امیر عبدالحسینی مدیر امور تجسمی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و مدیر امور موزههای این سازمان در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد عملکرد یکساله مدیریتش گفت: بهنظرم در اين مدت كوتاه روند كارها بد نبود است. در هر حال بهطور متوسط هفتهاي يك رويداد در يكي از مراكز و زيرمجموعهها برنامهريزي، ساماندهي و اجرا شده است.
وی افزود: موزه هنرهاي ديني امام علي(ع)، عكسخانه شهر، نگارخانه لاله، باغ موزه هنر ايراني، خانه كاريكاتور و مطب موزه دكتر سندوزي ميزبان رويدادها و برنامههاي متعدد هنرهاي تجسمي در مباحث آموزشي، برگزاري نمايشگاه، طراحي فعاليتهای تجسمی و مشاركت با انجمنها و گروههای هنری بودهاند و رويدادهايي يا بهطور مستقل و يا در شكل مشاركتي اجرا شده است.
این مدیر فرهنگی بیان کرد: از سوي ديگر نيز تمركز بر اصول بنيادين و ساختاري و تدوين و تصويب آييننامهها و اساسنامههاي اجرايي در دستور كار قرار گرفت و مباحثي نيز در اين حوزه ساماندهي شد.
عبدالحسینی در مورد فعالیتهای هنری خاص که در این یکسال برگزار شده است، توضیح داد: نمايشگاهي از مجموعههاي ارزشمند عكاسي مانند مجموعه از دوربينهاي لايكا، تمركز بر فروش آثار و اقتصاد هنر، مشاركت با انجمنهايي نظير انجمن مفاخر معماران ايران، انجمن طراحان گرافيك ايران، انجمن مجموعهداران، كانون عكاسان و...، مشاركت در برگزاري جشنواره هنرهاي تجسمي فجر، ساماندهي وركشاپ خلق آثار و فروش آثار به نفع كودكان زلزلهزده آذربايجان، مشاركت در برپايي جشنوارههاي كوثر، تسنيم، غدير و...، طراحي و برگزاري برنامههاي نشستهاي تخصصي هنرمندان به بهانههاي متعدد، فروش آثار در گالري لاله، ساماندهي امور آموزش هنرهاي تجسمي در فرهنگسراها، تدوين آييننامه امانتسپاري آثار، اساسنامه تأسيس، تجهيز، راهاندازي و انحلال نگارخانهها، امانتسپاري آثار با موزههايي نظير موزه هنرهاي معاصر تهران، موزه هنرهاي معاصر اهواز و...، پالايش و طبقهبندي گنجينهها برگزاري نمايشگاه پوسترهاي حوزهاي انجمن طراحان گرافيك و... بخشي از مواردي بوده كه طي اين مدت به انجام رسيده است.
وی که دبیری جایزه جهانی بیداری را نیز برعهده داشت در مورد برنامههایی که خود آنها را در سال 91 اجرا کرده است، گفت: ضمن آنكه بنده قبل از ورود به سازمان در چند ماهه ابتدايي نيز دبيري رويدادهايي از جمله جايزه جهاني بيداري، جشنواره پوستر زيارت و ارادت و سومين دوسالانه پوستر طلوع را نيز عهدهدار بودهام كه سوابق كمي و كيفي آنها از روي كتابهاي منتشره قابل ارزيابي و بررسي است.
سال 91 سال هنرهای تجسمی بود
مدیر امور تجسمی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران سال 91 را سال هنرهای تجسمی برای خود نامید و ادامه داد: به تعبيري ميتوان گفت امسال براي من سال هنرهاي تجسمي بوده است. اما از آنجا كه بيشتر درگيرودار امور اجرايي بودهام سال 91 تنها سالي است كه نتوانستهام مقالهاي را در يكي از گرايشهاي هنرهاي تجسمي منتشر كنم و در حوزه پژوهش هنر كمكار بودهام.
وی اهداف محقق نشدهای را که در سال 91 داشته است اینگونه بیان کرد: راستش را بخواهيد فكر ميكردم كه طي اين سال خيلي از كارها و امور را بتوانم ساماندهي كنم. در هر حال من تجربه كار در حوزه هنري، مركز هنرهاي تجسمي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و بخش خصوصي را داشتهام و از سوي ديگر نيز دبيري رويدادهاي متعدد هنرهاي تجسمي در عرصه ملي و بينالملل را عهدهدار بودهام. علاوه برآن تجاربي نيز در حوزه آموزش و پژوهش در كارنامهام بوده است. بر اين اساس تصورم بر اين بود كه با ورودم به سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران بتوانم فعاليتهاي گستردهاي را به سود انجمنهاي تخصصي و هنرمندان عرصه تجسمي ساماندهي كنم. اما چه كنم كه به قدر تواناييهايم موفق نبودهام و درگيرودار پارهاي از مسائل اداري و كارمندي قرار گرفتم.
این مدیر هنری تاکید کرد: بابت دهها كاري كه طي اين مدت انجام دادهام به خود ميبالم كه گوشهاي از وظايفم را به انجام رساندهام و به خاطر صدها كاري كه نتوانستم انجام بدهم عذر خواهم. اميدوارم كه هنرمندان، صاحبنظران و مديران بالادستي حمايت كنند تا در مقابل هنرمندان و فرهيختگان روسياه نباشم. اگر اهداف محقق نشدهام را فهرست كنم به گمانم باعث دلسردي و افسردگي و نوميدي خودم خواهم شد.
عبدالحسینی در مورد نیل به شعار سال 91 در مدیریت مراکز زیر نظرش گفت: نميدانم منظورتان از توليد ملي در عرصه فرهنگ و هنر چيست. به هر حال تمامي اموري كه در پاسخ به سوالهاي قبلي فهرست شد بخشي از فعاليتهاي عرصه هنرهاي تجسمي در عرصه ملي است. اگر منظورتان از توليد طراحي و برنامهريزي رويدادهاست كه بهنظرم همسو با اين شعار كارهايي صورت گرفته است و اگر منظور تأمين بودجه و خلق و خريد و ارائه آثار بوده است كه متأسفانه كاري صورت نگرفته است. بهگمانم شايد همين رويدادها و فعاليتهايي كه ذكر شد در سطح گسترده و با نگاه بسترسازي و فرهنگسازي اجتماعي بخشي از رويكردهاي ملي را نيز بهدنبال داشته باشد.