حسن خدابنده لو در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اسکان هفت هزار و 651 نفر مسافر نوروزی در پایگاه های جمعیت هلال احمر کردستان در سطح جاده های استان در ایام تعطیلات اظهار داشت: در طرح امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان کردستان امسال 18 پایگاه ثابت و سیار فعال بودند.
وی افزود: از مجموع این 18 پایگاه، 13 پایگاه به صورت ثابت در محورهای مواصلاتی و پرتردد استان فعال بودند و پنج پایگاه سیار که یکی از آنها ویژه بانوان بوده و تمامی اعضای این اکیپ را امدادگران خواهر تشکیل می دادند در سطح جاده های پر تردد به مسافران و مهمانان نوروزی خدمت رسانی کردند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان ادامه داد: طرح امداد و نجات جمعیت هلال احمر یک طرح ملی بود و از 24 اسفند ماه سال گذشته تا 17 فروردین ماه سال جاری اجرا شد و در طول این ایام خدمات متعددی را به مسافران نوروزی ارائه داده است و خوشبختانه بر اساس ارزیابی های صورت گرفته مردم از خدمات ارائه شده رضایت کامل داشتند.
خدابنده لو یادآور شد: در این طرح امسال 80 خودرو اعم از آمبولانس، خودروهای امدادی و غیر امدادی، ست نجات و موتور سیکلت امدادی آماده ارائه خدمات بودند و بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی شهرستان های مختلف استان نیز از تمامی این امکانات به خوبی استفاده شده است.
وی بیان کرد: از ابتدای آغاز این طرح تا پایان آن در مجموع 70 حادثه جاده ای به مرکز امداد و نجات هلال احمر استان کردستان اعلام شد که بلافاصله نیروهای امداد و نجات در صحنه حادثه حضور یافته و اقدام به رهاسازی و نجات مصدومان کرده اند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان گفت: در این حادثه ها 218 مصدوم پس از رهاسازی و انجام عملیات نجات به صورت سرپایی مداوا و یا پس از انجام کمک های اولیه به مراکز درمانی شهرستان های سطح استنان کردستان انتقال داده شدند.
خدابنده لو افزود: همچنین در طول اجرای این طرح به مدت یک هفته امداد هوایی جمعیت هلال احمر استان کردستان آماده خدمات رسانی به حوادث احتمالی نقاط دور افتاده بود و با استقرار یک فروند بالگرد برای مناطقی که امکان انجام عملیات زمینی وجود نداشت، آمادگی لازم برای امدادرسانی فراهم شده بود.
وی اظهار داشت: در مجموع در طول اجرای طرح نوروزی امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان کردستان سه هزار و 400 نفر روز فعالیت توسط امدادگران و داوطلبان عضو این جمعیت صورت گرفته است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان در بخش دیگری از سخنان خود به اهداف این طرح اشاره کرد و ادامه داد: افزایش آمادگی توان امداد و نجات به در راه ماندگان و آسیب دیدگان احتمالی، ایجاد اطمینان خاطر مسافرین و معرفی هر چه بهتر خدمات بشر دوستانه و نمایش توان بالای خدمات امداد و نجات از مهترین این اهداف است.
خدابنده لو یادآور شد: افزایش توان امدادی عوامل امداد و نجات، پاسخگویی سریع به حوادث جاده ای در رستای کاهش تلفات، آیجاد آرامش و اطمینان خاطر برای میافران نوروزی، اسکان آسیب دیدگان، ارائه خدمات درمانی در پست های منتخب توسط پزشک و پرستار و ارائه آموزش های امدادی به مسافران از دیگر اهداف طرح امداد و نجات توسط جمعیت هلال احمر است.
وی به خدمات ارائه شده توسط نیروهای امدادی در هنگام حوادث نیز اشاره کرد و بیان کرد: جستجو و رهاسازی، نجات و کمک های اولیه درمانی، همکاری در انتقال و جابجایی مصدومان حوادث و سوانح، هماهنگی و مشارکت با مرکز فوریت های پزشکی و پلیس راه و ارائه خدمات اضطراری مانند اسکان و تغذیه به در راه ماندگان از مهمترین این خدمات است.