یحیی آل‌اسحاق کاندیدای حزب موتلفه و جبهه پیروان خط امام و رهبری، سینما را دست راست دولت در بیان اهداف سیاسی و اجتماعی می‌داند و تاکید می‌کند وزیر ارشاد باید فردی فرهنگی و آشنا به مسایل دینی باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، یحیی آل‌اسحاق رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران که هم‌اکنون به عنوان نامزد حزب موتلفه و جبهه پیروان خط امام و رهبری در انتخابات یازدهمین دوره ریاست‌جمهوری اعلام کاندیداتوری کرده است با حضور در خبرگزاری مهر مواضع سیاسی، اجتماعی و فرهنگی خود را مطرح کرد.

این کاندیدای ریاست جمهوری دیدگاه خود درباره حوزه فرهنگ و هنر و به‌ویژه سینما و راهکارهای مناسب برای پیشرفت این عرصه به خبرنگار مهر گفت: شعار حزب موتلفه "اخلاق، اقتصاد و مردم" است و همانگونه که ملاحظه می‌کنید بحث اخلاق از مهم‌ترین اهداف این حزب است و آن را به عنوان نخستین مولفه در شعارش مدنظر قرار داده است.

وزیر بازرگانی در دولت هاشمی رفسنجانی افزود: به اعتقاد من بخش عمده‌ای از فرهنگ در گزینه اخلاق جای می‌گیرد و در سایه فرهنگ و اخلاق است که چگونگی رفتار و عادات مردم، چگونگی ارزش‌گذاری‌ها، نظام خانواده، نظام آموزشی، نظام هنری، نظام ورزشی و ... معنا پیدا می‌کند و این موارد برای کشوری که می‌خواهد در مسیر رشد و توسعه قرار گیرد از ارکان اولیه و بنیادین محسوب می‌شود.

آل‌اسحاق در پاسخ به این نکته که او بیشتر به عنوان چهره اقتصادی شناخته شده و حال که نامزدی خود را برای ریاست‌جمهوری اعلام کرده است چه برنامه‌هایی برای عرصه فرهنگ و چه گزینه‌هایی را برای وزیر فرهنگ در نظر دارد؟ گفت: صداقت و ایجاد تعهد از مبانی اصول فرهنگ و هنر است. در همین راستا معتقدم که مردم سرزمین ما از فرهنگ ایرانی و اسلامی غنی برخوردار هستند و این ساختار فرهنگی به مراتب کامل‌تر از بقیه فرهنگ‌هاست منتها آنچه مهم است چگونگی عملیاتی کردن این ارزش‌ها در فرایند زندگی روزمره مردم است. من این مهم را از وظایف دولت می‌دانم.

وی درباره چگونگی محقق شدن اصول اخلاقی در ساختار فرهنگ و هنر کشور گفت: دستیابی به این هدف مهم با برقراری ارتباط با افراد فرهنگی هم در حوزه‌های دینی، اخلاقی و هم استفاده از ظرفیت صاحب‌نظران در حوزه‌های علمی، دانشگاهی و به‌ویژه نخبگان روانشناس و جامعه‌شناس محقق می‌شود. این برنامه‌ها باید در جهت فرهنگسازی درست در کلیت جامعه و به منظور رفع ناهنجاری‌ها در همه ارکان اجتماعی و فرهنگی اجرایی شود.     

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به نقش موثر رشته‌های مختلف هنری در طرح و بیان راهکارهای رفع ناهنجاری‌های اجتماعی گفت: یکی از مشکلاتی که نسل امروز با آن مواجه است وجود ناهنجاری‌های اجتماعی است که به معنای واقعی در مسایلی چون اعتیاد، طلاق، به‌هم ریختگی نظام خانواده و ... می‌توان دید. حال اگر در این دوره از انتخابات، منتخب مردم باشم بخش‌های مختلف فرهنگی و هنری که می‌توانند در رفع ناهنجاری‌های اجتماعی موثر باشند در اولویت‌های دولت خواهند بود.

آل‌اسحاق افزود: رسیدن به نتایج مطلوب در این زمینه احتیاج به تدبیر در چگونگی برقراری ارتباط با دنیا، شناخت ظرفیت‌های رسانه و از همه مهم‌تر درک قابلیت‌های فرهنگ و هنر دارد و باید دولت آتی به این مسایل مهم توجه داشته باشد.

رئیس اتاق بازرگانی در پاسخ به این پرسش که وزارت ارشاد تنها وزارتخانه‌ای است که در ساختار کابینه اهداف فرهنگی را پیگیری می‌کند آیا به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری تمهدیدی برای مدیریت این وزارتخانه اندیشیده‌اید؟ گفت: قطعا باید افرادی انتخاب شوند که پیوند خوبی بین حوزه‌های اخلاقی و دینی و حوزه‌های اجتماعی، علمی و هنری برقرار کنند. فردی باید در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئول شود که علاوه بر داشتن دغدغه‌هایی در زمینه دین و ارزش‌های اسلام و انقلاب، از سوی دیگر به مسایل فرهنگی اشراف کامل داشته باشد و با شناخت کافی از حوزه فرهنگ و هنر پیش رود تا بتواند هم هنرمندان را اداره کند و هم در حوزه‌های علمی، اجتماعی و روانشناسی کاردان باشد بنابراین باید چهره‌‌ای وزیر فرهنگ باشد که از دانشِ هنری، دینی و دانشگاهی برخوردار باشد.

آل‌اسحاق کاندیدای حزب موتلفه و جبهه پیروان خط امام و رهبری در پاسخ به این که جایگاه سینما به عنوان هنر مخاطب‌پسند در برنامه‌های فرهنگی‌اش کجاست؟ توضیح داد: سینما جایگاه ویژه‌ای در تربیت جامعه دارد و می‌تواند دست راست دولت در بیان اهداف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی با ساخت فیلم‌های متنوع باشد.

وی در پایان عنوان کرد: موضع‌گیری در زمینه‌های مختلف اعم از آموزش‌های نرم افرازی و سخت افزاری و مسایل مختلف از طریق هنر سینما قابل طرح است بنابراین این حوزه هنرمند حرفه‌ای و معتقد به آرمان‌های اسلام، انقلاب و ایران را می‌طلبد. نیاز داریم که سینمای ایران با رعایت این دو اصل واقعیت‌های زمان را ببیند و مطرح کند.