مشهد - خبرگزاري مهر: وزير خارجه پيشين ايران با اشاره به كانديدا شدن افراد بسياري براي رياست جمهوري گفت: تعداد كانديداها بايد كاهش يابد چرا افزايش نامزدها به معني پذيرش شكست است.

به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر متكي، ظهر پنچشنبه در همايش اتحاديه جامعه دانشجويان سراسر كشور در مشهد با بيان اينكه من براي سهم خواهي نيامده ام، گفت: من براي معامله و سهم خواهي نيامده ام و به پشتوانه زندگي در نظام اسلامي اين حرف ها را مي زنم.

وزير خارجه پيشين ايران يادآور شد: هر آمدني رفتني دارد و من به جدال ها معتقد نيستم و در موضوع جدال دو رئيس قوه جايگاه آنان در بين مردم تضعيف مي شود.

وي تصريح كرد: در بخشي از نيروهاي اصولگرا دو ائتلاف 3نفره و 5 نفره بوجود آمده و در ائتلاف 5 نفره تفاهم شد كه 15 ارديبهشت در صورت رضايت محسن رضايي اين ائتلاف 6 نفره شود.

وي عنوان كرد: آنچه در مسير ائتلاف 3 و 5 نفره اهميت دارد اين است كه در نهايت دو نفر از كساني كه در بين مردم مقبوليت بيشتري داشته باشند انتخاب مي شوند.

وزير خارجه پيشين ايران با اشاره به معرفي وزرا قبل از راي آوردن عنوان كرد: معرفي وزرا قبل از راي آوردن را قبول ندارم زيرا اين امر آغاز همان درگيري است كه رئيس جمهور فعلي دارد.

وي تاكيد كرد: انتخاب وزرا 50 درصد به رئيس جمهور و 50 درصد به مجلس مربوط مي شود و مجلس با انتخاب وزرا قبل از رئيس جمهور شدن تحت فشار قرار مي گيرد.

اعلام برنامه هاي اقتصادي حول 14 محور

وي با بيان اينكه مشاوران اقتصادي خود را انتخاب كرده ام، گفت: در حال حاضر با مديران حوزه صنعت، كشاورزي و تامين اجتماعي جلسات متعددي داشته ايم و برنامه هاي اقتصادي را مررور كرده ايم و در آينده اي نزديك دومين نامه خود را كه داراي 14 محور است منتشر و نگاه خويش را در مقوله اقتصاد اعلام مي كنم.

وزير خارجه پيشين ايران تاكيد كرد: محورهاي اقتصادي خود را براي بيش از هزار و 500 نفر از علما و نخبگان اقتصادي ارسال واز آنها در اين رابطه نظر مي خواهم و سپس در قالب برنامه اقتصادي مدون به اطلاع مردم مي رسانم.

تورم و بيكاري را دو معضل بزرگ اقتصادي

وي در بخش ديگري از سخنانش تورم و بيكاري را دو معضل بزرگ اقصادي دانست و گفت: توليد شاه كليد مداواي درد است و هم اكنون 80 درصد مديريت اقتصادي دولتي و شبه دولتي است و اين امر براي اقتصاد و توليد كشور سم است.

وي تاكيد كرد: اگر فرهنگ توليد در كشور جا بيفتد و توليد مقدس شمرده شود و از سويي ديگر دولت نيز حامي، سياست گذار و ناظر بر فعاليت هاي اقتصادي باشد آنگاه اقتصاد تقويت و توليد ثروت براي دولت فراهم مي شود.

پيشرفت مقدم بر عدالت است

وي با تاكيد بر اينكه توصيه من به تمامي كانديداها اين است كه اقداماتي را كه مي خواهند انجام دهند مكتوب كنند، گفت: شعار دهه پيشرفت و عدالت كه از سوي مقام معظم رهبري نام گذاري شده نشانگر اين امر است كه پيشرفت مقدم بر عدالت است.

وي عنوان كرد: يا بايد فقر و يا ثروت توزيع عادلانه شود زيرا در كشورهاي ديگر بر توسعه و توليد متمركز مي شوند و مشكل آنها اين است كه توزيع ثروت عادلانه نيست و در اين راستا كشور ما نيز بايد به دهك پايين جامعه توجه كند.

وي با بيان اينكه عدالت به معناي برابري نيست، افزود: در حال حاضر 5 دهك پايين جامعه آسيب پذيرند و اين اقشار كساني هستند كه دخلشان با خرج زندگيشان نمي خواند و در اين مقوله نيز دهك متوسط جامعه بايد قاعده جمعيتي شده و اقشار پايين جامعه به سمت طبقه متوسط سوق داده شوند.

لزوم افزايش سهم تامين اجتماعي درهزينه هاي درمان

وي با اشاره به لزوم افزايش سهم تامين اجتماعي درهزينه هاي درمان ادامه داد: شركت تامين اجتماعي ضرر ده است و براي تامين حقوق بازنشستگان مانده است آن وقت ماه ها زمان را صرف  آقاي مرتضوي مي كنيم و به مسائلي ديگر مي پردازيم.

وزير خارجه پيشين عنوان كرد: در كشورهاي ديگر صد درصد هزينه را تامين اجتماعي مي پردازد اما در ايران تنها 25 درصد هزينه ها توسط اين سازمان پرداخت مي شود .

وي درخصوص هدفمندي يارانه ها نيز بيان كرد:اين قانون بايد تداوم و اشكالاتي كه دارد برطرف شود و در اين راستا بايد به كاهش شتاب قيمت ها پرداخت و قيمت ها را واقعي تر كرد.

وي بيان كرد:در حال حاضر كودتاي افزايش قيمت ها به راه افتاده هنگامي كه 71 هزار ميليارد تومان بين مردم توزيع مي شود بايد 71 هزار ميليارد تومان نيز عرضه كالا انجام داد تا تورم ايجاد نشود و اين ساده ترين اصل در اقتصاد است.

80 درصد از مشكلات خارج از حوزه تحريم ها است

وي عنوان كرد: تحريم تاثير خود را دارد اما نمي شود همه مشكلات را بر گردن تحريم ها انداخته زيرا در اين مسير كمي هم تدبير ضروري است.

وزير خارجه پيشين گفت: تحريم هزينه هاي كشور را بالا مي برد و كساني كه مي گويند تحريم اثري نداشته واقع بين نيستند و كساني هم كه همه مسائل را بر گردن تحريم مي اندازند در حقيقت تحليل درستي از واقعيت ها و ظرفيت هاي انقلاب اسلامي ندارند.

وي تاكيد كرد: مطابق بررسي هايي كه انجام شده 10 تا 15 درصد تحريم ها سبب ايجاد مشكل شده و 80 درصد از مشكلات نيز مربوط به خارج از حوزه تحريم ها است.

وي يادآور شد: ما اگر بخواهيم مشكلات كنوني را دسته بندي كنيم بايد بگوييم كه برخي از مسائل ناشي از فشارهاي خارجي و برخي مربوط به سوء تدبير است.

كار دولت مكتب سازي نيست

وي با بيان اين مطلب كه بر روي تحريم و تهديد بايد به اندازه خود حساب باز كرد، گفت: بنده جز اعتقاداتم به انقلاب، امام و مقام معظم رهبري هيچ گونه ديني به هيچ كس ندارم و در 34 سال گذشته به گونه اي زندگي كرده ام كه مديون كسي نباشم.

وزير خارجه پيشين ايران يادآور شد: در حال حاضر من به كارهاي بزرگ معتقدم و اعتقاد دارم كار دولت مكتب سازي نيست و اين مقوله دولت هفتم و هشتم را دچار خود كرد و دولت نهم را اندكي به اين سو كشاند اما در دولت دهم اين ماجرا بسيار به چشم مي خورد.

وي گفت: كار دولت اداره كشور و رسيدگي به وضعيت معيشتي مردم است و متولي دين مردم نيست زيرا در اين مقوله جايگاه ولايت فقيه بايد ورود پيدا كند.

وظيفه رئيس جمهور مطالعه راهكارهاست

وي با بيان مطلب فوق عنوان كرد: اگر مكتب سازي و انحرافي در دولت ها روي نمي داد و از فرمايشات مقام معظم رهبري پيروي مي شد امروزانرژي فراواني از دولت ها آزاد نمي گرديد و دولت مي توانست موفق تر عمل كند.

وي سپس با بيان اينكه دولت بايد با مفاسد اقتصادي مبارزه كند واين مبارزه نبايد در قالب حربه و بازي هاي سياسي انجام گيرد، گفت: رئيس جمهور بايد بداند مسئول امورات كشور است و راهكارها را بايد مطالعه كند.

وي در خصوص سيستم بانكي عنوان كرد: سيستم بانكي بايد در خدمت توليد باشد ودر دنيا ظرفيت و جايگاه ثابتي دارد و كساني كه توليد گر هستند روز به روز بالاتر مي آيند اما در ايران بانك ها روز به روز بالاتر مي روند و كساني كه وام مي گيرند روز به روز به پايين تر سقوط مي كنند.

وي با اعلام اينكه در برخي از ادارات مفاسد اقتصادي بيداد مي كند، افزود: اين مفاسد بايد مهار شود و در اين راستا رئيس جمهور بايد به امور كشور رسيدگي كرده و به ساير بخش هاي نظام به چشم ظرفيت نگاه كند.

كار اقتصادي انجام نداده ام

وي در پاسخ به سوالي مبني بر وضعيت معيشتي خود بيان كرد: بنده در سال 1353 استخدام آموزش و پرورش شدم و در طي سي و چهار سالي كه از پيروزي انقلاب اسلامي مي گذرد حتي يك متر و آپارتمان نيز از دولت دريافت نكرده ام.

وي ادامه داد: يك ريال نيز كار اقتصادي به صورت شخصي انجام نداده ام هرچند كه به سرمايه گذاري معتقدم چون اين امر راهگشاي اقتصاد است و تنها محور زندگي من در حال حاضر حقوق بازنشستگي ام است.

وي با تاكيد بر اينكه در سال 1367 در تهران پارس خانه اي خريدم و در حال حاضر نيز در يك آپارتمان زندگي مي كنم، افزود: من اين نگاه را قبول ندارم چرا كه يك رئيس جمهور قبل از راي آوردن بايد وزرا را معرفي كند.

برچسب‌ها