخت افزاری و حتی نرم افزاری این شبکه آماده افتتاح می باشد و ما آمادگی کامل برای راه اندازی آن به صورت آزمایشی و در مرحله بعد به صورت نهایی را داریم.

عمده هزینه های تجهیزات این شبکه با ایران است. و دو کشور دیگر نیز از نظر اختصاص مکان مناسب و دیگر موارد از قبیل اجازه ماهواره و... همکاری خواهند داشت.

هدف از راه اندازی این شبکه که در واقع متعلق به تمام فارسی زبانان جهان خواهد بود، حفظ و گسترش قرابت های فرهنگی میان فارسی زبانان است. بدون تردید در صورت عدم همکاری کشورهای فارسی زبان برای پاسداشت زبان فارسی، این زبان باستانی و غنی و هویت ایرانی ها و ایرانی تباران که حامل ارزشهای متعالی اسلامی و انسانی است در معرض تضعیف، انزوا و تهدید جدی قرار خواهد گرفت.

سفارت ایران در تاجیکستان در ایام نوروز برنامه ویژه ای در دستور کار دارد؟

سفارت جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان در نوروز هر سال، برنامه های متنوعی از جمله جشن تحویل سال با حضور جمع کثیری از اقشار مختلف ایرانیان مقیم تاجیکستان و نیز تعدادی از نخبگان و شخصیت های تاجیک در شهر دوشنبه برگزار می کند. در این مراسم، قرائت دعای تحویل سال، برنامه های هنری همچون اجرای موسیقی، شعبده بازی و ... ، سخنرانی سفیر و یا یک میهمان عالیقدر و نیز پذیرایی با غذای سنتی ایرانی از هزاران نفر میهمان حاضر در مراسم اجرا می شود. امسال نیز به امید خدا این برنامه را در خانه ایران خواهیم داشت البته در صورت اعزام گروه های هنری از کشورمان اجرای برنامه های هنری در ایام نوروز برای ایرانیان و تاجیکان در نظر گرفته خواهد شد.

آیا برنامه ای برای رفت و آمد سران دو کشور در ماه های آینده وجود دارد ؟

برای ماه های آینده سفرهای متعدد مقامات ایرانی به تاجیکستان و مقامات تاجیک به ایران پیش بینی شده است، که برنامه سفر جناب آقای احمدی نژاد به تاجیکستان از مهمترین آنها خواهد بود. سفر وزیر امور خارجه، وزیر دفاع، وزیر کشور و وزیر آموزش و پرورش و نیز چند تن از دیگر مقامات کشورمان به تاجیکستان نیز برای دو ـ سه ماه آینده در برنامه کاری این سفارت قرار دارد.

همچنین از تاجیکستان برخی مقامات عالی رتبه از جمله آقای همراه خان ظریفی وزیر امور خارجه تاجیکستان به ایران سفر می کنند.

شایعاتی درباره پایان زمان مأموریت شما منتشر شده است . درباره این شایعات و اینکه گفته می شود جنابعالی حاضر به بازگشت نیستید توضیح دهید؟

همانگونه که فرمودید شایعات است و شایعه را نباید وقعی نهاد. شما اکنون با بنده با عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران مصاحبه می کنید و من در راه آرمانهای اسلامی و ایرانی خود مشغول انجام وظیفه در تاجیکستان هستم.

متأسفانه مدتی است بازار ترویج شایعه در زمینه های مختلف کم و بیش داغ شده و البته این خلاف شأن و منزلت ایرانی های مسلمان و صاحب تمدن است.

اینجانب اهمیت چندانی برای حرف هایی که بعضاً توسط برخی افراد نا آگاه و یا مغرض درباره من مطرح می شود قائل نیستم و تا زمانی که رئیس جمهور محترم حضور من را در تاجیکستان مفید و مؤثر بداند، آماده خدمت به منافع ملی جمهوری اسلامی ایران و هدف بزرگی که در فعالیت های مرتبط با تاجیکستان دارم ـ یعنی تعمیق و گسترش روابط مردمی و دولتی کشورمان با تاجیکستان هم زبان، هم دین و هم خون ـ خواهم بود.

طبعاً هر آغازی پایانی دارد و هر مسئولیتی پایان ناپذیر است. روزی که رئیس جمهور کشورمان وظیفه اینجانب را در مسئولیت فعلی خاتمه یافته تلقی فرمایند، طبعاً در کشور خودم به تناسب شرایط، موقعیت و توانایی های خودم کار دیگری خواهم کرد. من امسال 50 ساله شدم و سی و دو سال سابقه کار دولتی دارم. ترجیح خودم این است که پس از اتمام مأموریت در تاجیکستان از خدمت دولتی بازنشسته شوم اما از خدمت برای کشورم و انقلاب اسلامی و مردم سرافراز ایران نه تنها هیچ وقت بازنشسته نمی شوم، بلکه از پای نمی نشینم. دو سوم از عمر پنجاه ساله ام را در راه عزت بخش خدمت به کشور و دین و مردم طی کرده ام، از مدیریت های مختلف فرهنگی و انتشاراتی تا نمایندگی مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی. البته در این مسیر بر خدای متعال توکل دارم، چرا که «هر چه آن خسرو کند شیرین بود». بسیاری از مسئولیت هایی که داشته ام بی آنکه خودم برنامه ریزی کنم پیش آمده است و با توکل به خدا پیش رفته ام که نتیجه های بسیار خوبی هم داشته است، چرا که «راهرو گر صد هنر دارد توکل بایدش».