اردبیل – خبرگزاری مهر: قدمهای بهار در حالی نوید تجدید حیات طبیعت را می دهد که امامزاده های استان اردبیل با تدارک برنامه های متنوع در صددند در طول تعطیلات نوروزی معنویت توام با آرامش را به زائران خود عیدی دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، 171 امامزاده و بقاع متبرکه به منظور استقبال از مهمانان نوروزی برنامه هایی را تدارک دیده اند تا مسافران این استان نه تنها از طبیعت بی بدیل آن سرخوش شوند، بلکه حال و هوای معنوی را نیز به سوغات ببرند.

علاوه بر این گستردگی این امامزاده ها در شهرستانهای مختلف موجب شده است مسافران با ادامه سفر خود به سایر شهرستانها در هر گوشه شاهد وجود غنیمت معنوی باشند که تزکیه روح و روان آنها را به انتظار نشسته است.

غبار روبی و بهسازی فضاهای امامزاده ها، تدارک برنامه های مفرح برای کودکان، ارائه مشاوره در امور خانواده، ارائه مشاوره در امور دینی و توزیع بسته های فرهنگی از جمله مهمترین بخشهای این برنامه ها است.

دل به "آرامش بهاری" بسپارید

برنامه های معنوی امامزاده های اردبیل همزمان با سراسر کشور در قالب طرح "آرامش بهاری" و با هدف ایجاد آرامش و آسایش زائران و مسافران نوروزی و غنی سازی معنوی سفر آنها اجرا می شود.

آموزش های قرآنی، مشاوره دینی، احکام و مسائل عقیدتی در قالب این طرح از 29 اسفند تا 15 فروردین در امامزاده های استان برگزار می شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل معتقد است تعیین ظرفیت اوقات فراغت، تقویت بنیه دینی و اعتقادی، هدایت جوانان به عرصه های دینی و معنوی و قرآنی، فضاسازی معنوی و نهادینه کردن ارزش های انقلاب به عنوان اهداف محوری این طرح مورد نظر است.

وحدت مشهوری نظری در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: طرح آرامش بهاری در 16 امامزاده شاخص استان به اجرا در خواهد آمد.

تمرین غنای روحی برای کودکان

از جمله بخشهای قابل توجه این طرح برپایی ایستگاههای نقاشی و خطاطی با عنوان "نقاشی بکش و جایزه بگیر" است.

مشهوری نظری در این خصوص اضافه کرد: خانواده هایی که به امامزاده ها مراجعت کرده و قصد زیارت و خواندن نماز و دعا دارند بخاطر اینکه کودکان آنها نیز بتوانند از فضای معنوی موجود استفاده کنند ایستگاههای نقاشی و خطاطی در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه با بچه ها باید با زبان خودشان صحبت کرد، افزود: در برنامه های طرح آرامش بهاری هدف این است که امامزاده ها برای کودکان نیز معرفی شوند و برای این منظور وقتی یک کودک وارد امامزاده می شود با زبان خود او باید دین و مسائل شرعی را به او تبلیغ کنیم و سئوالات متعددی طراحی کرده و در اختیار آنها قرار داده شود.

مشهوری نظری افزود: درایستگاه خطاطی نیز در مورد وقف و انفاق جملاتی نوشته می شود و کسانی که بهترین جمله و شعر را با خط زیبا بنویسد توسط عوامل اجرایی هدایایی دریافت می کنند.

وی با بیان اینکه افراد مراجعه کننده و خانواده هایی که نیاز به مشاوره داشته باشند می توانند از مشاوره های رایگان در این امامزاده ها برخوردار شوند، افزود: کارشناسان خانواده در جایگاههای مخصوصی مستقر می شوند و خانواده هایی که نیاز به مشاوره دارند می توانند به این کارشناسان مراجعه کرده و بصورت چهره به چهره جواب مسائل شرعی و اجتماعی خود را بگیرند.

"خیمه معرفت" پاسخ منطقی به سوالات شرعی

از نقاط عطف آمادگی امامزاده ها برای استقبال از زائران برپایی خیمه های معرفت در محوطه امامزاده ها است.

به گفته مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان در داخل این خیمه ها یک روحانی یا استاد دینی برجسته مستقر شده و تبلیغ چهره به چهره دینی و فرهنگی را بصورت علمی ارائه می دهد.

وی با تاکید به اینکه مسافران و زائرانی که مسائل شرعی دارند بطور مستقیم می توانند جواب خود را دریافت کنند، تصریح کرد: در این طرح نیز از اساتید و مبلغان بومی در کنار 10نفر از علما و فضلایی که از قم به استان وارد می شوند استفاده خواهد شد و ائمه جماعت امامزاده ها نیز در امامزاده ها حضور خواهند داشت.

مشهوری نظری معتقد است کسانی که در این خیمه ها مستقر می شوند باید بطور کامل و به تمام سنین پاسخگو باشند و جوانانی که مسئله شرعی دارند می تواند بدون هیچ دغدغه ای بنشیند و از اساتید که دوره های خاص به خاطر این مشاوره دیده اند جواب خود را دریافت کنند.

کرامت امامزاده ها، تشدید جذبه معنوی

علاوه بر موارد ذکر شده از جمله برنامه های معنوی تدارک دیده شده در امامزاده ها توجه ویژه به امامزاده های دارای کرامت است.

به طوری که در روستاهایی که امامزاده های آنها دارای کرامات بوده و فضای لازم برای جذب گردشگر و زائر دارند برنامه های مشابه برگزار می شود.

امامزاده حلیمه خاتون در آقاباقر و سید عبدالعزیز نیار جز امامزاده های شاخص استان در این حوزه محسوب می شوند.

زائران بسته های فرهنگی دریافت می کنند

توزیع 10هزار تقویم دیواری در امامزاده های شهرستان مشگین شهر، چاپ وتوزیع پنج هزار بروشور جهت معرفی و تبلیغ امامزاده ها، چاپ وتوزیع هزار عدد هفت سین قرآنی در امامزاده سید احمد و محمد (ع) دهستان آلنی از جمله بسته های فرهنگی است که زائران دریافت خواهند کرد.

مشهوری نظری به نصب 10 تابلوی بزرگ راهنمایی در جاده های اصلی برای شناساندن و معرفی امامزاده های سید سلیمان (ع) شهر فخر آباد، سید عمادالدین (ع) روستای رحیم بیگلو (شهر رضی) و سید جعفر (ع) روستای انار خبر داد.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان افزود: نصب پلاکارد های خوش آمد گویی به مسافران نوروزی و نظافت محوطه، حیاط مساجد و امامزاده ها و همچنین پذیرایی از زائران و شرکت کنندگان در مراسم تحویل سال نو از جمله برنامه هایی است که با همت اهالی و هئیت امنای مساجد برگزار خواهد شد.

سال نو را در امامزاده ها تحویل کنید

مشهوری نظری  با بیان اینکه غبار روبی و آماده سازی اماکن متبرکه مذکور جهت استفاده زائران از دیگر برنامه هایی است که در آستانه تحویل سال برگزار می شود، عنوان کرد: برگزاری مراسم تحویل سال نو در امامزادگان شاخص استان از جمله برنامه هایی است که برای هموطنان فضای معنوی را به ارمغان می آورد.

وی افزود: با اجرای موفق این طرح می توان زمینه معرفی امامزاده ها به قشر فرهیخته جوان و حتی مسافران را فراهم کرد.

امامزاده ها ماندگاری مسافران را افزایش می دهند

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان معتقد است چنانچه با کمک مردم و مسئولان، امامزاده های موجود در استان با ارایه خدمات مناسب بتوانند آرامش و آسایش زائران را فراهم کنند بی شک زمان ماندگاری مسافران در منطقه افزایش می یابد.

لازم به ذکر است امامزاده و بقاع متبرکه از جمله ظرفیتهای پنهان گردشگری است که در صورت توجه ویژه به آن می تواند به مناسب ترین ابزار گردشگری مذهبی تبدیل شده و با تبیین دینی علاوه بر نشاط روحی، زمینه غنای معنوی را نیز فراهم کند.