دستور شروع به کار فرایند انتخابات شوراها توسط وزیر کشور، ویژگی کاندیداهای خدمتگزاران آبادانی و پیشرفت، معرفی یک کاندیدای اعتدال گرا توسط خاتمی و هاشمی، تصویب استفاده احزاب از رسانه ملی در کمیسیون شوراها، اعلام گزینه‌نهایی ائتلاف5 نفره جبهه پیروان قبل‌ از ثبت‌نام نامزد‌ها، توصیه علما و مراجع در خصوص انتخابات، پاسخگو شدن اصلاح طلبان در برابر رفتار کاندیدایشان، علت عدم حضور خاتمی در انتخابات و تلاش کاندیداهای اصلاح طلب برای ایجاد اجماع، عدم کاندیداتوری فتاح و قوت گرفتن کاندیداتوری لنکرانی بخشی از مهمترین خبرهای انتخاباتی هفته جاری بود.

به گزارش خبرنگار مهر، روز گذشته با صدور دستور شروع فرایند انتخابات شورای اسلامی شهر روستا توسط وزیر کشور رسما کشور وارد فضای انتخاباتی شد. در حالی از روز دوشنبه 26 فرودین ثبت نام داوطبان انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا برای انتخاب 207 هزار و 587 نماینده، آغاز می شود، برگزرای همزمان این انتخابات با انتخابات ریاست جمهوری موجب کمرنگی و بی توجهی محافل سیاسی به انتخابات شوراها شده است. در ادامه مهمترین و آخرین خبرهای انتخاباتی را با هم مرور می کنیم.

ویژگی کاندیداهای خدمتگزاران آبادانی و پیشرفت

رئیس تشکل خدمتگزاران آبادانی و پیشرفت، با بیان اینکه در تلاش هستیم در بعضی از استان ها تا قبل از 26 فروردین، زمان ثبت نام داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا فهرست نهائی را به نتیجه برسانیم، گفت: کاندیداهای آبادانی و پیشرفت باید برنامه موثری در حوزه شهری داشته باشند.

پرویز سروری همچنین با اشاره به ملاک های گزینش داوطلبان در فهرست انتخاباتی خدمتگذاران پیشرفت و آبادانی، تصریح کرد: داشتن صلاحیت های لازم سیاسی، اخلاقی و اعتقادی، داشتن مقبولیت و سوابق ارزشمند و برنامه ای که در حوزه مدیریت شهری آثار موثری داشته باشد، از جمله ویژگی هایی است که کاندیداهای خدمتگذاران پیشرفت و آبادانی باید دارا باشد.

خاتمی و هاشمی نیایند یک کاندیدای اعتدال گرا معرفی می کنند

دبیرکل حزب همکاری و وحدت ملی گفت: در صورتی که خاتمی و هاشمی در انتخابات شرکت نکنند، از میان کاندیداهای اصلاح طلب یک کاندیدای اعتدال گرا را به جامعه معرفی می کنند.

وی خاطرنشان کرد: اگر خاتمی و هاشمی تصمیم گرفتند که کاندیدا نشوند؛ مشترکا از میان کاندیداهای جریان اصلاحات یک کاندیدای اعتدال گرا را انتخاب خواهند کرد.

راه چمنی، با تاکید براینکه هاشمی و خاتمی فقط یک کاندیدای را انتخاب خواهند کرد، تصریح کرد: زمانیکه کاندیدای مورد نظر از سوی خاتمی و هاشمی انتخاب و معرفی شوند و تمام احزاب اصلاحات نیز از آن کاندیدا حمایت خواهند کرد.

وهاجی رییس ستاد انتخاباتی محمد شریعتمداری شد

وزیر بازرگانی دولت اول هاشمی رفسنجانی ، رئیس ستاد انتخاباتی محمد شریعتمداری در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شد .

 محسن بهرامی سخنگو ستاد انتخاباتی " شریعتمداری"، گفت : جناب آقای عبدالحسین وهاجی وزیر بازرگانی سالهای 1367 تا 1372 به عنوان رئیس ستاد هماهنگی انتخابات جناب آقای محمد شریعتمداری منصوب شدند .

پیش ثبت نام از کاندیداهای شوراها در دفاتر پیشخوان انجام می‌شود

مصطفی محمد نجار در مراسم صدور دستور شروع به کار انتخابات چهارمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا با اشاره به اقدامات و تلاش های وزارت کشور برای برگزاری انتخاب گفت: امروز دستور شروع به کار انتخابات را از طریق سامانه جدید الکترونیکی انتخابات توسط کارت هوشمند ملی و از طریق امضای الکترونیکی برای تمام فرمانداران و بخشداران اعلام وصول شد و فرمانداران نیز با استفاده از همین امضای الکترونیکی دریافت وصول خود را اعلام کردند.

وزیر کشور گفت: برای اولین بار در این دوره از انتخابات داوطلبان شوراها می توانند با مراجعه به دفاتر پیشخوان پیش ثبت نام خود را انجام دهند و تنها برای تایید ثبت نام به فرمانداری یا بخشداری ها مراجعه کنند.

وی افزود: از امروز فرمانداران مکلف اند ظرف مدت 5 روز نسبت به تشکیل هیات اجرایی شهرستان و بخش اقدام کنند.

وزیر کشور ادامه داد: داوطلبان از روز 26 فروردین به مدت هفت روز تا اول اردیبهشت با حضور در فرمانداری ها و بخشداری ها می توانند ثبت نام کنند.

وی گفت: داوطلبان ابتدا می توانند به دفاتر پیشخوان شهری و روستایی مراجعه و پیش ثبت نام خود را انجام دهند و فقط برای تایید و تکمیل مرحله پایانی ثبت نام به فرمانداری یا بخشداری مراجعه کنند

نجار ادامه داد:  مجموع منتخبین اصلی شهر و روستا 126153 نفر و مجموع منتخبین علی البدل شهر و روستا 81434 نفر و مجموع منتخبین اصلی و علی البدل شهر و روستا 207587 نفر است.

تلاش کاندیداهای اصلاح طلب برای ایجاد اجماع/ متناسب با آرایش اصولگرایان در انتخابات حاضر می شویم

محسن بهرامی سخنگوی ستاد انتخابات محمد شریعتمداری، با اشاره به تلاش کاندیداهای اصلاحات برای رسیدن به اجماع، گفت: بعد از مشخص شدن حضور و یا عدم حضور خاتمی و هاشمی در انتخابات، اصلاح طلبان هم متناسب با آرایش سیاسی اصولگرایان تصمیم گیری خواهند کرد.

شنیده شده است در صورت عدم حضور خاتمی و هاشمی به انتخابات کاندیداهای جبهه اصلاحات در تلاشند با با تشکیل ائتلافی به سمت اجماع پیش روند که تاکنون نیز رایزنی هایی در این خصوص میان عارف، روحانی و شریعتمداری انجام شده است.

استفاده احزاب از رسانه ملی در کمیسیون شوراها تصویب شد/  تصویب حق راهپیمایی حزبی

رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت: برای اولین بار در تاریخ کشور مقرر شد تا احزاب امکان استفاده متناسب و بدون تبعیض از شبکه های صدا و سیما را داشته باشند.

امیر خجسته ، با اشاره به جلسه روز سه شنبه کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس ، گفت: رسانه ملی به دلیل گستردگی و نفوذ آن در اقشار مختلف مردم، بهترین ابزار جهت تبیین مواضع حزبی در کشور بوده و برای اولین بار در تاریخ کشور مقرر شد تا احزاب امکان استفاده متناسب و بدون تبعیض از شبکه های صدا و سیما را داشته باشند.

رئیس کمیسیون شوراها با اشاره به لزوم اعلام مواضع احزاب به مردم و ایجاد فضای اعتماد نسبت به آنان افزود: در اصلاح قانون جدید احزاب نظر بر این است تا به احزاب اعتماد کرده و فرهنگ تحزب در کشور اصلاح گردد. بر این اساس لازم است تا نظرات آنان از طریق رسانه ملی به اطلاع عموم برسد.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی امکان برخورداری از یارانه و کمکهای قانونی و همچنین حق برگزاری راهپیمایی و اجتماعات توسط احزاب را از دیگر مصوبات امروز کمیسیون اعلام کرد.

اعلام گزینه‌نهایی ائتلاف5 نفره جبهه پیروان قبل‌ از ثبت‌نام نامزد‌ها

محمدرضا باهنر از اعلام نام گزینه نهایی ائتلاف 5 نفره جبهه پیروان خط امام و رهبری قبل از ثبت نام نامزد‌ها در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم خبر داد و گفت: اگر ائتلاف‌ها تعیین نامزد نهایی خود را به بعد از ثبت نام نامزدها موکول کنند کار برای آنها خیلی سخت خواهد شد.

وی گفت: بعد از ثبت نام شاید نامزدی  برای کناره‌گیری از صحنه تصمیم بگیرد اما اطرافیان وی مانع می‌شوند چون از مدت‌ها پیش ستاد تشکیل داده‌اند، کار و تفاهم و تبلیغات برای حضور در انتخابات کرده‌اند بنابراین در جمع بندی نهایی دچار اشتباه محاسباتی می‌شوند،چون فکر می‌کنند رای نامزد مطلوب‌شان خیلی متفاوت از نتیجه نظر سنجی‌ها است.

تشتت نیروهای وفادار به انقلاب غیر شرعی است/ در انتخابات پیش رو تنگ نظری نباشد

آیت الله مکارم شیرازی تشتت نیروهای وفادار به انقلاب را غیر شرعی دانست و تاکید کرد: شرعا تشتت جایز نیست و باید آنهایی که معتقد به انقلاب و نظام هستند در این خصوص تامل و تدبر کنند.

وی خاطرنشان کرد: البته باید با نظرخواهی سراغ افراد خوش سابقه و با سابقه بروند و شاخصه‌ها را مدنظر داشته باشند، هیچ مانعی ندارد روی یک نفر توافق کنند و سایرین بازوی او باشند و در حل مشکلات همکاری کنند.

این مرجع عظام تقلید از دیگر آسیب‌های انتخابات را حرکت به سوی فرهنگ غرب دانست و ادامه داد: در غرب برای کسب رای دست به هر اقدامی می‌زنند، اما ما نباید برای جلب آرای گروه‌های منحرف دست به هر اقدامی بزنیم.

آیت الله مکارم شیرازی با تاکید بر اینکه حضور پرشور مردم در انتخابات موضوعیت دارد و همه باید در صحنه حاضر شوند، اظهار داشت: برای تحقق این مهم نباید تنگ نظری نشان داد و همان گونه که رهبر بزرگوار انقلاب تاکید کردند باید افرادی که معتقد به انقلاب و نظام هستند، ولو اینکه سلیقه آنان موافق ما نیست، دعوت به حضور کرد.

شورای هماهنگی جبهه اصلاحات مسئولیت رفتارهای کاندیدای خود را می‌پذیرد

رئیس دوره ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات درباره نتایج نخستین جلسه این شورا در سال جدید گفت: شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و احزاب آن تماما مسئولیت کاندیدای معرفی از سوی این جبهه را می پذیرند و این اطمینان به جامعه داده شود که اگر کاندیدایی از سوی ما آمد و مشکل داشت پاسخگو هستیم.

فرامرزیان، خاطرنشان کرد: ما با یک صبغه ای از دیدگاه و عقیده فکری عنوانی به خودمان داده ایم و در هر انتخابات گروه یا فردی را به عنوان کاندیدا معرفی می کنیم، فردی که انتخاب می شود ممکن است یکسری نقاط ضعف و قدرت داشته باشد که این خیلی طبیعی است ؛ اما عدم پذیرش  مسئولیت این کاندیدا باعث می شود که اعتماد مردم به آن جریان سیاسی از بین برود . بنابراین ما باید تماما مسئولیت اقدامی که انجام می دهیم را بپذیریم و این اطمینان به جامعه داده شود که اگر کاندیدایی از سوی ما آمد و مشکل داشت ما پاسخگو هستیم.

فتاح حاضر نشد کاندیدای جبهه پایداری شود/ احتمال انتخاب لنکرانی قوت گرفت

ابولقاسم جراره عضو جبهه پایداری با بیان اینکه پرویز فتاح حضور در انتخابات به عنوان کاندیدای جبهه پایداری را نپذیرفت، گفت: شانس لنکرانی به عنوان کاندیدای نهایی جبهه پایداری زیاد است و این جبهه اردیبهشت ماه کاندیدای اصلی خود را معرفی خواهد کرد.

روحانی پنج‌شنبه اعلام کاندیداتوری می‌کند/ معرفی رسمی اعضای ستاد انتخاباتی

قائم مقام ستاد انتخاباتی رئیس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: آقای روحانی پنج شنبه این هفته به طور رسمی کاندیداتوری خود را برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری آینده معرفی خواهد کرد.

اگر کاندیدایی در ائتلاف 5 نفره رای قابل توجه داشت به ائتلاف پیشرفت بپیوندد

غلامعلی حداد عادل با بیان اینکه تفرقه، جدی ترین رقیب اصولگرایان است که با تعقل و تقوا می توان با آن مبازره کرد، گفت: اصولگرایان تلاش خواهند کرد که با تعقل و رعایت تقوای بیشتر، ازشکست اصولگرایان بوسیله تفرقه جلوگیری کنند.

عضو ائتلاف پیشرفت با بیان اینکه کاندیداهای اصولگرا برای حضور در ائتلاف پیشرفت حداقل باید ۱۰درصد رای را داشته باشند، گفت : اگر کسی در ائتلاف ۵ نفره یا غیر از آن رای قابل توجهی داشت به ائتلاف پیشرفت بپیوندد.

کاندیداهای جبهه ایستادگی محدود به جریان اصولگرایی نیست/ پیشنهاد به جبهه پیروان برای شوراها

ابوالقاسم رئوفیان با بیان اینکه جبهه ایستادگی سه کاندیدای انتخاباتی برای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خواهد داشت، اظهارداشت: همانطور که از قبل اعلام شده بود گزینه اول ما محسن رضایی است و گزینه دوم و سوم نیز در جریان دیدارها و گفتگو های جبهه ایستادگی با دیگر کاندیداها مشخص خواهد شد.

وی با بیان اینکه دایره ارزیابی جبهه ایستادگی برای انتخاب کاندیداهایش محدود نیست، اذعان کرد: دولت آینده با چالش هایی روبه رو است؛ بنابراین هر شخصی که شاخص های لازم را برای چهار سال اداره کشور داشته باشد و خارج از دایره اصولگرایی، ممکن است کاندیدای جبهه ایستادگی باشد.

کاندیداتوری چمران در انتخابات ریاست جمهوری تکذیب شد

روابط عمومی شورای عالی استانها اعلام کرد: مهدی چمران رییس شورای عالی استانها تا به امروز شخصاً برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری دوره یازدهم اعلام کاندیداتوری نکرده است  و بدینوسیله تمامی اخبار درج شده مبنی بر اعلام حضور از سوی ایشان برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری، تکذیب می گردد.

کناره گیری من به نفع هاشمی به توصیه آقا مجتبی تهرانی بود/ تیم همکار معرفی می کنیم نه کابینه

عضو ائتلاف برای پیشرفت کناره گیری خود در انتخابات سال 84 به نفع آیت الله هاشمی رفسنجانی را مرتبط با توصیه مرحوم آیت الله آقامجتبی تهرانی خواند و تاکید کرد که مردم از تک سلیقه ای اداره شدن کشور خاطره بدی دارند.

علی اکبر ولایتی در پاسخ به این سئوال که پیش تر اعلام کردید قرار است اعضای کابینه معرفی شوند، با توجه به زمان باقیمانده تا انتخابات این افراد چه زمانی معرفی می شوند، گفت: قرار نیست اعضای کابینه را معرفی کنیم بلکه مقرر شده تیم های همکار در حوزه های مختلف را به مردم معرفی نماییم تا آنها بدانند که به یک نفر رای نمی د هند بلکه به یک تیم رای می دهند، چرا که مردم از تک سلیقه ای اداره کردن کشور در قوه مجریه خاطره خوبی ندارند

ویژگی‌های مثبت دولت احمدی‌نژاد ادامه پیدا نكرد/ نقاط ضعف و قدرت احمدی نژاد

محمد سعیدی کیا کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مورد نقاط ضعف و قوت دولت فعلی گفت: شناخت مردم مهمترین قوت دولت احمدی نژاد است كه سفرهای استانی نیز در زمینه این شناخت موثر بود.

وی افزود: نقطه ضعف دولت بی توجهی به برنامه است كه یكی از دلایل آن تغییر ساختار سازمان مدیریت كشور است كه از محتوای برنامه ریزی تغییر رویكرد داد كه این سازمان حتماً باید در دولت آینده اصلاح و احیا شود.

وزیر سابق مسكن در پاسخ به این سوال كه مقام معظم رهبری در صحبت های نوروزی خود برخی از خصلت ها و ویژگی های مثبت دولت فعلی را برشمردند آیا شما نیز این حركت ها را ادامه خواهید داد گفت: البته بسیاری از این خصلت ها ادامه پیدا نكرد و شما باید با صداقت به این موضوع نگاه كنیم.

نتیجه انتخابات مهمتر از حضور حداکثری است

آبت الله یزدی رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با بیان اینکه نتیجه انتخابات مهمتر از حضور است، گفت: بايد بسيار هوشيار بود كه نكند به دليل لزوم حضور اكثريت مردم در پاي صندوق‌هاي راي به نتيجه‌ آن كم توجهي شود، بايد مراقب باشيم شخصي رئيس جمهور نشود كه هر روز درگيري و مشكل ايجاد كند.

علت عدم حضور خاتمی در انتخابات/ نمی شود اصلاح طلبان بعداز شش ماه بگویند یا خاتمی یا هیچ

محمد شریعتمداری با اشاره به علت عدم حضور خاتمی در انتخابات ، گفت: خاتمی حتی از احتمال بیان اینکه رئیس جمهور هشت ساله ایران بخواهد از فیلتر شورای نگهبان عبور نکند پرهیز دارد و می گوید نظام در چنین شرایط و چالشی قرار نگیرد صرف نظر از درستی یا نادرستی این امر و یا اینکه چنین احتمالی هست یا نیست فی الجمله علاقه مند نیستند که نظام دچار چنین مشکلی شود؛ لذا خاتمی با این هدف برای حضور در انتخابات تردید دارد.

وی ضمن انتقاد از سردگمی اصلاح طلبان با توجه به نزدیک شدن به ایام انتخابات تصریح کرد: نمی شود شش ماه بحث کنند مشارکت یا شرکت، مشارکت حداقلی یا مشارکت حداکثری و آخر هم بگویند یا خاتمی یا هیچ.  عقلانیت سیاسی حکم می کند که به جمع بندی برسند، همچنان که در دوره های گذشته نیز همین طور بوده است. حالا چندین ماه است بحث می کنند شرکت یا مشارکت فعال یا مشارکت نیمه فعال و این تنها موجب از دست رفتن زمان می شود و  جایگاه تفکری که قبلا به جناح چپ موسوم بود تقریبا دارد از عرصه سیاسی کشور کنار می روند.

میرکاظمی کاندیداتوری خود برای ریاست جمهوری را تکذیب کرد

 مسعود میرکاظمی در خصوص شایعاتی مبنی بر کاندیداتوری وی برای انتخابات ریاست جمهوری از سوی جبهه پایداری، گفت: دوستان از جاهای مختلف موضوع کاندیداتوری من را مطرح کرده اند اما بنده هیچ گاه رسما اعلام کاندیداتوری نکرده ام.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا صحت دارد که شما قرار است به جای باقری لنکرانی به عنوان کاندیدای جبهه پایداری برای انتخابات مطرح شوید، گفت: بنده اصلا با کسی در این خصوص صحبتی نکرده ام و قرار نیست به جای آقای لنکرانی کاندیدا شوم.

میرکاظمی در پاسخ به این سئوال که پس کاندیداتوری خود را در انتخابات تکذیب می کنید، گفت: من با خیلی از دوستان جبهه پایداری و بخش های دیگر دوست هستم و با هم گفتگو می کنیم اما اینکه جلسه رسمی برای کاندیداتوری در انتخابات با یکدیگر داشته باشیم تا به حال نبوده است.

وی در ادامه افزود: من تا به حال نه اعلام کاندیداتوری کرده ام و نه علاقه‌مندم که وارد این عرصه شوم.

اگر اصلاح طلبان آمدند باید اصولگرایان بر یک نفر که رای دارد اجماع کنند

آیت الله مصباح یزدی با بیان اینکه اصلاح طلبان شانسی برای پیروزی ندارد، گفت: اگر در انتخابات امر دایر شد بر اصولگرا و اصلاح طلب، همه باید بر روی اصولگرا اتفاق کنند و نظرات دیگر خود را کنار بگذارند و بر روی شخصی اجماع کنند که در مقابل آنها رأی داشته باشد.