قائم مقام وزير صنعت، معدن و تجارت کشورمان در دیدار وزیر بازرگانی، صنعت، پست و گردشگری بروندی از افزایش روابط صنعتی و تجاری دو کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدمسعود موحدی در ديدار با وزير بازرگاني، صنعت، پست و گردشگري جمهوري بروندي گفت: در دولت ايران توجه خاصي با ارتباط با كشورها به خصوص كشورهاي آفريقايي هست و در حال حاضر هم با كشورهاي كمتر توسعه يافته روابط گرم و خوبي داريم.

قائم مقام وزير صنعت، معدن و تجارت در اين ديدار با اشاره به ادغام دو وزارتخانه صنايع و معادن و بازرگاني آن را مايه همكاري هاي بيشتر بين المللي برشمرد و تاكيد كرد: نگاهي كه در ارتباطات صنعتي، معدني و تجاري با كشورها ديگر داريم نگاه كاملا دوستانه و همكاري و با تاكيد بر روابط برد - برد است به گونه اي كه طرفين هر دو منفعت ببرند.

موحدي اضافه كرد: ما به شدت نسبت به روابط سوداگرانه اي كه بعضا بين كشورهاي فقير و غني و شمال و جنوب وجود دارد نگران و منتقديم و خودمان نيز از چنين رفتارهايي به شدت دوري مي كنيم و هميشه سعي داريم كه منافع طرفين كاملا لحاظ شود.

وي افزود: طي سال هاي گذشته تلاش هاي فراوان براي توسعه روابط با كشورهاي آفريقايي داشتيم اما به نظر مي آيد نتوانستيم با بروندي روابط فعالي برقرار كنيم. موحدی همچنين با اشاره به چند مورد محدود از توانايي ها كشورمان در زمينه توليد سيمان، مس و استخراج سنگ هاي تزييني توانايي هاي صنعتي و معدني كشورمان را باعث ايجاد همكاري هاي دو جانبه برشمرد و افزود: ما جزو 10 كشور برتر دنيا و در زمينه صنايع معدني و توليد فولاد جزو بيست كشور اول دنياييم ودر زمنيه توليد شمش روي و سرب جزو كشورهاي برتر دنيا و كشور اول منطقه قرار داريم.

این مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت توضيح داد: بروندي منابع غني دارد و حوزه معدن و اكتشاف برايش اهميت دارد وگرنه كشور ما در حوزه هاي صنعتي توانايي هاي زيادي داريم مثلا حوزه خودرو ما در سال 2010 رتبه سيزدهم توليد خودرو را در اختيار داشتيم و امسال هم رتبه هجدهم را از آن خود كرده ايم.

به گفته قائم مقام وزير صنعت، معدن و تجارت كشورمان همچنين در زمينه صدور تكنولوژي، محصولات صنعتي و خدمات فني و مهندسي به كشورهاي مختلفي به موفقيت هاي خوبي رسيده و سازمان زمين شناسي در موضوعات مختلف از جمله اكتشافات معدني در جهان شهرت دارد و پايگاه داده هاي معدني در بسياري كشورها ايجاد كرده است و در انجمن هاي تخصصي انجمني شناخته شده است.

وي با اشاره به تحريم هاي ناجوانمردانه كشورهاي غربي و آمريكا بر عليه كشورمان بيان داشت: با وجود مقررات ظالمانه و تحريم صادرات كشورمان از سوي اين كشورها، رشد زيادي در صادرات بدون نفت داشتيم در سال گذشته تنها صادرات صنعتي ما 31 درصد و صادرات معدني حدود 20 درصد رشد داشته است.

موحدي با اشاره به مبادلات تجاري و صنعتي كمتر از نيم ميليون دلاري كشورمان اين سطح روابط اقتصادي را قانع كننده ندانست و اضافه كرد: كشور ايران آماده همكاري و ارائه خدمات به بروندي در زمينه معدن و اكتشاف، خدمات فني و مهندسي و دارو و تكنولوژي داروسازي، تجهيزات پزشكي، صنايع غذايي، صنايع تبديلي كشاورزي و غذايي، مخابرات، خودروسازي، صنايع پتروشيمي و همكاري هاي سدسازي؛ شهرسازي و غیره است.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت بر آشنايي بخش هاي خصوصي و اتاق هاي بازرگاني دو كشور و شناخت متقابل طرفين و دستگاه هاي اقتصادي از هم تاكيد كرد و زمينه توريسم و گردشگري را بسيار جذاب براي هر دو كشور اعلام كرد.

همچنین در اين ديدار همچنين خانم ويكتوره نديک اومانا وزير بازرگاني صنعت، پست و گردشگري جمهوري بروندي نيز از علاقمندي كشور متبوع خود براي استفاده از تجربيات صنعتي ايران خبر داد و گفت: مشكلات داخلي بروندي باعث بروز مشكلات اقتصادي بود اما الان در حالت آرامش است وسعي مي كند كه ارتباطات اقتصاديش را توسعه دهد.

ندیک اومانا اظهار داشت: هم بخش خصوصي و هم دولت ايران مي تواند نقش خوبي در توسعه اقتصاد بروندي داشته باشند و با وجودي كه كشورم كشور كوچكي است اما از آنجا كه در شاخ آفريقا قرار دارد ايران مي تواند از توانايي بروندي براي صادرات دوباره استفاده كند.

وي اظهار داشت: بروندي در صادرات مواد اوليه فعاليت دارد اما در زمنيه تبديل اين مواد به محصولات ديگر توسعه يافته نيست ودر زمينه صنعتي نيز اصلا فعاليتي ندارد و اكثر محصولات مورد نياز را از كشورهاي ديگر وارد مي كند.

وزير بازرگاني صنعت، پست و گردشگري جمهوري بروندي با استقبال از آشنايي بخش هاي خصوصي دو كشور، صنايع تبديلي محصولات كشاورزي و صنايع انرژي و معادن و صنايع معدني و راهسازي و گردشگري را از ديگر زمنيه هاي مورد نياز اين كشورو همكاري با كشورمان برشمرد. وي همچنين از سرمايه گذاران كشورمان براي سرمايه گذاري در اين كشور استقبال كرد.