سرتیپ دوم پاسدار عبدالرضا آزادی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: راهیان نور در حقیقت ظرفیتی برای انتقال آثار و ارزشهای دفاع مقدس به نسل جوان کشور و ترویج فرهنگ جهاد و شهادت و روحیه خودباوری و خوداتکائی است که ملت و رزمندگان در دوران دفاع مقدس داشتند.
وی افزود: اگر این عملیات بزرگ فرهنگی به خوبی اجرا شود قطعا می تواند این آثار را به جامعه منتقل کند. ویژگی بارز اردوهای راهیان نور امسال در حقیقت متاثر از فرمایشات و رهنمودهای مقام معظم رهبری در خصوص سبک زندگی است که امسال ایشان چند نوبت در این مورد صحبت و پافشاری و این موضوع را تبیین کردند.
آزادی اضافه کرد: این اردوها می تواند با الهام از سیره و زندگی شهدا و فضای دوران دفاع مقدس نوعی از سبک زندگی را به مردم ما معرفی کند که سرشار از سادگی، صرفه جویی، خوداتکایی و چشم نداشتن به بیگانه است.
معاون فرهنگي سازمان بسيج مستضعفين اظهار کرد: برای انتقال فرهنگ ایثار و شهادت ما باید از ابزارها، روشها و ظرفیتهای هنری استفاده کنیم. در واقع هنر این ظرفیت را دارد و اگر بتوانیم از ظرفیتهای هنری مثل نوشتن کتاب و رمان، ساخت فیلم و برنامه های مستند و... خوب استفاده کنیم قطعا بخشی از آثار و ارزشهای دفاع مقدس منتقل می شود. اما اردوهای راهیان نور یک نوع هنر تجسمی به شمار می رود که در واقع خود این خاک جذبه دارد چون خون پاک شهدا بر آن ریخته شده است. آثار و نمادهایی که در مناطق عملیاتی هستند بسیار جذابیت دارد که در واقع بیننده به صورت ملموس و مشهود می رود و می بیند و اثربخشی بسیار زیاد و بالایی دارد.