به گزارش خبرگزاری مهر، دكتر احمد قائممقامي عضو کمیته علمی این کنگره اظهار كرد: علت ایجاد سندرم سوزش دهان (Burning mouth syndrome) هنوز بهطور قطع مشخص نیست و نظریات مختلفی دربارهي اتیولوژی (علت) آن مطرح شده که هنوز هیچكدام به اثبات نرسيده است بهطور مثال يكي از اين تئوريها كاهش ميزان ترشح هورمونهاي زنانه (استروژن و پروژسترون) در دوران منوپوز (يائسگي) در زنان، اضطراب و افسردگی، اختلالات خواب، بیماری پارکینسون، اختلالات سیستم ایمنی بدن و به خصوص ترس از سرطان دهان است.
وي ادامه داد: علائم به صورت احساس سوزش در نوک و یا یک سوم قدامی زبان و گاهی كام و لبهاست که اغلب صبحها بههنگام برخاستن از خواب آغاز میشود و تا غروب به حداکثر میرسد اما در هنگام جویدن و خواب تسکین مييابد.
اين متخصص بيماريهاي دهان و دندان با بيان اينكه در بسياري از موارد نوع مزمن اين عارضه با افسردگي تظاهر ميكند، گفت: هنوز مشخص نيست افسردگي سبب اين عارضه ميشود و يا «سندرم سوزش دهان» سبب تشديد افسردگي ميشود.
قائممقامي با بيان اينکه اين سندرم منشا دهان و دنداني ندارد، ادامه داد: احتمال ميرود اين افراد اختلالي در درك تحریکات حسی و مزه در دهان داشته باشند و بيش از حد چيزي را درك ميكنند.
وي با بيان اينكه در اين افراد دهان و مخاط كاملاً سالم است، افزود: چنانچه اين سوزش و درد همراه با بروز آفت دهانی، زخمهای ناشی از پروتزها ی دهانی و يا حتي به همراه ضايعات قارچي ویروسی و یا بیماریهای اتوایمیون باشند جزو «سندرم سوزش دهان» بشمار نميآیند.
اين متخصص بيماريهاي دهان و دندان با بيان اينكه اين دسته از بيماران از بروز كانسر(سرطان) ترس دارند، گفت: براي درمان اين بيماران بايد به جنبههاي روانشناسي توجه كرد و صرفاً دادن داروهاي اعصاب ممکن است مشكلي را حل نکند.
قائممقامي يادآور شد: درمانهای موضعی در عارضه چندان موثر نيست. اما تجویز داروهای ضد افسردگی و آرامبخش و از همه مهمتر صحبت با بیمار و مطمئن کردن وی در مورد سرطانی نبودن عارضه بسیار موثر است و در موارد افسردگی شديد مشورت با متخصص اعصاب و روان کمککننده است.
براساس این گزارش، 53 کنگره بين المللي انجمن دندانپزشکی ایران 24 تا 27 اردیبهشت ماه 92 با حضور اساتيد برجسته داخلي و خارجي در مرکز همایش های برج میلاد تهران برگزارخواهد شد.