به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، "جان کری" با اعلام اینکه کشورهای 1+5 به مذاکره با ایران ادامه خواهند داد تاکید کرد که این روند برای همیشه نمی تواند ادامه داشته باشد.
وزیر خارجه آمریکا در ادامه گفت : این یک روند بی پایان نیست . به رغم آنکه ایران در ماه ژوئن شاهد انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود اما "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا متعهد به ادامه روند دیپلماتیک است.
کری در ادامه افزود : دیپلماسی یک امر همراه با درد است و این امر (کار) برای افراد صبور است.
علاوه بر کری برخی دیگر از مقامات کشورهای 1+5 نیز در خصوص مذاکرات آلماتی 2 که در روزهای جمعه و شنبه (16 و 17 فروردین) در قزاقستان برگزار شد موضع گیری کردند.
موضع انگلیس
ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا، در بیانیهای که بعد از دور دوم مذاکرات هستهای در آلماتی منتشر کرد، مدعی شد: انگلیس در حالی به قزاقستان رفت که آماده بود همراه با شرکای سیاسیاش با خوشظنی با ایران مذاکره کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، هیگ در بیانیه خود آورده است: مذاکراتی طولانی درباره برخی مسائل صورت گرفت ولی هنوز شکاف بزرگی بین طرفین مذاکرات وجود دارد. موضع فعلی ایران خیلی از آنچه برای دستیابی به یک راهحل دیپلماتیک است، فاصله دارد.
وزیر خارجه بریتانیا در این بیانیه گفته است: ما ایران را زیرنظر داریم تا با دقت ببینیم که آیا میخواهد به جهت گیری فعلی اش ادامه داده و با فشار فزاینده و انزوا از جامعه بینالمللی روبهرو شود، یا به مذاکرات واقعی رو بیاورد.
نگاه واشنگتن به مذاکرات آلماتی
به گزارش خبرگزاری فرانسه، یک مقام ارشد آمریکایی نیز به شرط ذکرنشدن نامش به خبرنگاران مدعی شد: میتوان گفت که ایران میخواهد گامهای خیلی کوچکی برای حل موضوع هستهای خود بردارد در حالی که در مقابل توقع نتایج خیلی بزرگی دارد.
این مقام آمریکایی مدعی شد، ایرانیها پیشنهادهای حداقلی میدهند ولی توقع اقدام متقابل خیلی بزرگ و کاملا بیتناسب دارند.
موضع روسیه
نماینده روسیه در دور دوم مذاکرات آلماتی نیز گفته است که هرچند این مذاکرات نتیجه روشنی در بر نداشته، اما قطعا یک گام به پیش بوده است.
به گزارش ریانووستی، معاون وزیر خارجه روسیه، سرگئی ریابکوف، پس از این مذاکرات دو روزه به خبرنگاران گفت که این مذاکرات، تفصیلی و با جزئیات بوده است اما در عین حال طرفین مذاکرات نتوانستند به زمینه مشترکی برسند.
ریابکوف در عین حال تاکید کرده است که روسیه مخالف تحریمهای یکجانبه غرب علیه ایران است. او گفته است اگر ایران بپذیرد که برنامه هستهایاش تحت نظارت کامل بازرسان سازمان ملل قرار بگیرد، آنوقت باید همه تحریمها علیه آن رفع شود.