به گزارش خبرنگار مهر، قایقرانی یکی از فدراسیونهایی بود که سال 91 را در بطن حاشیه سپری کرد. مشکلات یکی از بزرگترین فدراسیون ایران با برکناری احمد دنیامالی، رئیس وقت فدراسیون آغاز و تا همین امروز هم دنبالهدار است. مسائل عجیبی در قایقرانی ایران رخ داد که در مجموع باعث شد آغاز فوق العاده این فدراسیون بسیار تلخ به اتمام برسد.
* آغاز طوفانی فدراسیون قایقرانی با کسب دو سهمیه المپیک لندن
فدراسیون قایقرانی سال 91 را طوفانی آغاز کرد. اوایل اردیبهشتماه بود که محسن شادی، دارنده مدال طلای بازیهای آسیایی گوانگجو با کسب مدال نقره مسابقات قهرمانی آسیا که به میزبانی کره جنوبی برگزار شده بود، سومین سهمیه المپیک 2012 ایران را در قایقرانی به دست آورد. در ادامه همان مسابقات اتفاقی نادر در تاریخ قایقرانی ایران رخ داد و سولماز عباسی شگفتی دیگری را رقم زد و با کسب مدال برنز رقابتهای قهرمانی آسیا، چهارمین سهمیه المپیک 2012 لندن را برای کشورمان به دست آورد. پیش از آن دو سهمیه در آبهای آرام توسط احمدرضا طالبیان و آرزو معتمدی که البته هیچگاه رنگ المپیک را ندید به دست آمده بود.
* سهمیهای که هیچگاه المپیک را ندید
اواسط اردیبهشت ماه بود که علیرضا سهرابیان، نائب رئیس وقت فدراسیون قایقرنی خبر از کسب پنجمین سهمیه ایران در رشته بادبانی داد. او اعلام کرد که با تلاشها و رایزنیهای احمد دنیامالی، رئیس وقت فدراسیون، "احمدی" با سهمیه وایلد کارت(سهمیه اعطایی) مجوز حضور در بازیهای لندن 2012 را اخذ کرده است؛ سهمیهای که هیچ گاه مجوز حضور در المپیک را پیدا نکرد.
* برکناریای که منجر به بزرگترین چالش ورزش شد
آخرین روز دومین ماه سال 91 اتفاق عجیبی در ورزش کشوررخ داد. رویدادی که ورزش را با چالشی بزرگ رو به رو کرد. احمد دنیامالی با کسب پنج سهمیه به یکباره با دستور محمد عباسی، وزیر ورزش برکنار شد وجای خود را به سید محمد شروین اسبقیان داد تا حواشی قایقرانی و البته حواشی کل ورزش آغاز شود. مسئولان ارشد ورزش کشور که فدراسیون قایقرانی را یکی از موفقترین فدراسیونهای ایران می دانستند، هیچگاه دلیل برکناری رئیس موفق آن را اعلام نکردند اما همین برکناری بود که سرآغاز تعلیقهای رشتههای مختلف ورزشی و سرازیر شدن نامههای مراجع بین المللی را موجب شد.
* نتایج ضعیف قایقرانان در المپیک
به دلیل مسئله تعلیق حتی حضور قایقرانان ایران در بازیهای المپیک هم با مشکل مواجه وسهمیه اعطایی ایران از دست رفت. پاروزنان ایران شامل محسن شادی و سولماز عباسی در روئینگ، احمدرضا طالبیان و آرزو حکیمی در آبهای آرام مجوز حضور در بازیهای المپیک را به دست آوردند و در آن رقابتها نتایج بدی کسب کردند. البته تعلیق گریبان گیر رشتههای دیگر فدراسیون قایقرانی از جمله کاناپولو و داوران آبهای آرام نیز شد و آنها نتوانست در رویدادهای مختلف شرکت کنند.
* نامههای تعلیق به ایران روانه شدند
در سال 91 چند نامه تعلیق از سه فدراسیون جهانی پاروزنی، قایقرانی و بادبانی به ایران رسید. هر سه فدراسیون جهانی مذکور دنیامالی را به رسمیت میشناختند و تغییرات به وجود آمده در راس فدراسیون ایران را قبول نداشتند. در مقاطعی از سال 91 هفتهای یک نامه مبنی بر تعلیق قایقرانی در رسانهها منتشر میشد.
* قهر شادی، ناراحت
پس از برکناری احمد دنیامالی از سمتش و پیش از آغاز بازیهای المپیک 2012 محسن شادی قهر و اعلام کرد که در لندن حضور پیدا نمی کند. البته او در لندن حضور یافت و نتایج بدی هم به دست آورد اما قهرمان بازیهای آسیایی گوانگژو اواخر بهمن ماه بود که به دلیل نبود مربی خارجی و عدم اعزام به اردوهای برون مرزی بار دیگر و این بار به طور رسمی قهر و به خانه بازگشت و مشغول باغبانی شد. البته در رشته آبهای آرام نیز شرایط خوبی حاکم نبود و تعدادی از قایقرانان به دلیل مشکلات مالی تهدید به اعتصاب کردند.
* تغییر متوالی دبیر
تغییر متوالی دبیر فدراسیون هم یکی دیگر از معضلات فدراسیون قایقرانی بود. حضور 3 دبیر طی 8 ماه دقیقا برابر با تعداد دبیرهای ریاست قبلی فدراسیون طی 8 سال حضور در راس این رشته ورزشی بود.
* اسبقیان تنها 48 ساعت به رسمیت شناخته شد
هیچ کدام یک از سایتهای رسمی فدراسیونهای جهانی پاروزنی، قایقرانی و بادبانی اسبقیان، رئیس جدید فدراسیون ایران را بیشتر از 48 ساعت به رسمیت نشناختند. البته طی نامهنگداریهای فدراسیونهای جهانی هم هیچگاه اسبقیان به رسمیت شناخته نشد و همواره در نامههای تعلیق ذکر میشد که همچنان احمد دنیامالی رئیس فدراسیون این رشته ورزشی در ایران است.
* گله شدید اسبقیان از شرایط فدراسیونش
در شرایطی که همواره مسئولان ورزش کشور و فدراسیون قایقرانی از عدم وجود مشکل و آرام بودن همه چیز در قایقرانی سخن میگفتد، اسبقیان در نشست هم اندیشی کمیته ملی المپیک به شدت از اوضاع فدراسیون خود ابراز گله و البته نگرانی کرد. مشکلاتی که به نظر نمیرسد به این زودها تمام شود اما هنوز همه چیز آرام است!
در همین راستا سید محمد شروین اسبقیان در خصوص سال 91 به خبرنگار مهر گفت: سال 91 سال خوبی همراه با موفقیت و اقتدار برای کل ورزش کشور بود. در فدراسیون قایقرانی هم تمام برنامههای ما اجرا شد. البته برنامههای آخر سال 91 ما برای حضور پرقدرت در کاپهای یک تا سه جهان، قهرمانی آسیا و جهان و همچنین سهمیه المپیک جوانان بود که به خوبی پیگیری شد.
وی ادامه داد: در کار همیشه سختی وجود دارد و کار فدراسیونها هم سنگینی خاص خود را دارد. البته با توجه به اینکه فدراسیون قایقرانی ایران شامل سه فدراسیون است، جمعیت زیادی در آن حضور دارند و اداره کردن آن نیز همت مضاعفی میخواهد.
رئیس فدراسیون قایقرانی تاکید کرد: بهترین لحظه سال 91 برای ما حضور قایقران در المپیک 2012 لندن بود ضمن اینکه خاطره بد ورزشی ای هم از این سوال نداریم.